Nedobytná tvrz, Spartak vyhrál derby v 90. minutě...


Branky


0

 

Klasiceké derby, obě mužstva se velmi dobře znají, hráči spolu vyrůstali, chodí na pivko.

Spartak bude chtít uhájit neporazitelnost ve vlastní aréně, neprohráli zde ani s lídrem.

Rezerva Velenic nebodovala již 2 utkání v řadě, navíc se neví, kdo k utkání vůbec nastoupí.

 

Za report díky Láďovi Candrovi a Milanu Zemánkovi...

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

3 rohy = gól...

 

Podle kuloárních zpráv se zřejmě jednalo o poslední derby mezi Spartakem Nová Ves a rezervním týmem Českých Velenic.

A taky tak se utkání rozehrálo, velmi rychle a aktivně. A to díky mladíkům z Velenic posílené matadory Mezerou, Bittenglem a Škáchou.

V prvních 15 minutách se Spartakovci nemohli udržet na balónu, mladíček Filip byl snad všude a připravoval šance pro Jirku Mikla.

Ten ze třech střeleckých pokusů nedokázal zamířit ani jednou do Musilovi svatyně.

S ubíhajícím časem se osmělili i domácí, Candra přesnými pasy vysílal na zteč jak Tetíka, tak Trmala.

Druhý jmenovaný svou agresivitou brnkal na nervy rodině Zemánků a také sudímu Filovi :-)

Ve 25. minutě právě Trmal zatáhl balon po pravé straně hřiště a jeho nepřesný centr propadl až na penaltu k Candrovi, který v jednoduché situaci selhal.

Chvilinku na to domácí rozehrávali rohový kop, který na zadní tyči nedokázal usměrnit hlavou Holzer do brány.

Do třetice rohový kop pro domácí vyráží gólman Lokomotivy Maroušek přímo na nohu Romana Košumberského, který se nemýlil - 1:0 !!!

Hosté opět zapnuli vyšší rychlost, hlavně Filip.

Ten rozdával balóny do slibných šancí pro Mikla i Škáchu, bohužel pro oko diváka si borci nedokázali se šancemi poradit...

Obraty ve skóre, vítězná trefa v 90. minutě...

 

Druhá půle začala změnami v hostující sestavě a na hře se to projevilo.   Spartakovci byli pod tlakem a jen horko těžko se bránili, a to i velmi často za cenu faulu.   Na změnu skóre se tak dlouho nečekalo.   V 50 minutě, kdy se ke standartní situaci za vápnem postavil Jirka Mikl a střelou za zeď vyrovnal - 1:1 !!!   Domácí borci vypadali jako by už mleli z posledního a hosté jim merunu moc nepůjčovali.   V 67. minutě přišel nákop stopéra Lokotky, který doletěl až do vápna. V souboji, kdy zkušený Mezera doslova visel na ramenou Bumby,   se balón odrazil k Jardovi Bittengelovi, který si s touto šancí poradil zkušeně - 1:2 !!!   Od této chvíle jsme viděli v hlavní roli jen sudího Fila.   Pískal nesmyslné zákroky na obě strany, hru strašně kouskoval a uděloval divné žluté karty. ( po utkání řekl, že to kouskoval úmyslně !!! ).   Tento systém řízení utkání zřejmě zapříčinil nesoustředění mladíků Lokotky a domácí se dostávali více do hry, ale k vyrovnání stále něco chybělo - gól.   To co nepřišlo po vedení Lokomotivy hned, tak přišlo v závěrečných sedmi minutách.   V 83. minutě zatáhl Bumba balón po otevřené straně hřiště a krásným centrem našel Pavla Candru, který chladnokrevně zakončil - 2:2 !!!   A aby toho nebylo pro hosty málo, tak v 90. minutě se k odraženému míči dostal Bohouš Harazím.   Ač byl zády k brance, tak parádním lobem přes sebe i brankáře Marouška, dal punc konečnému výsledku - 3:2 !!!   Krásný moment a neskutečná tečka za solidním derby.   Trochu šťastný gól, ale 3 body zůstali ve Spartak Areně, která opět nepoznala hořkost porážky.  


Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Nová Ves nad Lužnicí
Petr Kolafa - trenér Spartaku: Derby jak má být, rychlý fotbal ve kterém se skóre houpalo jak na houpačce a početným divákům se muselo líbit. Výkon sudího raději komentovat nebudu. Je trošinku škoda, že vedení Velenic ruší B-tým. Jejich mladíci, hlavně Filip s Miklíkama, předváděli skvělý fotbal. Našim klukům bych chtěl poděkovat, bylo to pro ně fyzicky náročné utkání, které dobojovali až do poslední minuty. Musím uznat, že jsme měli i trochu štěstí. Ale co, v Majdošce nám nepřálo, tak doma pomohlo.

TJ Lokomotiva České Velenice
Milan Zemánek - trenér mužstva: Utkání mělo všechny znaky derby a mělo i početnou diváckou kulisu. V utkání jsme měli v poli převahu, ale domácí prokázali větší touhu po vítězství a v závěru dokázali po našich hrubých chybách utkání otočit ve svůj prospěch. Na některých našich hráčích je vidět tréninkový deficit a brzy jim dochází síly. Doufejme, že přes léto fyzičku doženou a na podzim již budou podávat kvalitní výkony po celých 90 minut



Místo: Tráva. Počet diváků: 110. Rozhodčí: FILO Zdeněk - BIELEK Jindřich (N), ERNST Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.