Olympie slaví mistrovský titul!


Branky


0

Kolo před koncem letošního ročníku už máme rozluštěnou mistrovskou tajemku. Na pomyslný okresní Olymp vystoupala rakovnická Olympie a díky sedmibodovému náskoku už jí nemohou ani druhé Hředle z trůnu sesadit. V Rakovníku teď mohou naplno propuknout oslavy a také debaty, jak naložit s prvním místem, které je vstupenkou do 1.B třidy. Je veřejným tajemstvím, že Olympie bude postup výše teprve promýšlet.   

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vstup do zápasu domácí hodně podcenili a hned ve 2. minutě po chybné rozehrávce vystřelil nenápadnou, avšak velmi přesnou střelu z pětadvaceti metrů A. Kraus. Balon zapadl přesně za záda Šímy, který nic neviděl a asi ani nečekal. Za pár minut mířil nad branku Špička. Hosté přijeli se silným kádrem, na střídání však nikoho neměli. Olympie ještě před zápasem na lavici nikoho neměla, postupně se musel převléci Loucký, Beneš i Řenč. Ve 13. minutě kopali domácí roh, Rous hlavičkoval u přední tyče a balon šel do břevna. Odrazil se k číhajícímu Eckovi, který ho hlavou dorazil pohodlně do sítě a vyrovnal na 1:1. Rous měl poté ještě šanci, když střílel levačkou po zemi k tyči, ale střela neměla dostačující razanci. Zavidov hrál živěji a více bojoval, ovšem loženku si už nevypracoval, a tak se vše podstatné odehrálo až po změně stran, když bylo v kabině domácích pěkně dusno.

 

 

Číhař se hned zprvu ocitl v šanci, ale k údivu všech balon skoro netrefil. O to víc všechny překvapil ve 47. minutě, kdy mu stačila ušmudlaná čudla k navýšení domácího skóre, 2:1. Výkon Číhaře se stupňoval, ač jeho kondice šla, dle jeho slov, dolů. Nejprve si Topinka těsně před gólmanem Štillerem ukopl míč a ten mu ho chytil. Pak přesprintoval celé hřiště Rous, obešel tři hráče u postranní čáry, aby pak našel před brankou taky sprintujícícho Číhaře, který ale krásnou akci zakončil vedle.  Zanedlouho Číhař pelášil znovu, když od půlky utekl soupeřům a ještě udělal gólmanovi kličku  3:1. Jeho prosba o střídání vyslyšena nebyla, a tak si musel poradit ještě s krásnou přihrávkou B. Kocha, po které obešel dva protihráče  na hranici vápna a všechny přítomné přesvědčil o tom, proč je na špici střelců, 4:1. Po výkopu si ihned stoupl ke středové čáře u střídaček a čekal, až kouč Sýkora pošle na hřiště jiného koně. Přání se mu nakonec splnilo a se zbytkem vystřídaných spoluhráčů si už užíval předčasně získaný titul na lavičce. V závěru měl Zavidov jedinou šanci druhého poločasu, a to když Loula zakončil své sólo hodně nad. Pak ještě trefil tyč Topinka, po němž odkrytou branku vysoko přestřelil Beneš.



Ohlasy k zápasu


Olympie Rakovník
Bianka Hofrichtrová: „Během prvního poločasu Zavidovští hodně zlobili. Bylo jich plné hřiště, dobíhali souboje, napadli nás a rychlostně nás předbíhali. To vše ale jen díky přístupu, který jsme k zápasu zaujali my sami. Po domluvě v kabině se ale hra rapidně změnila a přicházely šance. S nimi se dostavily i góly a drobný vroubek si odčinil i Kuba Číhař (smích). Nervy na lavičce se třetím gólem pomalu klesaly a strach se měnil v radost. Po brance na 4:1 už jsme věděli, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Snad i přítomní diváci, kteří nejen toto utkání viděli, musí sportovně uznat, komu patří titul – OLYMPII. Všem hráčům patří velikánské poděkování, to samé platí i o těch, kteří se starali o chod a fungování týmu! S radostí a dobrou náladou odehrajeme poslední kolo v Lišanech a pak už se jen budeme těšit na dokopnou po turnaji v malé kopné na Zátiší, na kterou vás srdečně zveme. Akce se koná 25.6.“

FC 05 Zavidov B
Petr Čech: "Dnešní zápas se mi těžko hodnotí, první poločas z naší strany byl disciplinovaný, hráli jsme zodpovědně a domácí hráče hodně trápili. Druhý poločas byl úplný opak prvního, hráli jsme špatně, bez pohybu, chuti a domácím hráčům jsme dali prostor pro jejich hru a ty nás samozřejmě potrestali gólově, na co už jsme nedokázali odpovědět."



Počet diváků: 80. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - TICHÝ Martin, TREŠL Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.