Gólová smršť druhého poločasu zavála všechny body do Plané


Branky


0

Brankáři se v tomto zápase nenudili. A diváci také ne. Po remíze z prvního poločasu se totiž ve druhé půli roztrhl s góly pytel. Rozhodly dvě Adámkovy branky, který tak zajistil Plané rozhodující náskok. První trojice tabulky tak ani v tomto kole nezaváhala a uniká zbytku týmů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krauskopf se branky nedočkal

První tutovka zápasu vznikla na plánské straně. Adámek postupoval v 9. Minutě sám na brankáře, ale patnáctiletý Šesták jeho první ránu vyrazil a mrště se dokázal dostat k zemi i proti dorážce, míč skončil na rohu. Plánský záložník pak doslova zapařil v minutě číslo 10 šanci po pěkné Petscherově napříč malým vápnem, kdy ovšem Adámek z pár metrů vysoko přestřelil prázdnou bránu. Obrana Vyššího Brodu se v úvodu půle těžko srovnávala s hostujícímí náběhy a využil toho Balogh, kterému míč postrčil Petscher a Šesták už tentokrát neměl nárok – 0:1. Pak se ale Dynamo oklepalo a Krauskopf z prvního vážného ohrožení Nováčkovy branky neuspěl. Plánský brankář měl práci i ve 20. Minutě, kdy musel na roh vyškrábnout padající standardku z kopačky Dibďáka. Planá mohla litovat, že nezvýšila z dalšího postupu proti Šestákovi. Balogh prováhal okamžik, kdy běžel s Petscherem sám na brankáře a mohl přihrát, takže nakonec sám vystřelil vedle. Do konce půle pak už bylo živěji v plánské šestnáctce. Ve 26. minutě bylo srovnáno – Dibďák byl sám před brankářem, ten jeho střelu sice zbrzdil, ale míč se dokutálel za čáru – 1:1. A pak lze jmenovat jedno jméno – Krauskopf. Ten byl totiž u všeho. Ve 28. Minutě pálil po pěkné individuální akci nad bránu, vzápětí šel sám proti Nováčkovi, kterého si obhodil, ale situaci z pohledu Plané hasil vracející se Kubíček odkopem na roh. Krauskopf neuspěl ani střelou z úrovně penalty, kdy míči zabránil v cestě do sítě tělem Turek. Ve 36. minutě se Krauskopf dostal k dlouhému nákopu, všiml, si že gólman vybíhá a z první dloubl míč na bránu. Jenomže chytrý pokus končil jen z vrchu na horní tyči. Hosté kontrolovali akcí Adámka. Jeho velmi sporné ofsajdové postavení sice pomezní od začátku signalizoval, ale hlavní to nezaregistroval, nechal tak Planou provést akci až ke gólovému zakončení Balogha, a až pak si všiml zdvihnutého praporku a stav zůstal nezměněn. A protože Nováček ve 44. minutě zlikvidoval střelu koho jiného než Krauskopfa, byl stav 1:1.

Dva Adámkovy góly během dvou minut

Planá přijela jen se třinácti hráči, a když musela po poločase stáhnout Balogha a v 56. minutě zraněného Kubíčka, nevypadalo to s ní bůhvíjak. Černá v úvodu půle zahrozila ze standardky, když Klíma posadil míč na Jirkalovu hlavu, míč skončil mimo tři tyče. Na druhé straně se ukázal proti Fujdiarově ráně Šesták. Domácí přestáli i přímák T. Pintéra, který se štěstím odvrátili. V 61. minutě vystřelil bez přípravy Klíma jen nad, a tak udeřilo na druhé straně. A byl to gól, který aptřil Petscherovi – ten ustál několik soubojů, zbavil se dvou protihráčů a naservíroval míč Adámkovi, který už třetí gólovkou nepohrdl – 1:2. A o minutu později to byl znovu Adámek, kdo nasměroval balón do sítě a vyrovnaný zápas dostal zcela jiný směr – 1:3. Na 4:1 zvýšil krásnou střelou Beran, který placírkou zakroutil míč z hranice vápna kolem obránce přímo do šibenice. V 78. minutě Vyšší Brod snížil, když Rapčanova střela zalétla přesně k tyči – 2:4. 83. minuta – Adámek šel sám proti Šestákovi, který mu balón nohou vypíchl, ovšem jen proti noze Fujdiara, který z dálky poslal lobem míč do sítě – 2:5. A to stále nebylo vše. Jan Pintér využil otevřené domácí obrany k úprku sám na brankáře (k podobným situacím, kdy především Řehoř vybízel spoluhráče přesnými pasy, docházelo často) a nadvakrát v zakončení uspěl – 2:6. Gondekova hlavička po pěkné akci pak znamenala jen snížení na konečných 3:6.

 

 

Byli jste na zápase, neby jste byli přímými účastníky na hřišti? Ohodnoťte jeho úroveň nebo oznámkujte výkon rozhodčího a jednotlivých hráčů! Stačí se jednoduše registrovat na fotbalunas.cz!

 



Ohlasy k zápasu


FK Dynamo Vyšší Brod
Jan Straka (trenér): "Kdyby to po půli bylo 5:5, asi by se nikdo nedivil. V druhém jsme si po přibližně čtvrt hodině nechali dát dvě slepené branky, které nepochopím. V té chvíli jsme mohli mít zápas pod kontrolou, Planá byla v téhle fázi v útlumu a my jsme toho nevyužili, naopak ji chybami posadili do sedla. Takové chyby jednoduše tak kvalitní tým potrestá. Takhle se body dělat nedají. Pro nezaujatého diváka asi skvělý zápas, pro mě jen další noční můra. Nepodali jsme žádný katastrofický výkon, naopak kluci dřeli, ale takové chyby ho devalvují. "

SK Planá
Josef Cimburek (trenér): „Zodpovědně jsme se připravovali, čekají nás zápasy, které chceme zvládnout, neříkám vyhrát, ale zvládnout. Pořád máme o co hrát a kluky nabádáme, aby do toho šli a nic nevzdávali. Ve Vyšším Brodě jsme začali dobře, byly tam šance, šli jsme do vedení, jak jsme si to představovali. Ale brzdilo nás neproměňování šancí, kdy jsme si mohli vypracovat rozhodující náskok. To se bohužel nestalo, domácí vyrovnali a za naší strany to pak bylo trochu trápení. Do druhé půle jsme se hecli a já myslím, že nám to vyšlo, šli jsme do toho s vervou a Brod přehráli myslím si i fyzicky. Utkání jsme rozhodli během dvou minut brankami na 3:1, pak už jsme to víceméně kontrolovali. Škoda tří zbytečných branek, když jsme si trochu pokazili skóre, protože naše obrana hraje docela dobře. Kluci zaslouží pochvalu, že se kousnou a jdou za vítězstvím, a my musíme jít dál. Jsme rádi, že se do sestavy vrátil Honza Pintérů, byl na hřišti znát, ale vyzdvihnu Adámka a Petschera.“



Místo: Vyšší Brod. Počet diváků: 105. Rozhodčí: Bumba František - KŘÍŽEK Danek, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.