Štěpánovice si připsaly první jarní body, když vyloupily hřiště v Mladém


Branky


0

V 16. Kole III. třídy skupiny B na sebe narazily týma Mladého B a Štěpánovic. Domácí hráči na jaře získali jen na domácí půdě a v tomto trendu chtěli pokračovat i proti Štěpánovicím. Hráči hostí na jaře ještě nebodovali a z podzimního druhého místa se propadli do středu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě rychlé branky Štěpánovic, zaskočli domácí hráče

Po těsné prohře v Hodějovicích si domácí hráči chtěli spravit chuť proti na jaře se trápícím Štěpánovicím. Opak byl ale pravdou. Už v 5. minutě si Miroslav Fiktus pohrál na levé straně s obranou domácích a Vojč bez problémů poslal svůj tým do vedení. Mladé sice mělo jednoznačnou střeleckou i herní převahu, ale další branku dali opět hosté. V 19. minutě opět po chybě v obraně se k vysokému balonu dostal, již jednou skórující Vojč a přehodil vyběhnuvšího Dvořáka a za přispění břevna zvýšil na 0:2. Mladé mělo spoustu šancí, když Schuster trefil krásnou ranou zpoza vápna břevno. Z trestného kopu z hranice pokutového území nechal Schuster pouze vyniknout hostujícího brankáře Matouška. Agilní Schuster se o chvilku později snažil překvapit střelou mezi nohama bránícího hráče a následná dorážka Vítka skončila v náruči ležícího Matouška. Nevětší šanci domácích měl ovšem kapitán Pešek, když mu Schuster posadil na hlavu míč z rohového kopu a ten pouze rozezvonil tyč. Následná dorážka skončila vedle. I přes velký tlak a množství šancí domácích se šlo do kabiny, za stavu 0:2 pro Štěpánovice.

Domácí hráči marně hledali skulinku v zaparkovaném autobusu na vápně Štěpánovic

Ve druhém poločase byl herní rozdíl ještě markantnější. Mladé hrálo s hosty prakticky na jednu branku, ale přes devět bránících hráčů stojících na vápně nebylo příliš šancí na úspěch. Domácí Mladé se snažilo o zvrat, ale nikdo z jeho hráčů nenašel cestu přes obraný val hostů. Postupným střídáním došlo k velkému oslabení domácí ofenzívy, ale i přesto si hráči z Mladého vytvořili několik příležitostí. Paradoxně velké šance přicházely po centrech ať už z rohu nebo z milimetrových pasů od Antonína Koláře. Dvacet minut před koncem byl faulován Šafrata. K balonu se opět postavil Schuster, který složil reparát z první půle a z prakticky identické pozice trefil přes možná osmičlennou zeď do šibenice - 1:2. Neutuchající snaha vyústila hned v několik vyložených šancí, ale bez gólové odezvy. Když nepadla branka, ani po střele Schustera, který několik kroků za vápnem napřáhla a vyslal nepříjemnou střelu, se kterou si hostující brankář Matoušek stěží poradil. Míč se odrazil k osamocenému Novotnému, ale tomu trvalo příliš dlouho zpracování a zamíření do prázdné branky a tak ho o balon připravili hostující obránci. Když rozhodčí Šafránek naposledy zapískal na svou píšťalku, svítilo na světelné tabuli skóre 1:2 a tak se hosté mohli radovat z výhry.



Ohlasy k zápasu


SK Mladé B
Miloš Schuster (hráč): "Nezasloužená prohra, myslím, že minimálně remíza by byla spravedlivější. Dvakrát vystřelili na branku a dali dva góly a od 20. minuty jsme s nimi hráli na jednu branku a oni jenom stáli v devíti lidech na vápně a nechtěli hrát. Nám v některých momentech chybělo jenom trochu fotbalového myšlení, které nás stálo zápas. Předvedli jsme, hodně nevyrovnaný výkon po individuálních stránkách, někdo odehrál dobré utkání, jiní hráli, jako by je to ani nezajímalo a to je nejhorší. "

TJ Sokol Štěpánovice
Petr Kosař (hráč): "Tentokrát jsme přijeli k zápasu v jedenácti, takže jsme mohli začít v plném počtu. Vyšel nám úvod zápasu, kdy se po akci Míry Fiktusů prosadil Vojč. Hra byla vyrovnaná, ale postupem času, začali mít domácí více ze hry. I přesto jsme přidali druhou branku, když se znovu prosadil navrátilec po karetním trestu, Vojč. Do konce poločasu měli domácí více ze hry, my se snažili hrozit z brejků. Dvakrát nás zachránila branková konstrukce. Ve druhém poločase jsme se snažili hrát krátké přihrávky a hráli zataženě. Domácí nás tlačili, ale chyběla jim nadstavba, která by překonala naší obranu. Hodně nám docházeli fyzické síly, ale těsné vedení jsme uhájili. Konečně jsme tak na jaře bodovali, i když že odvezeme body z Mladého, jsem nečekal."



Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠAFRÁNEK Josef - KOČVARA Tomáš (N), BRŮŽEK Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.