D. Maruška 19.
D. Brom 90. (p.)
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.06.2016 17:00

21.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týn B se rozloučil s domácími diváky vítězně


Branky


19. D. Maruška , 90. D. Brom (p.) - 41. L. Kruťko
3

Ve 21. Kole hostil postupující Týn B, aktuálně až pátý tým tabulky Lipí. Přitom ještě donedávna bylo Lipí největším soupeře Týna B v boji o postup. Jenomže v posledních pěti kolech si Lipí připsalo vítězství, jen nad končícím Dolním Bukovskem B a následoval propad tabulkou. To Týn B minulý týden rychle vystřízlivěl, když si připsal první porážku sezony na hřišti Dívčic. Doma chtělo béčko Týna, ale znovu zabrat a s ohledem na případné vyloučení Bukovska B ze soutěže, zakončit sezonu vítězně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí měli více ze hry, ale poločas skončil nerozhodně

Domácí hráči chtěli odčinit výkon a hlavně výsledek z posledního kola na hřišti Dívčic, kde je domácí hráči vyprovodili první porážkou v sezoně v poměru 4:0. Na body ovšem pomýšleli i hráči Lipí, kteří ovšem minulé kolo prohráli třetí zápas z poslední pěti a do Týna přijeli v okleštěné sestavě. Začátek zápasu patřil domácím hráčů, kteří byli aktivnější a měli více míč na svých kopačkách. První gól přišel ve 20. Minutě, kdy Lipí zahrávalo rohový kop, přišel rychlý kontr domácí dvojice hráčů Daniel Brom – Maruška a druhý jmenovaný celou akci zakončil vedoucí brankou – 1:0.  Domácí byli nadále při chuti, ale střelecky se jim nedařilo. Trest pro domácí za jejich lehkovážnost v zakončení, přišel v závěru prvního poločasu. Zvánovec zahrál přímý volný kop přesně na hlavu Kruťka a ten překonal domácího brankáře Valtra – 1:1. Stejný stav vydržel do poločasové přestávky.

Za asistence sudího Brejníka, rozhodl zápas Daniel Brom

Ve druhém poločase se obrázek hry nezměnil. Domácí hráči nadále kombinovali a byli více s míčem u nohy. Hosté se soustředili více na defenzivu a snažili se podnikat rychlé protiútoky. Gólových šancí, ale příliš mnoho nebylo a tak si vzal hlavní slovo rozhodčí Brejník. Ten nejprve poslal hosty do deseti, když šest minut před koncem vyloučil po druhé žluté kartě kapitána a jediného střelce Lipí Kruťka, po sporné ruce. Hostující hráči vyloučení velmi nelibě a na hlavu hlavního sudího se snesla vlna nevole. Jak to tak bývá, rozhodčí se umí za tato sympatická slova danému týmu odvděčit. V 92. Minutě se ve vápně potkali v hlavičkovém souboji domácí Brom a hostující Zvánovec. Sudí Brejník posoudil souboj, jako penaltový. Penaltu proměnil sám faulovaný Daniel Brom a Týn se tak s postupovou sezonou rozloučil vítězstvím 2:1. 



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): "Po debaklu v Dívčicích a vzhledem k tomu, že poslední plánované kolo v Dolním Bukovsku se asi hrát nebude, jsme se chtěli s postupovou sezónou rozloučit vítězně. Hrál se poměrně uvolněný fotbal, měli jsme o něco více ze hry a po zásluze jsme šli po 20 minutách do vedení. Brejková akce, při níž si vyměnili míč David Maruška a Daniel Brom měla učebnicové parametry – vše ve sprintu, na pár dotyků, nestydělo by se ani Atlético Madrid. David Maruška poté precizně zakončil. Hosté srovnali těsně před půlí, když náš brankář Valtr zamrzl na čáře a nechal centr padnout na hlavu kapitána Lipí. Ve druhé půli jsme byli lepší a šli jsme za vítězstvím. Nakonec nám cestu k němu otevřela kombinace nedisciplinovanosti hostí a kontroverzního rozhodnutí sudího Brejníka. V nastaveném čase odpískal penaltu po přehnaně důrazném hlavičkovém souboji. Daniel Brom ji se štěstím proměnil a hosté cítili křivdu. Na jednu stranu oprávněně, na druhou stranu si zbytečně rozhodčího poštvali proti sobě zbytečnými vulgárními urážkami v závěru druhé půle."

TJ Sokol Lipí
webové stránky TJ Sokol Lipí: "Jak už tomu v jarní části bývá, ani tentokrát se utkání fotbalistů Lipí neobešlo bez řady absencí. Nakonec byl hlavní trenér Jurka rád, že poskládal dvanáctku hráčů. Ta bojovala o bodový zisk, seč jí síly stačily, bohužel hlavní arbitr Brejník byl proti. Každý, kdo se byl na utkání podívat, si mohl udělat obrázek sám. Týnští museli mít z výhry nefalšovanou radost. Budoucí soupeři týnské zálohy v Okresním přeboru se pak mají ve venkovních utkáních na co těšit."



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Valtr [-] - M. Šebesta [-] , M. Vlk [-] , J. Vanda [-] , L. Sekyra [-] - L. Ponec [-] (57. O. Lukeš [-] ) , J. Fara [-] (46. J. Klička [-] ) , J. Kunc [-] , D. Brom [-] - D. Maruška [-] (57. T. Houska [-] ) , J. Planko [-] (64. L. Valenta [-] )

TJ Sokol Lipí
J. Macháček [-] - R. Fojtík [-] (67. Š. Svoboda [-] ) , M. Zvánovec [-] , J. Mojžíš [-] , O. Kaše [-] , R. Lávička [-] , V. Radouch [-] , T. Bourek [-] , J. Růžička [-] , J. Daňhelka [-] , L. Kruťko [-]

ŽK: 42. J. Růžička , 84. J. Macháček , 90. J. Daňhelka , 90. O. Kaše , 90. M. Zvánovec . ČK: 84. L. Kruťko .
Hráči zápasu: D. Brom , D. Maruška .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Brejník Aleš - KLIČKA Martin (N), BOMBALA Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 11. 2016 21:26
vy spíš platíte než hrajete
16. 6. 2016 19:12
Hosté můžou za prohru "poděkovat" hlavně sami sobě! Od nějaké 60. minuty neustále rozhodčímu nadávali,takže můžou být rádi,že neviděli tech červených karet víc,než tu jedinou za úmyslnou hru rukou.Penalta opravdu spíše nebyla,než byla,ale rozhodčí ji písknul jako důsledek hrubých urážek od hostů!A hosté mají pravdu v jedné věci-kdo na zápase byl,obrázek si opravdu udělal sám!Takže více hrát a míň nadávat rozhodčímu-také jsme se to museli naučit,abychom stále nedopadali jako vy v tomto zápase!
14. 6. 2016 23:05
Vzkaz pro TJ Sokol Lipí: Určitě se mají soupeři těšit na kvalitní fotbal. My spíš hrajme než mluvíme :)