Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.04.2016 16:30

16.kolo, Pardubický | Pardubice | III. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rosice poprvé na jaře vyhrály


Branky


0

Domácí před tímto zápasem čekali na první jarní body. Hosté ze Ždánic měli také o motivaci postaráno, jelikož měli na poslední Ostřetín náskok pouhé tři body. Jak utkání probíhalo? To se dozvíte v následujícím reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvougólové vedení Rosic

Domácí trenér Matějů, po sérii nezdarů,  lehce zamíchal sestavou. Na pozici levého obránce dostal přednost Šlechta, z kraje zálohy tentokrát operoval L.Němec a v útoku se objevil netradičně Vratišovský. A změny se Rosicím osvědčily. Hosté zase v boji o záchranu poprvé nasadili čerstvou posilu - Tomáše Pavelku.

Na oba týmy čekal už před zápasem poměrně těžký terén. Domácím se přesto od úvodu zápasu dařilo kombinovat. Hodně aktivní byla v této pasáži především nová levá strana ve složení Šlechta - Němec - Vratišovský.

Hosté však neprodávali svou kůži lacino a bojovným výkonem drželi s Rosicemi krok. Ale skóre se jim udržet nepodařilo. Již ve 4.minutě se totiž po centru Palaščáka prosadil tečí na přední tyči Vratišovský a bylo to 1:0.

Následující minuty přinášely stejný obrázek jako ty úvodní. Vzhledem ke stavu hřiště, který se postupně zhoršoval, lze říci, že se hrál poměrně dobrý fotbal. Domácí měli navrch a vytvořili si několik možností na navýšení skóre. Tu největší měl L.Němec, který se po závaru ve vápně zjevil v jasné šanci uvnitř malého vápna. Při pokusu o střelu byl však zezadu lehce podkopnut obráncem, souboj sice ustál, ale jeho následná střela skrz hostující val na brankové čáře do sítě neprošla.

Další obrovskou možnost měl Vratišovský, který se po individuálním průniku dostal až před brankáře Sivoňě, střela rosického útočníka skončila však pouze na tyči.

Domácí cítili , že Ždánice jsou stále ve hře a jentak nepoleví. Druhý gól do poločasu by Rosicím hru usnadnil. A v poslední minutě první půle se přece jen dočkaly. Vratišovský skvělou nahrávkou vyslal do úniku Tesaře, který jen jední dotekem obešel brankáře a zasunul míč do branky - 2:0.

 

Domácí přidali další dvě branky

První větší šanci druhé půle měl ždánický Pavelka, ale Nahálka se proti jeho střele pod břevno vyznamenal.

Oba střelci úvodních branek pak mohli přidat svůj druhý gól. Tesař svoji možnost nevyužil a dorážka Vratišovského mířila nad branku.

Hostům ke kontaktnímu gólu málem pomohl domácí obránce Pejřimovský, od kterého se prudký centr odrazil přímo na vlastní branku. Nahálka však ukázal skvělý reflex a na poslední chvíli míč vyrazil.

V 58. minutě zahrával roh Zelinka, na míč směřující do nebezpečného prostoru, si nejvýše vyskočil Šlechta a prudkou hlavičkou nedal brankáři šanci - 3:0. Tato branka už domácí uklidnila a o vítězi se zdálo být rozhodnuto.

V 70.minutě navíc vyrobil na vlastní polovině obrovskou hrubku Svejštil. Vratišovský jeho chybu ještě nepotrestal. Jenže akce pokračovala dál, odražený míč vrátil do vápna Palaščák, jeho přetažený centr našel osamoceného Lejska, který si míč zpracoval a přízemní střelou na přední tyč prostřelil brankáře - 4:0.

Domácí byli blízko pátému gólu, když Tesařovu dělovku brankář Sivoň neudržel a míč mu vypadl na břevno. 

Za hosty se dostal do dvou možností Rezler. Jeho první střelu Nahálka vyrazil. O pár minutek později si hostující záložník skvěle zpracoval vysoký míč a hned z druhého doteku jej ještě ze vzduchu sympaticky napálil, nicméně jeho střela letěla nad.

V poslední větší šanci zápasu se ocitli hosté. Pavelkův centr prodloužil na zadní tyč Petr Lakatos a střídající Koch trestuhodně přestřelil domácí branku.

Rosičtí tak oslavili první jarní vítězství. Svou zásluhu na něm měl i trenér Matějů, pro kterého to bylo osmdesáté odkoučované utkání, ve kterém oslavil svoji jubilejní padesátou výhru. Gratulujeme.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Rosice nad Labem B
David Matějů ( trenér Rosic ): Fotbalová kvalita byla jasně na naší straně, byť určitě musím ocenit férový bojovný styl Ždánic, včetně rovného lajnového rozhodčího. Od nás těžko vyzdvihnout jedno jméno, takže za defenzivu Morávka, za ofenzivu vypomáhajícího Lejska.


Autor: L. N.


Sestavy


TJ Sokol Rosice nad Labem B
V. Nahálka [-] - M. Šlechta [-] , M. Morávek [-] , L. Pejřimovský [-] , J. Zelinka [-] - D. Palaščák [-] , J. Lejsek [-] (72. V. Korbel [-] ) , V. Levai [-] , L. Němec [-] (34. J. Jankovský [-] ) - F. Vratišovský [-] , M. Tesař [-]

Sokol Staré Ždánice
L. Sivoň [-] - D. Rychter [-] , J. Picka [-] , J. Svejštil [-] , K. Bartoš [-] (75. D. Flégr [-] ) - P. Lakatos [-] , P. Lakatos [-] , J. Pulpán [-] , P. Rezler [-] - A. Kněžour [-] (62. M. Koch [-] ) , T. Pavelka [-] -

ŽK: 80. V. Levai - 47. P. Rezler , 85. J. Svejštil .
Hráči zápasu: F. Vratišovský - P. Rezler .
Místo: Rosice nad Labem. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Málek Pavel - STACH Jiří (N), KUBÍČEK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.