3:2
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 15:00

20.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dačice zabojovaly a proti Plané mají všechny body


Branky


4. M. Janák , 18. T. Jindra , 88. M. Toman - 38. D. Havel , 47. J. Trčka
0

Zápas o šest bodů. Toto označení se u Dyje používalo celý týden a bylo jasné, že který tým vyhraje, získá hodně. Domácím se podařilo vstřeit rychle dvě branky, ale Planá dokázala se štěstím vyrovnat. Na konci zápasu se dokázal z přímého kopu trefit Toman, jenž znovu vypustil dynamit z nohy. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První gól Janáka v dresu Dačic

Dačičtí vstoupili do utkání ve velkém stylu. Trenér Bujdák mohl od prvních minut počítat s dvojicí Jindra, Kněžínek, která minulý týden z různých důvodů odehrála jen chvíli. A oba od úvodu ukazovali, že si na hřiště přišli pro tři body.

Již ve čtvrté minutě se gólově prosadil Martin Janák, jenž se dostal k odraženému centru a těžkým kopem se štěstím překonal brankáře. Jeho střela šla od břevna do hlavy brankáře a do sítě. Dačický mladík oslavil svůj první gól v dačickém dresu! „Nyní doufáme, že se Martin rozstřílí, přeci jen by měl patřit ke střeleckým tahounům mužstva. Dost mu to pomůže,“ věří parťák z ofenzivy Martin Toman.

V 18. minutě se připomněla dvojice Toman – Jindra. První jmenovaný vyslal Jindru, který se uvolnil před vápnem a skrytou střelou levou nohou rozvlnil síť branky Plané. Dačice se tak brzy ujaly dvougólového vedení. Nutno dodat, že tuto sezónu u Dyje tento luxus příliš často nezažívají. A šlo to také poznat. Hra se rázem vyrovnala a Planá do zbytku poločasu byla aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Dokázala z toho také vytěžit gól, když se do přesného centru Štiaka položil kapitán Havel, který díky své výšce neměl ve vzduchu soupeře a nechytatelně trknul do míče.

Dva dalekonosné góly ve druhé půli

Do druhé půle šli domácí s vedením 2:1, ale brada jim spadla hned po dvou minutách. Trčka napřáhl ze 40 metrů, balón letěl pomalu, ale couvající Zejda v bráně zakopl a spadl s míčem za brankovou čáru. To nečekal nikdo na hřišti, ani na tribuně. Rázem bylo ticho a hráči Centropenu v šoku. Planá tak hned v úvodu smazala manko a po psychické stránce byla na koni.

Od 55. minuty se domácí opět probrali a začali opět předvádět svou rychlejší kombinační hru, kterou se chce trenér Bujdák prezentovat. Do obrovské šance se dostal Toman, který dostal přihrávku od Jindry, ale trefil břevno. Dorážku nedokázal uklidit Jindra. Už to pomalu vypadalo, že zápas skončí remízou, ale Dačice se s tím smířit nechtěly. V 88. minutě měly výhodu přímého kopu, který zahrával Toman a opět mu vyšla „plavačka“. Míč před brankářem několikrát změnil směr a v poslední moment ještě skočil. Brankář nedokázal zareagovat.

 

Dačice si tak připsaly velice důležité tři body, které z domácích zápasů nutně potřebují. Díky tomuto zápisu se dostaly před svého soupeře. V dalším kole se utkají s Čimelicemi. Planá doma přivítá trápící se píseckou rezervu. 



Ohlasy k zápasu


FK Dačice
Tadeáš Jindra: Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, ale takové nervy jsme nečekali. Je to už podruhé, co utkání rozhodneme v samotném závěru. Získali jsme po zásluze důležité tři body a na ty bychom rádi navázali i v Čimelicích, kde to ale bude hodně náročné.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí
Tomáš Štiak: Hrálo se průměrné utkání, ve kterém šlo oběma o hodně. Za zmínku stojí jedině krásný vyrovnávací gol Trčky z půlky, a rozhodující Tomanova golová střela snad z 35m v 88.min. V kabině i cestou zpět zavládlo obrovské zklamání z prohry, protože jsme určitě horším týmem nebyli a měli jsme si odvézt minimálně bod. Stalo se, jdeme dál, a už myslíme na další zápas, ve kterém hostíme Písek ,,B" a máme co napravovat.



Sestavy


FK Dačice
V. Zejda [-] - D. Vacuška [-] , O. Beníček [-] (18. H. Brandl [-] ) , P. Celý [-] , V. Kněžínek [-] - T. Jindra [-] , M. Šimánek [-] (80. O. Lička [-] ) , M. Janák [-] , D. Točík [-] , M. Krtek [-] - M. Toman [-] -

TJ Sokol Planá nad Lužnicí
B. Brandštýl [-] - J. Pospíchal [-] , Z. Handrejch [-] , M. Šahajda [-] , T. Štiak [-] - T. Pösinger [-] (74. R. Welzl [-] ) , M. Kolský [-] , D. Havel [-] , M. Janovský [-] (87. L. Sedláček [-] ) - M. Pěknic [-] , J. Trčka [-] -

ŽK: 14. T. Štiak , 65. Z. Handrejch , 83. J. Trčka .
Místo: Dačice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Eibl Lukáš - KRČÍN Jan, KRAUSKOPF Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.