Veselá v domácím prostředí rozstřílela Tlumačov


0

Na Veselou přijel v sobotu Tlumačov a v jeho sestavě se znovu objevil zkušený Dvořák. V prvních deseti minutách viděli diváci hned dvě branky, po každé na jedné straně. Domácí celek strhl do půle vedení na svoji stranu. Ve druhém poločasu už branky stříleli jen domácí hráči, když dvakrát se trefil Červenka. Veselá bere velmi důležité tři body, které je mohou odrazit do vyšších pater tabulky, Tlumačov se stále výsledkově trápí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení ve 2. minutě, domácí ale otočili vývoj utkání

Prvním malým vítězstvím pro domácí byla už skutečnost, že hosté dorazili bez Dana Máčaly, který tu na Veselé v předchozích šesti letech vždy pravidelně skóroval. Že budou tlumačovští kousat i bez Máčaly ukázali hned ve 2.minutě, kdy šli do vedení po sólovém úniku  Daňka.  Aktéři utkání si totiž připravili trest pro opozdilé diváky a v 9. minutě už to bylo na tutovky 2:2  a co bylo ještě větším překvapením, na góly 1:1.  U domácích byla o víkendu nouze o stopery a tak se po ofenzivní toulce sestavou vrátil do obrany Tomáš  Dujka a na úvod by nejraději rychle zapomněl. První dotek  - ztráta míče na půlce a  sólový únik hostující  Daněk se štěstím proměnil. Vybíhající Petr Červenka si totiž na míč sáhl, střelu ztlumil, ale míč se za jeho pravou tyč doslova jen dokutálel. Dujka se snažil v dalších minutách svou chybu ihned napravit a v 6. minutě  jeho pumelici z 22 metrů za už překonaným Škrabalem, zastavilo břevno. Domácí v ofenzivě pokračovali i v dalších minutách a v 8. minutě se zatřepala konstrukce branky za Škrabalem podruhé. Tentokrát po střele Jaroslava Červenky to byla pravá tyčka jeho svatyně a míč putoval až k opačné tyčce a tam už zapadnul za čáru, 1:1 a velká úleva v hlavách domácí jedenáctky.  A to tak velká,  že v následující  minutě obrana Veselé pustila Daňka do dalšího sóla. Tentokrát jej Petr Červenka bravurně vychytal. Úvodní „divočina“ skončila a na hřišti byl relativně klid. Změnu avizovala až Manďákova střela nad v 33. minutě. Stejný hráč se pak o tři minuty později uvolnil v šestnáctce Tlumačova a zprava tváři v tvář Škrabala prostřelil. Domácí Veselá šla do kabin s jednobrankovým vedením.

 

Veselá ve druhém poločasu přidala další dvě branky

Druhý poločas zahájili lépe domácí a aktivní čtvrthodinku korunovali dvěma slepenými brankami v 55. a v 57. minutě. Nejprve se poprvé v dresu domácích prosadil z Lukova hostující Milan Šumšal, když na brankové čáře dorážel hlavičku další jarní posily, Jana Vlachynského. Čtvrtá branka byla zase z  kopaček Jaroslava Červenky, který ke středečním jmeninám si nadělil pěkný dárek -  první dva góly za 2 roky působení v I.B. ve Veselském dresu. Tlumačov se ale nevzdával ani za tohoto stavu. Utkání ztratilo tempo a víra domácích, že výsledek už je hotový, vedla k několika závarům v pokutovém území Veselé, při které stálo i štěstí v těchto minutách. Co nepochytal spolehlivý Petr Červenka, to zastavily  tyče jeho branky nebo prováhali hostující střelci. Hosté doplatili na střeleckou nemohoucnost, domácí tým bere výhru všemi deseti a v tabulce zase poskočil o něco výše. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Moc důležité body jsme dneska získali. Můj dům - můj hrad u nás letos neplatí a tak jsme měli velké obavy, aby se Tlumačov po sedmi porážkách nechytil zrovna u nás. A když ještě hosté šli v 1.minutě do vedení, dost nám na lavičce zatrnulo. Kluci to ale nezabalili a naštěstí velmi brzy vyrovnali a pak postupně převzali vládu nad utkáním. O klidném závěru rozhodly dva slepené góly už kolem 55. minuty. Z produktivity máme radost, protože se střelecky už delší dobu trápíme. Snajpra typu Tomšů nebo Máčaly bohužel nemáme a tak jsme rádi, když se kdokoliv z mužstva střelecky chytí. Dnes přidal další branku Roman Manďák a hlavně protrhl střeleckou smůlu konečně Milan Šumšal, kterému jsme branku všichni už moc přáli. Navíc poprvé za dva roky v I.B se trefil levý bek Jarda Červenka a to zrovna dvakrát. To je na pochvalu. Gratuluji.

SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: V tomto zápase jsme vedli už ve druhé minutě. Hráli jsme vyrovnanou partii. Ale bohužel jsme udělali zase hrubé chyby v obranné činnosti a inkasovali jsme dost laciné branky. Opět jsme neproměnili ani vyložené šance, které jsme v utkání měli. A to nás trápí již několik zápasů a musíme to už někdy prolomit....



Místo: Veselá. Počet diváků: 150. Rozhodčí: NOVÁK Radek - KOSTELNÍK Tomáš, SMIRNOV Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku