Nemanice se s Vyšákem nemazaly, Záveský stihl hattrick během první půle


0

Hosté sice v první půli srovnali na 1:1, ale tento stav moc dlouho nevydržel. Nemanice nepřipustily pochybnosti, rychle si vzaly vedení zpět a už v poločase byl stav 4:1, když chvíli před pauzou zkompletoval hattrick Záveský. Nemanice tak dál drží na čele čtyřbodový náskok. Hosté přijeli jen s jedním hráčem na střídání. Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích či oznámkujte jednotlivé hráče!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brod se z vyrovnání dlouho neradoval

Nemanice se po neúplně přesvědčivém startu uklidnily vydřenou výhrou v Kameňáku a proti Vyššímu Brodu chtěly vyslat jasný vzkaz: první místo jen tak nepustíme. A karty byly tentokrát poměrně jasně rozdány už před zápasem. Dynamo dorazilo s jediným střídajícím hráčem a jeho hráči jako kdyby předem přistoupili na to, že v Nemanicích šanci uspět nemají. Domácí tým od úvodu soupeře zatlačil a měl rychle nadějné příležitosti, Záveský vystřelil ze strany vápna a těsně minul bránu. A kolegovi z útoku neukázal svým střeleckým pokusem jak mířit ani Kubát. V 11. minutě už ale Šesták kapituloval. Gólman rozehrál na obránce, Kubát proti němu míč vybojoval, zatáhl akci po lajně,  nacentroval do vápna a Záveský byl na přední tyči připraven - 1:0. Vyšák ale v 15. minutě srovnal, po centru do šestnáctky míč propadl přes nabíhající hráče až na druhý kraj, kde se ho chopil Dibďák, zbavil se kličkou protihráče a obstřelil brankáře Polomčáka, který na střelu nedosáhl – 1:1. Tento stav ale skutečně trval jen pár sekund.  Jakmile se rozehrálo, tak dal Kochlöfl dlouhý pas na Novotného, který si míč levačkou zpracoval, obhodil beka a zakončením na přední tyč upravil na 2:1. A přicházely další nemanické šance - Kochlöfl běžel sám na bránu, jenomže umístil Šestákovi míč jen do náruče. Další branka tak přišla ve 24. minutě po centru Novotného, po kterém  Záveský zavěsil podél gólmana – 3:1. Domácí neměli dost a čtvrtý gól vstřelili po souhře ve prostředku hřiště, ze které vzešlo vysunutí Záveského a ten se radoval ze vstřeleného hattricku – 4:1

Jednoznačná záležitost

Vyšší Brod kapituloval i ve 49. minutě. To Kupka vystřihl perfektní nůžky po rohovém kopu, Šesták míč vyrazil jen takovým způsobem, že ho bystrý Kupka mohl hlavičkou doklepnout na 5:1. Vyšší Brod už toho měl akorát, odcházel i po fyzické stránce a před Šestákem bylo k vidění hodně příležitostí. Kubát střílel z vápna neúspěšně, ale v 74. minutě už se branky dočkal - Křiváček zatáhl míč, nacentroval a Kubát na zadní tyči upravil na 6:1. Poslední zářez na nemanické pažbě měl na svědomí Nevosad. Toho Kochlöfl oslovil přesným pasem, Nevosad si ještě chtěl vychutnat protihráče parádičkou. Ten mu ale míč vypíchl, jenomže tak nešťastně, že Nevosada trefil do těla a míč po odrazu putoval posedmé do sítě – 7:1. A protože v posledních deseti minutách pálili Nevosad, Böhm i Novotný jen vedle brány, protrpěl se Brod utkáním se sedmigólovým přídělem k závěrečnému hvizdu.



Ohlasy k zápasu


SK Nemanice
Petr Böhm (hráč): „Vyšák přijel v omezené sestavě, už to bylo trochu vidět při rozcvičce, že asi nebudou úplně kompletní. A když se začalo hrát, tak to bylo vidět i na hřišti, protože od začátku jsme hráli na jejich půlce. Do poločasu jsme vedli 4:1, ve druhé půli už Vyšebrodští moc nestíhali, bylo to už hodně otevřené a bylo otázkou, kolik gólů dáme. Za hosty bych pochválil brankáře, ročník 2000, minimálně čtyři pět gólů jim zachránil.“

FK Dynamo Vyšší Brod
Jan Straka (trenér): "K zápasu jsme sice přijeli oslabeni, chyběli nám především bratři Rapčani, tedy brankář a štítový záložník. Navíc mělo k zápasu přijet několik hráčů, kteří hráli od dvou hodin zápas béčka, na střídání. Bohužel ale kvůli zranění anebo rodinným záležitostem nakonec přijeli jen dva, brankář Šesták, který odchytal i za rezervu celý zápas, a na střídání F. Filip. To ale nemění nic na tom, že jsme měli zvládnout zápas lépe. Od začátku jsme přistoupili ke hře, která byla cestou do pekla. Vůbec jsme neplnili to, co jsme si před zápasem řekli. Kvalita byla jednoznačně na straně domácích, ale my jsme jim jejich cestu k vítězství velmi ulehčili. Jediný, kdo domácím opravdu znepříjemnil zápas, byl mladičký gólman Šesták, který nás zachránil ještě od většího debaklu. Na jaře nastoupil podruhé a opět předvedl dobrý výkon, ale bohužel si při jednom ze zákroků poranil stehno, tak teprve uvidíme, jak na tom bude. Jinak jsme kupili hrubé chyby, chyběl nám důraz a vůbec jsme nehráli kompaktně. Celkově se nám nedaří na jaře navázat na herně poměrně slušný podzim. Ale věřím, že se to zlomí. Klukům věřím, na trénincích pracují dobře a vidím vůli. Příští týden nás opět čeká těžký zápas na domácí půdě s dalším favoritem soutěže z Plané u Č. Bud., který musíme zvládnout o hodně lépe. Kromě Šestáka má problém i stoper Prochaska, který si obnovil zranění zadního stehenního svalu a nebudeme s ním moct počítat zřejmě delší dobu, ale s tím si musíme poradit."



Místo: Nemanice. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Katolický Slavomír - BARTŮNĚK Pavel, HORA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.