2:3
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.09.2015 16:30

5.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Strhující bitva se odehrála na hřišti v Lipové, kde proti sobě nastoupily celky šluknovské rezervy a rozjeté mašiny z Jiřetína pod Jedlovou


Branky


38. J. Vyšohlíd , 89. J. Vyšohlíd (p.) - 38. A. Bláha , 44. R. Pácha , 70. R. Pácha
0

Do šlágru 5. kola bylo vidět, že se více namotivovali domácí, ale jejich neproměňování vyložených šancí v prvních minutách zápasu pomohlo nastartovat jiřetínské fotbalisty a uvedlo je do jejich tradičního zápasového tempa

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí svou mírnou převahu v úvodu nepřetavili v branky a museli zpytovat svědomí, když Radek Pácha udeřil svým gólem do šaten

Na šluknovských fotbalistech bylo vidět, že jsou na lídry tabulky z Jiřetína patřičně připraveni a svého soupeře dostávali pod tlak zejména tvrdou hrou a vysokým presingem. V 5. minutě šanci po rohovém kopu hasil ještě jiřetínský kapitán Aleš Bláha, ale deset minut později už obrana hostí zaspala a sám před brankářem se zjevil další kapitán Jaroslav Vyšohlíd, ale tentokráte mu stála v cestě jiná překážka jménem David Břeň. Hosté rázem odpověděli vynikající individuální akcí Radka Páchy, který koloběžkou vyštrykoval obránce Jaroslava Kulhavého, ale třešnička na dortu, v podobě vstřelené branky, ztroskotala na jeho nepovedené střele z ostrého úhlu. Jiřetínský golman Břeň se znovu předvedl, když po výborném zákroku zlikvidoval pokus Lukáše Mendela a uváděl tak domácí střelce do znatelné beznaděje. Diváci se své první branky dočkali v 32. minutě, poté co Jaroslav Kulhavý (ne)povedeně svým skluzem zabránil dalšímu postupu Páchy, ale vypíchnutý míč přistál přímo na noze Aleše Bláhy a ten zpoza hranice velkého vápna zatočil nádherný loupák na vzdálenější tyč. 1:0 pro Jiřetín. Domácí se z inkasované branky nesesypali a odpověděli rychlým kontrem, na němž měla největší podíl ztráta balónu útočníka Radka Páchy, po které vznikla nepřehledná situace a ten, ke komu se míč šťastně odrazil, nemohl být nikdo jiný než Jaroslav Vyšohlíd, jenž už si věděl rady, jak přerušit Břeňovu neprůstřelnost. Nutno podotknout, že jiřetínská obrana se spíše koncentrovala na signalizaci vzniklého ofsajdu, neboť si v tu danou chvíli neuvědomila, že revoluce v pravidlech za ofsajd nepokládá, když je neúmyslnou (odrazem) přihrávkou nalezen hráč v offsidovém postavení. Dny prvního poločasu se zdály být sečteny, ale to by nesměla přijít 44. minuta a v ní nádherný lob Radka Páchy, který využil rychlého posunutí Ladislava Zelingera a upravil skóre 2:1 pro hosty.

Druhý poločas patřil z větší částí jiřetínským fotbalistům a povedená rozdílová hlavička Radka Páchy budiž jim odměnou

Vyrovnaný průběh hry zapříčinil, že první minuty druhého poločasu nepřinesly žádnou výjimečnou gólovou příležitost, až do 65. minuty, kdy se šťastně uvolnil Radek Pácha a nikým neatakovaný jiřetínský střelec napálil ostrý projektil jen do vyběhlého brankáře Michaela Jenky. Přejímání otěží zápasu šlo lépe hostům a po rychle zahraném volném přímém kopu se na pravé straně uvolnil pravý bek Miroslav Kessler, jehož milimetrově přesný centr našel hlavu Radka Páchy a ten nekompromisní hlavičkou k levé tyči vlil výrazné uklidnění do řad svých spoluhráčů. Hosté hráli to, co potřebovali a byli to spíše oni, kdo se ke konci utkání dostával do šancí. Právě jedna z nich protáhla v 83. minutě úsměvy všem přítomným, jelikož po špatné rozehrávce golmana Jenky a skvělém napadaní domácí obrany, se dostal odražený míč k útočníkovi Jaroslavovi Galatovi, jenž vystřídal Dominika Maternu a svou střelou z voleje z hranice malého vápna pouze rozezvučil brankovou konstrukci a také hlasivky všech všudypřítomných diváků a možná i hráčů. Domácí se vehementně ozvali po vyrovnání poté, co Miroslav Kessler, ne zrovna chytře, zatáhl za ruční brzdu a daroval tak výhodu Jaroslavu Vyšohlídovi v podobě pokutového kopu, jenž s menšími problémy proměnil a snížil stav na 2:3. Dramatická uzávěrka se nekonala, protože a jelikož zkušenost jiřetínských fotbalistů, zejména obránců, už je tak na vysoké úrovni, že nedovolila žádné další komplikace a bylo jasné, že lokomotiva z pod Jedlové má ještě dost paliva na to, aby mohla bezstarostně přikládat pod kotel.



Ohlasy k zápasu


SK Šluknov B
Milan Brynda (člen realizačního týmu SK Plaston Šluknov B alias Lipová): Utkání se divákům muselo líbit, ale bohužel pro nás byl soupeř velmi kvalitní, jde vidět, že získané posily mu rozhodně svědčí. Do příště se musíme ponaučit z neproměněných šancí a více vzadu pomoct našemu golmanovi.

TJ Slovan Jiřetín p./J.
Aleš Bláha (hrající člen klubu TJ Slovan Jiřetín pod Jedlovou): Z úvodu šlo vidět, že domácí si na nás dlouho brousili zuby, na což si pomalinku zvykáme a svým velkým důrazem byli více než vyrovnaným protivníkem. Naším želízkem v ohni byl skvělý David Břeň, jehož zákroky v úvodu zápasu nás udržely ve hře a my jsme posléze mohli navázat na svou tradiční hru, kterou jsme praktikovali celý druhý poločas.



Sestavy


SK Šluknov B
M. Jenka [-] - J. Kulhavý [-] , J. Baulovič [-] , M. Koukol [-] , F. Dvořák [-] - P. Svoboda [-] , L. Mendel [-] , L. Šeliga [-] (65. V. Fišer [-] ) , M. Blaho [-] (71. Z. Jiřinský [-] ) - M. Jarábek [-] (80. E. Jílek [-] ) , J. Vyšohlíd [-]

TJ Slovan Jiřetín p./J.
D. Břeň [-] - O. Chládek [-] , J. Winzig [-] , M. Novák [-] , D. Materna [-] (51. J. Galata [-] ) , M. Kessler [-] , F. Prokop [-] (46. J. Bobelák [-] ) , M. Fiala [-] , R. Pácha [-] , L. Zelinger [-] (83. J. Holubec [-] ) , A. Bláha [-] (71. F. Bužík [-] )

ŽK: 86. F. Dvořák , 88. J. Vyšohlíd - 61. J. Winzig , 71. R. Pácha , 88. J. Bobelák .
Hráči zápasu: P. Svoboda - A. Bláha , R. Pácha .
Místo: Lipová. Počet diváků: 80. Rozhodčí: ŠIMEČEK Libor - JACHIMSTÁL Bohuslav, ŠEFČÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.