Humpolec i přes dlouhé oslabení ve Světlé zvítězil


Branky


68. J. Pikl (p.)
0

Světelská Bohemka měla vstup do jara nad očekávání, ale těžký los ji v minulých zápasech příliš bodů nenadělil. Po prohře v Jemnici přišla další, dost smolná, na hřišti Moravských Budějovic. Další těžká překážka čekala na Světlou dnes. Oslabenou sestavu domácích přijel prověřit stále ještě aspirant na postup z Humpolce. Ten na jaře dokazuje, že si toto označení zaslouží a je potřeba s ním neustále počítat. Čtyři z pěti zápasů vyhrál, body ztratil pouze minule po remíze 1:1 s Chotěboří..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chyba v rozehrávce Humpolce a brzká červená pro Fikara

Humpolec se snaží bodově přiblížit první příčce, tudíž chtěl uspět i ve Světlé. Jeho plány však dostaly vážnou trhlinu hned v 10. minutě. Humpolec udělal chybu v rozehrávce, míče se zmocnil domácí P. Pospíchal a vzniklý požár musel P. Fikar hasit jen za cenu červené karty! To posadilo na koně domácí, kteří byli po zbytek poločasu aktivnějším celkem. Ale i hosté hrozili: ve 13. minutě nebezpečně z hranice vápna pálil A. Beránek, v 15. minutě se J. Pikl zbavil několika obránců a po jeho ráně bodlem z penaltového puntíku domácím zatrnulo. Domácí se více tlačili dopředu, ale příliš gólových příležitostí si nevypracovali. Nebezpečná byla jen hlavička M. Křikavy, a pak závar ve 42. minutě, kdy se po rohu Muzikáře objevil na zadní tyči zcela volný L. Vodička. Ten však těsně minul, a tak se šlo do kabin bez branek.

 

 

Humpolec byl i v deseti lepším mužstvem

Domácí vstupovali do druhé půle s přesilovkou a tedy se snahou této příležitosti využít. Ale byli to paradoxně hosté, kteří tuto půli ovládli. Domácím v ofenzivě citelně chyběli D. Valenta s Rezkem, a tak byli skláři vepředu bezzubí. Hned v 52. minutě se měl J. Adamec v brance Světlé co ohánět, když mu ostrou navštívenku poslal po přímém kopu J. Pikl. Za dalších pět minut hostující D. Maršík utaženou střelou jen těsně minul. Domácí se na odpověď lépe hrajícímu soupeři zmohli až v 65. minutě. L. Vodička zatáhl míč do vápna a pálil nad. Rozhodující moment přinesla 68. minuta. Domácí brankář Adamec fauloval ve vápně Dalíka, který hru hostů svým příchodem v druhé půli rozhýbal a Jiří Pikl poslal hosty z následné penalty do vedení – 0:1. Další šanci připravil hostům zmíněný R. Dalík. V 74. minutě utekl domácím zadákům a ze strany servíroval míč pro osamoceného M. Kratochvíla, jenž si však náběh nenačasoval a míč podběhl. Za domácí mohl vyrovnat agilní Pospíchal. V 76. minutě se dobře uvolnil, leč z dobré pozice pálil těsně nad! Razítko na vítězství Humpolce mohl pak ještě přidat Dalík, který v 83. minutě oblafnul domácího stopera a mazal sám na Adamce. Netrefil však zařízení, a tak si museli hosté ještě pár minut počkat, než rozhodčí Tomášek ukončil zápas, čímž potvrdil jejich výhru. Ten v  poslední minutě stihl ještě vyloučit domácího P. Čuříka. 



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Světlá nad Sázavou
Hanka Štrosová, vedoucí Světlé: V první půli jsme byli i díky červené kartě aktivnějším týmem. Hosté toho moc nevymysleli, ale my jsme se gólově také neprosadili. Bylo znát, že nám chybí David Valenta a Rezek. Druhá půlka byla opačná - hosté i v deseti hru kontrolovali a navíc dokázali z penalty rozhodnout. Opticky to dokonce vypadalo, že jich bylo chvílemi na hřišti víc - tak aktivní byli někteří naši hráči...

AFC Humpolec
Jitka Beránková, vedoucí Humpolce: Zápas ovlivnila v 10 min. červená karta, když jsme udělali chybu na levé straně a náš stoper to musel řešit sražením domácího hráče. Museli jsme naší hru přeorganizovat a zaměřili jsme se víc na defenzívu, poločas jsme dohrávali. Do druhého poločasu jsme nastoupili po menší bouřce v kabině s odhodláním urvat a vybojovat vítězství. Nastoupil rychlonohý Dalík a bylo to znát, byli jsme víc aktivní a dali gól. Pochvalu si zaslouží dneska celý tým za vydřené 3 body!



Místo: Světlá nad Sázavou. Počet diváků: 220. Rozhodčí: TOMÁŠEK Oldřich - POLÁK Michael, SOUKUPOVÁ Věra.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.