Z. Volek 50.
1:2p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 10:15

25.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Cenný skalp pro Písek - na penalty přetlačil favorizovaný Žižkov!


Branky


50. Z. Volek - 65. F. Němec
0

Písek bojovným výkonem získal po penaltách cenný skalp ambiciózního soupeře. Žižkov měl sice v zápase herně navrch, ale své šance nedokázal proměnit ve tři body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rondzik byl pozorný

Písek kvůli zdravotním trablům nepřijel v kompletní sestavě a Žižkov byl od úvodních minut týmem, který se tlačil dopředu. A nebezpečné situace řešil jen písecký gólman Rondzik. A krátce před odehranou půlhodinou mu hned dvakrát pomohla branková konstrukce. Nejprve písecký Holub skluzem smolně poslal míč na vlastní bránu, ale hosty zachránilo břevno. A o několik okamžiků na to už to byli Žižkovští, kdo zakončoval, ale hlavička Zdeňka Volka, který se položil do centru, se odrazila od tyče, míč pak putoval přímo do Rondzikových rukavic. Žižkov se dral za úvodní brankou, Rondzik ale vychytal Dočekala i Hurku.

Němec utišil žižkovské diváky

Pražané se dočkali branky až ve druhém, a to velmi rychle. Volek postupoval sám proti brankáři, zvolil kličku a byl úspěšný – 1:0. Písek i nadále bojoval a předváděl patřičné nasazení. A v 65. minutě, prakticky z první velké šance, dokázal vyrovnat! Šlehofer posunul míč k placírce Františka Němce a útočník už si věděl rady – 1:1. Tisícovka diváků pak sledovala místy až drtivý tlak domácího celku, který nechtěl doma poprvé na jaře ztratit. Žižkov poslal na hřiště čerstvé síly, Písek už ale remízový stav uhájil, a to třeba i přesto, že Žižkov toužil po třech bodech tak moc, že neváhal vyslat na svůj poslední roh do vápna soupeře i brankáře Soukupa.

Písku penalty v minulosti nešly, teď uspěl

V penaltách pak byli šťastnější hosté, kdy se za ně sice neprosadil Němec, ale protože Žižkov zaváhal hned dvakrát (nedali Křeček s Procházkou), putoval bonusový bod na jih Čech.



Ohlasy k zápasu


FK Viktoria Žižkov
Zdeněk Hašek (trenér): "Zápas se mi hodnotí špatně, měli jsme vyhrát, a to v základní hrací době. Z tohoto pohledu jsme všichni zklamaní, ale můžeme si za to sami, nehledejme chybu jinde. Uznávám kvalitu soupeře, dobře se na nás připravil. Ale my bychom si s tím měli umět poradit. V první půli jsme sice měli šance, nastřelili tyč a břevno, ale jinak to nebyla hra, kterou jsme od hráčů chtěli. Vysvětlili jsme si to o poločase, dali branku a vypadalo to dobře, Písek v té době moc nehrozil a my byli lepší. Věděli jsme, že když neuděláme nějakou triviální chybu, tak bychom to měli zvládnout. Jenomže ta bohužel přišla, když jsme nehráli balón jednoduše rychleji od nohy. A to je celý náš problém, míče moc přidržujeme, soupeř to stíhá zavírat a nedostaneme se k zakončení, která bychom měli mít. Soupeř hrál na hranici svých sil, odpracoval to. Čeká nás teď těžký anglický týden, musíme hráče dostat nahoru psychicky tak, aby o to zabojovali, nic totiž nekončí, ztrácejí všichni."

FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): "Hráli jsme proti strašně kvalitnímu soupeři, měli jsme zdravotní problémy u některých hráčů, kteří pravidelně nastupují, přesto jsme zápas zvládli. Je třeba si upřímně říct, že to bylo s notnou dávkou štěstí, byly tam dvě tyče, snad třikrát jsme míč vykopávali z brány, byl to zápas, který diváky bavil. Bylo v něm hodně šancí, nechci říct, že na obou stranách, protože víc jich bylo samozřejmě na straně Žižkova. My do toho dávali takovou tu agresi, živelnost hráčů, kteří šli za svým úspěchem. Obě branky ve druhém poločasu byly moc hezké, nakonec to došlo do penalt, které jsme po třech zápasech zvládli. Je to pro nás strašně cenné vítězství, nejen z důvodu bodového, ale hlavně toho mentálního, kdy jsme si dokázali, že můžeme hrát všude. A když se to dobře sejde, body přijdou. Já bych dnes napsal na hráče zápasu nejradši celý tým (úsměv). Ale vyzdvihnu gólmana Rondzika a stopera Rendlu."



Sestavy


FK Viktoria Žižkov
L. Soukup [-] - M. Hurka [-] (62. V. Gebert [-] ) , T. Petrášek [-] , V. Šandera [-] , M. Podrazký [-] (62. L. Křeček [-] ) , M. Pavlata [-] (79. J. Svatonský [-] ) , M. Kodr [-] , T. Dočekal [-] , M. Procházka [-] , Z. Volek [-] (68. J. Marek [-] ) , V. Klán [-] (68. J. Trýzna [-] )

FC Písek
J. Rondzik [-] - M. Rendla [-] , P. Řehák [-] , M. Voráček [-] , L. Holub [-] - J. Held [-] , J. Ježdík [-] (85. M. Grobár [-] ) , V. Zeman [-] , L. Šlehofer [-] , V. Milec [-] - F. Němec [-] -

Hráči zápasu: M. Rendla , J. Rondzik .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.