1:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2016 10:15

24.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dačice neprohrály už pět zápasů v řadě!


Branky


0

Hostující tým přijel do Písku bez náhradníků. Kvůli nemoci, zranění či pracovnímu vytížení chybělo osm hráčů Bujdákovi družiny. Po půl roce nastoupil v sestavě Dačic Robin Štolba. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Písek se dostal do rychlého vedení

V netradiční čas, již v sobotu dopoledne, byl sehráno utkání čtyřiadvacátého kola Ondrášovka krajského přeboru, ve kterém béčko Písku hostilo o záchranu hrající tým z Dačic. Soupeř přijel k zápasu pouze s jedenácti hráči, bez jediného náhradníka, přesto podal bojovný výkon a po remíze 1:1 si domů odvezl cenný bod. Samotné utkání přineslo, hlavně v prvním poločase, kvalitní fotbal, po změně stran sice tempo hry mírně opadlo, přesto se bylo stále na co dívat.

Úvod střetnutí byl oboustranně hodně opatrný, ve 3. min. se však osmělil hostující Šimánek, ale jeho střela šla vysoko nad branku Písku. V 10. min. zahrávali domácí rohový kop, Zušťák hlavou míč ve vápně prodloužil a důrazný Michal Štětina ho na zadní tyči poslal pohotově do branky - 1:0.

V 18. min. si vzali slovo hosté, kteří rovněž po rohovém kopu dvěma následnými střelami ohrozili branku domácího týmu, ale gólman Hulínko míč pokaždé vyrazil. Ve 21. min. na druhé straně hlavičku Zušťáka chytil brankář Ferdan. Ve 26. min. založili domácí pěknou kombinační akci, kdy míč šel po ose Zborník - Štětina - Zušťák a střelu posledně jmenovaného vyrazil Ferdan na další roh.

Ve 27. min. po centru Štětiny z pravé strany hlavičkoval Zušťák těsně nad soupeřovu branku. Za dvě minuty našel Zušťák přesnou přihrávkou Keclíka a jeho dělovka zblízka trefila jen dobře postaveného dačického brankáře. Ve 32. min. pálil Zborník ukvapeně nad branku. Ve 37. min. přiťukl Zušťák balon na nabíhajícího Kočího a jeho vydařená střela jen trefila před brankou stojícího obránce hostí. A když ve 45. min. nebezpečný centr dačického Beníčka do šestnáctky domácího týmu brankář Hulínko chytil, skončil úvodní poločas těsným vedením rezervy Písku v poměru 1:0.

 

Dačice vyrovnaly krásným gólem Šimánka

Do druhé půle nastoupil Písek s jednou změnou v sestavě, kde Kaláška nahradil Machovský. Ve 47. min. po pěkné akci písecké rezervy hlavičkoval Hájek z dobré pozice vedle branky. V 52. min. slibná příležitost hostujícího týmu skončila jen rohovým kopem. Kdo si z diváků myslel, že hosté nevydrží po celý zápas se silami, mýlil se, neboť jedenáct statečných z Dačic nejenže stačilo odolávat častým atakům píseckých fotbalistů, ale dokázalo oplácet soupeři stejnou mincí. A to se hostům vyplatilo. V 71.min. dělovku Šimánka pod břevno skvěle vyškrábl Hulínko na roh, ale v 76. min. už bylo všechno jinak: po vyhraném souboji přihrál Štolba míč Marku Šimánkovi a ten tvrdou střelou srovnal na 1:1.

 

Za nerozhodného stavu se oba celky snažily strhnout vítězství na svou stranu, více příležitostí k tomu měli domácí, ale střelecké pokusy, především vysokého Keclíka, ke kýžené brance nevedly, takže utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Zdroj: fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek B
Dušan Benhák (trenér): "S výsledkem zápasu nemohu být spokojený, protože jsme měli na to, abychom vyhráli, a to výrazným rozdílem. V prvním poločase jsme měli ze šedesáti nebo sedmdesáti procent více ze hry než soupeř, byli jsme aktivnější, zahrávali jsme množství standardních situací, na dačickou branku jsme vyslali hodně střel, ale ujala se pouze jedna. Další minimálně čtyři gólové šance chytil hostující brankář. Byli jsme málo produktivní, o osudu zápasu mohlo být rozhodnuto už do přestávky, a ve druhé půli už mohli kluci hrát v poklidu. Ve druhé polovině zápasu jsme nepohlídali to, na co jsem hráče upozorňoval: dlouhý nákop soupeře, prohraný vzdušný souboj, přihrávka, střela hostí a bylo srovnáno. Bohužel se znovu potvrdilo, že jsme málo disciplinovaní, asi je to nízkým věkem a menšími zkušenostmi některých našich hráčů. Příští týden sehrajeme doma další zápas, tentokrát s Katovicemi, což je soupeř, který by nám mohl vyhovovat. Katovice mají tým, který chce hrát fotbal, tak uvidíme. Podle mého názoru by to mohlo být pěkné utkání."

FK Dačice
Roman Bujdák (trenér): "Podobně jako dneska v Písku jsme na tom byli nedávno v Čimelicích, kdy nás rovněž bylo tak akorát, dneska nám chybělo hned pět hráčů ze základní sestavy. Důvody jsou různé, hlavně zranění a pracovní zaneprázdnění. A Robin Štolba půl roku nehrál fotbal, takže tento zápas jsme odehráli v hodně oslabené sestavě. Musím všem klukům poděkovat za předvedený výkon a pogratulovat jim k dosaženému výsledku. Spousta z nich hrála na pro ně nezvyklých postech, hodně jsme sahali do sestavy, chytal gólman, který ještě na jaře nestál v brance, protože byl dlouho nemocný a bral antibiotika. Problémů jsme měli až dost, o to více si cením konečné remízy."



Sestavy


FC Písek B
M. Hulínko [-] - J. Kalášek [-] (46. L. Machovský [-] ) , D. Pichlík [-] , M. Novotný [-] - D. Šourek [-] (85. P. Novotný [-] ) , P. Listopad [-] , L. Zborník [-] , M. Štětina [-] (43. M. Hájek [-] ) , R. Kočí [-] - P. Keclík [-] , J. Zušťák [-] (67. D. Růžička [-] )

FK Dačice
T. Ferdan [-] - J. Nosek [-] , P. Celý [-] , O. Beníček [-] , V. Kněžínek [-] , D. Vacuška [-] , D. Mašát [-] - M. Šimánek [-] , M. Krtek [-] , M. Janák [-] - R. Štolba [-]

ŽK: 48. O. Beníček , 67. M. Krtek .
Místo: Písek. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Jarolím Jiří - KAŠTÁNEK Libor, KRAUSKOPF Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.