Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.03.2016 10:15

16.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Slavoj začal záchranářské práce výhrou v derby


Branky


0

Fotbalové jaro nemohlo pro Slavoj začít lépe. Po zpackaném podzimu tým krčící se u dna divizní tabulky zvítězil zcela po zásluze hned v prvním jarním kole, když vzduchotechniky k ničemu nepustil. Hosté až na pár hlavičkových závarů po standardkách u šestnáctky zelenobílých neměli vůbec nic, jediný gól si českokrumlovští vlastně dali sami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Není nač čekat

Oba dlouholetí rivalové, v jejichž vzájemných duelech to vždy nesmiřitelně jiskří, představili ve svých řadách po jedné zbrusu nové posile. Novou aktivní akvizicí Slavoje byl Lukáš Mravec hostující z Olympie Týn nad Vltavou, jenž zaujal post levého beka, na druhé straně kopal mladík Sedlák. Další novicové (Grznárik, Carda - Hajný) se na hřiště podívali v průběhu zápasu.

 

Ten začal pro domácí skvěle - již v 1. minutě Michal Klivanda otevřel skóre. Stejný hráč byl u dalších tří akcí, které smrděly gólem, ale Šmitmajer nebo nepřesnosti v koncovce byly proti. Hosté ohrozili českokrumlovskou bránu poprvé až ve 26. minutě, ovšem Škrábek zahrál nedůrazně a nepřesně. Když domácí pohrdli další ze svých příležitostí, hosté se přece jenom dočkali, protože po kiksu při malé domů dostal míč na stříbrném podnosu Jakub Vodňanský a zmýlit se v žádném případě již nemohl - 1:1.

Pětiminutovka rozhodla

Laciný inkasovaný gól českokrumlovské hráče zaskočil, technický a přesný fotbal se vytrácel, dopředu již nebyli tak nebezpeční. Zejména po změně stran svým pojetím nechali místy vzpomenout na prachbídnou kopanou produkovanou před zimní pauzou. Naštěstí psychický tlak na jejich kopačkách brzy rozehnaly dvě rychlé branky. Nejdříve v 71. minutě kapitán Václav Beránek velmi bezpečně proměnil penaltu nařízenou za sražení Klivandy kapitánem milevských J. Kosobudem. Zápas gólově definitivně vyřešila situace v 76. minutě. To Kabele důrazně vletěl mezi otálející hostující obránce, následný centr od brankové čáry hosté ještě stačili odvrátit na roh. Po něm se však dostal k míči zcela nepokrytý Martin Dudák, jenž se nemýlil - 3:1.

 

Pět minut před koncem přišla ještě další z pohledných akcí zelenobílých barev. Po výkopu Trnky se dostal k míči Wagner, akci potáhl a přihrávka přes celé malé vápno k zadní tyči byla jen o chlup rychlejší než dobíhající Klivanda. Ten byl jasně nejlepším hráčem na hřišti a svým výkonem korunoval kolektivní představení slavojáků.

 

Ti za týden jedou do Plzně a pak přijde na řadu další domácí derby, tentokrát s Jindřichovým Hradcem.

(autor: František Lippl)



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Obránce L. Mravec: "Zápas bych zhodnotil kladně na to, že se jednalo o první mistrovské utkání na přírodním trávníku. Důležité bylo, že jsme dali gól už v první minutě, to nás nakoplo. Poté jsme dostali ušmudlaný gól na 1:1, a tím se Milevsko vrátilo do hry. Ve druhé půli už nebyla hra taková, ale přišla penalta, kterou jsme proměnili a dostali se do psychické pohody. Tu završil třetí gól. V novém klubu se mi hrálo dobře. Pár lidí se mnou strávilo hodně let v Dynamu, což je super. Je to příjemná změna."

FC ZVVZ Milevsko
Trenér K. Syrovátka: „Dostali jsme gól v první minutě, což nás hodně zmrazilo. Poté jsme byli hodně pasivní, domácím určitě patřil první poločas, byli lepší. Nám se podařilo vyrovnat šťastným gólem po chybě domácího brankáře. Druhá půle byla vyrovnanější, tam pak rozhodly jiné věci. Jaké, nemůžu říct. Nejvíce od nás asi bojoval Knotek.“



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
M. Trnka [-] - J. Kabele [-] , M. Dudák [-] , M. Svoboda [-] , L. Mravec [-] - F. Persán [-] (67. J. Grznárik [-] ) , V. Novák [-] , M. Kroupa [-] , V. Beránek [-] (88. J. Rozkošný [-] ) - M. Klivanda [-] , J. Wagner [-] (85. J. Carda [-] )

FC ZVVZ Milevsko
J. Šmitmajer [-] - J. Škrábek [-] , J. Kosobud [-] , M. Suchan [-] , L. Sedlák [-] (78. M. Suchan [-] ) - J. Knotek [-] , J. Komárek [-] , P. Koutník [-] (46. J. Barda [-] ) , O. Kosobud [-] , J. Vodňanský [-] (43. M. Hajný [-] ) - P. Dvořák [-]

ŽK: 53. M. Trnka , 57. M. Svoboda , 77. M. Klivanda , 89. J. Rozkošný - 16. J. Kosobud , 44. M. Hajný .
Hráči zápasu: M. Klivanda - J. Knotek .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Šimek Zdeněk - Dujsík Jiří, Šedivka Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.