Veselá v domácím prostředí i v devíti udolala fotbalisty Admiry Hulín


Branky


10. D. Sokol , 84. M. Bodlák (p.) , 88. D. Sokol - 22. I. Csomor , 52. A. Dutkevič
0

Tak toto utkání na Veselé  nebylo pro slabé povahy.  Celkem jedenáct (!) karet udělil rozhodčí Dokoupil a o žádné se nedalo příliš diskutovat, jen domácímu Davidovi Dlabajovi patřily tři !!!   Ještě v 84. minutě domácí s Admirou prohrávali. V desíti vyrovnali a v devíti strhli vedení a vítězství za tři body na svou stranu.  Neskutečný zápas pro obě strany a Hanáci se ještě teď asi diví, jak jim vítězství mohlo proklouznout mezi prsty.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil nerozhodným výsledkem 1:1

Vstupy do zápasů, ty se stávají silnou disciplínou pro domácí.  Již potřetí v řadě šla Veselá v prvních minutách do vedení. Tentokrát to bylo po opakované střele  Davida Sokola už v 9. minutě, když po jeho střele se míč odrazil zase k jeho nohám a dostal tak šanci zakončení z blízka ještě zopakovat.  A objevil se stejný problém jako v posledních dvou zápasech  v Kostelci u Holešova a v Malenovicích. Soupeř si koledoval o ránu z milosti a zápas mohl být de facto rozhodnutý.  Tentokrát tato situace nastala už v 11. minutě.  S míčem  u nohy do vápna pronikal Milan Šumšal, ještě před vápnem míč si převzal Roman Manďák a zdálo se, že si jej potáhne doprava mimo dosah gólmana a vystřelí. Nestalo se a gólman stačil jeho střelu ještě zblokovat. Tak 2:0 se nekonalo a hosté z ojedinělé nenápadné střely v 20. minutě vyrovnali.  Csomor z 25 metrů vystřelil. Střela to nebyla nikterak nebezpečná, ale otřela se o záda jednoho z beků a skončila v opačném rohu brány než kde na míč čekal Petr Červenka. Byl to pro domácí šok a způsobil, že hra se vyrovnala. Admira přidala na důrazu a postupně začala mít navrch. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

 

Domácí i v devíti dokázali zápas otočit

To se projevilo zejména v úvodu druhé půle, kdy proti Dutkevičovi v 52. minutě nikdo dlouho nevystupoval, až ten si navedl míč do ideální střelecké pozice a z 15 metrů nedal  Červenkovi v bráně šanci. Veselé se  akce nedařily dotahovat do finální fáze a Admira dobrým pohybem a důrazem kontrolovala hru a na kopačky domácích se začala  vkrádat nervozita a obavy, že tentokrát jim důležité body pro konečné umístění protečou mezi prsty. S tím souvisela i 73. minuta, kdy faulovaný  a frustrovaný David Dlabaja se nervózně ohnal po svém soupeři, ten pak také oplácel a vznikl z toho  nervózní chumel hráčů a začalo se žlutit, pro Davida Dlabaju i červenat. A to byl ten psychický okamžik, který domácí probudil a nastartoval do závěrečného finiše. Rázem bylo Veselé plné hřiště a vytvářela si nebezpečné standardky. Tlak vyústil v penaltový faul Šenkyříka v 84. minutě a Michal Bodlák nabídnutou šanci využil ke srovnání skóre. Admira byla v šoku a Veselá v tlaku. V 85. minutě navíc přišla ještě o Jaroslava Červenku, kterého už pár minut trápily křeče a ze hry musel odstoupit. A pak přišel vrchol všeho dění na hřišti. Domácí v devíti v 88. minutě zahrávali další standardku a překrásná a přesná hlavička Davida Sokola a teprve teď se zrodil konečný výsledek -  3:2 a všechny body zůstaly na Veselé.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Chce se říct, konec dobrý, všechno dobré. Takové drama a s takovým pozitivním koncem, to bych musel dlouho pátrat v paměti, než bych si na něco podobného v našem podání vzpomněl. Jak kdysi pronesl pan trenér Pospíchal svou slavnou a nesmrtelnou větou : fotbal nemá logiku. Až vyloučení Davida Dlabaji bylo tím pozitivním podmětem, že Veselá zlepšila pohyb, zvýšila důraz a totálně otočila skóre. Kluky musím moc pochválit za to, že to nezabalili a o výsledek se doslova porvali. Zápas se mimořádně vydařil Davidovi Sokolovi a to nejen tím, že dal dnes dvě pěkné branky. Celkově byl moc cítit jeho přínos pro naši zálohu jak ve směru dopředu, tak i při defenzivě.

FK Admira Hulín
web Admiry: Utkání ve Veselé začalo pro nás tradičně, již v 8. minutě jsme neodvrátili roh domácích a ti vstřelili první branku - 1:0. O minutu později se dostal domácí hráč do brejku, ale tutovku jsme zblokovali na roh. Ve 20. minutě získal míč Šenkyřík a jeho tečovaná střela ze 20-ti metrů skončila v síti - 1:1. To byl pro domácí celkem šok a chvíli trvalo, než se vzpamatovali. Ke konci poločasu jsme měli znovu dvě šance, ale první střela šla vedle a druhá hlavička skončila těsně vedle levé tyče. Druhá půle začala pro nás dobře, v 52. minutě prošel Dutkevič přes několik domácích hráčů a střelou z 15-ti metrů nedal domácímu branaři šanci - 1:2. Domácí po této brance poslali všechny své vysoké hráče dopředu a nakopávanými míči se snažili vyrovnat. My jsme dlouho odolávali, ale v 84. minutě fauloval ve vápně Šenkyřík a domácí z penalty vyrovnali. 2:2. Navíc v 88. minutě znovu po dlouhém nákopu do vápna dal domácí hráč hlavou třetí branku a zajistil Veselé tři body. Nám tak znovu až v závěru utekl aslepoň bod.



Místo: Veselá. Počet diváků: 85. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - SUROVEC Tomáš, CHROMÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku