3:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2016 14:00

17.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Veselá konečně zabrala a s přehledem porazila rezervu Slavičína


Branky


0

Fotbalisté Veselé konečně v jarní části zabrali a v důležitém utkání porazili rezervu Slavičína. Ta přijela v sestavě s Jelínkem, Plškem a Veleckým, který ale po půli odjel k diviznímu zápasu FC TVD do Olomouce. Domácí celek šel do vedení už po deseti minutách a po půlhodině hry dokonce vsítil druhou branku. Hosté se snažili o zkorigování výsledku, ale nakonec inkasovali po hodině hry i potřetí a domů se tak vracejí s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Veselou poslal do vedení už v 10. minutě Bodlák

Diváky na Veselé čekalo utkání  dvanáctého se čtrnáctým, tedy jak se říká  -  o šest bodů.  Předzápasové kalkulace byly jasné. Veselá další domácí prohrou by si  velmi zkomplikovala svůj další život v I.B a Slavičín by vítězstvím získal statut jarní štiky soutěže, z které by už šel v dalších utkáních strach a body potřebné k záchraně by rychle sbíral jak doma tak venku. Veselá ale tento scénář nepřipustila. Moc dobře věděla jaké zbraně vedly k demolici Tlumačova ve Slavičíně v minulém kole a na hru svého  soupeře se řádně připravila. Obětavost, nasazení a ani metr prostoru Veleckému poblíž domácího pokutového území.   S těmito pokyny defenzíva Veselé vstupovala do utkání. Slavičínská rezerva dle očekávání byla v útoku hodně nebezpečná a v úvodu  domácím řádně zatápěla. Výšku  mladého Jiřího Veleckého ale překonala zkušenost stopera Davida Sokola.  A pokud se slavičínský snajpr dostal do šance, nervy mu drásal svými bezchybnými zákroky Petr Červenka v bráně Veselé, nejlepší  hráč zápasu. Nad jeho  bravurními zákroky slavičínští střelci kroutili nevěřícně hlavami ještě několikrát.  Suverenitu  Slavičína ve Veselé ale narušil už v 10.minutě  Bodlák, který skóroval z první větší šance domácích, když se objevil na malém vápně sám proti  brankaři Jelínkovi. Veselští dál příkladně bojovali a úvodní tlak Slavičína přečkali bez pohromy. V době kdy hosté stále měli více ze hry a vysokými  míči hledali ve vápně  Veselé urostlého Veleckého, zahrozila Veselá podruhé.  První svou velkou šanci Roman Manďák ještě v 30. minutě spálil, ale už ve 32. minutě se probudil  ze svého zimního střeleckého spánku a z prostoru malého vápna skóroval na poločasových 2:0.  To už ale hosté tušili, že jejich plán, rozhodnout do poločasu jako s Tlumačovem a hvězdy pošetřit, je silně nahlodán.

 

 

 

 

 

Domácí tým ve druhé půli udržel výhru a tu ještě pojistil

Slavičín totiž minulý týden  ukázal, že pro záchranu své rezervy v I.B třídě je odhodlán obětovat  výsledky i svého prvního  mužstva, které už má  divizi pro příští rok jistou a hraje už de facto jen o umístění mezi 3. a 10. místem. K utkání do Olomouce si proto dovolilo  A mužstvo odjet jen ve 12  lidech a riskantně čekat, že hráče na lavičku v druhém poločase získá přesunem hráčů vystřídaných po vítězném poločase na Veselé.  Nakonec do Olomouce odjel o poločase jen Velecký (v Áčku byl  úspěšnější a rozhodl brankou v  92.minutě o remíze svého mužstva!!!) a zbytek mužstva se dál pral o body na Veselé.   

Druhý poločas už byl ale zcela v režii obětavě hrajících domácích, kterým narostla křídla a sebevědomí. Výborně je dirigoval ze zálohy Tomáš Dujka a k němu se nadstandardním výkonem přiblížili i ostatní hráči mužstva. Po chybě slavičínské obrany po hodině hry skórovali ještě domácí potřetí a bylo rozhodnuto. Na své polovině dostali Slavičané  opakovaně výhodu. Bek ale s míčem po třetím doteku uklouzl a volně stojící míč převzal nikým neatakovaný Roman Manďák a sám postupoval proti Jelínkovi. Situaci vyřešil bravurně a gólmana Slavičína prostřelil – 3:0. Pokud v obdobné sestavě slavičínská rezerva bude nastupovat i v dalších kolech, tak ji určitě zbývajících  9 utkání bohatě  bude postačovat k zajištění záchrany. Dnes nenarazili na lepší tým, ale na tým s morálkou a bojovým duchem. Domů odjeli s prázdnou také proto, že minulý týden v nich zanechal mylnou stopu, že jsou o víc než třídu lepší než ostatní a soupeř se vždy porazí de facto sám svými chybami.  Veselou naopak získané  body a druhá nula v defenzívě by měly nakopnout a vrátit k pohlednému a také gólově efektivnímu fotbalu, který předváděla.

Dalších cca 50 foto je na adrese http://tjsokolvesela.rajce.idnes.cz/

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Osobně jsem byl zvědavý na hru mladého Veleckého, čerstvou posilu z Újezdce. Zkušenosti má jen z I.A třídy, když pominu půl rok v Uherském Brodě, a hned se dostal ve Slavičíně do základu divizního Áčka a ještě se od něj očekává „záchrana rezervy“. Asi neměl u nás svůj den a nebo mu to naši stopeři řádně znechutili. Jinak na úvod jara jsme měli velmi náročný los. Zahájení s posílenými Příluky a pak dva zápasy s konkurenty ze dna tabulky - Lukov a Slavičín. V prvním kole jsme propadli, v Lukově už to bylo lepší, ale bez gólové efektivity a až dnes proti silnému Slavičínu to bylo ono. Kluci věděli, že hrají o všechno a že hráčům s divizními zkušenostmi se mohou vyrovnat jen při maximálním nasazení. Podali kluci obětavý kolektivní výkon a musím jich dneska všechny moc pochválit. Téměř bez střídání a přesto fyzicky zvládli celých 90 minut bez větších problémů proti dobře trénovanému soupeři. To je pro nás dobrá zpráva.

FC TVD Slavičín B
Luboš Hnilo, trenér: V tomto utkání rozhodl první poločas, když domácí byli hladovější a dokázali potrestat naše chyby. Šance na vstřelení branky jsme měli, ale potřebné štěstí bohužel dnes, při nás nestálo. Musíme se rychle oklepat z této porážky a nachystat se na další domácí utkání, aby všechny body zůstaly pokud možno doma.



Sestavy


TJ Sokol Veselá
P. Červenka [-] - R. Manďák [-] (84. M. Dlabaja [-] ) , M. Odstrčilík [-] , J. Vlachynský [-] , D. Sokol [-] , M. Šumšal [-] , J. Červenka [-] , D. Dlabaja [-] , M. Čoček [-] , M. Bodlák [-] , T. Dujka [-]

FC TVD Slavičín B
P. Jelínek [-] - B. Fojtík [-] (68. Š. Havlín [-] ) , R. Bureš [-] , T. Švach [-] , F. Ondruš [-] - M. Švach [-] , D. Plšek [-] , A. Bartoš [-] (74. M. Pavelka [-] ) , M. Švach [-] (84. O. Kročil [-] ) , O. Floreš [-] - J. Velecký [-] (46. J. Pekárek [-] )

ŽK: 89. D. Sokol - 39. B. Fojtík , 57. A. Bartoš .
Hráči zápasu: P. Červenka , T. Dujka , R. Manďák .
Místo: Veselá. Počet diváků: 80. Rozhodčí: SKALICKÝ Libor - KOTAČKA Rostislav, POSPÍŠIL Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku