4:2
(2:1)
15. J. Vyšohlíd (p.)
81. J. Vyšohlíd (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 16:30

6.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spartak navázal na předešlé skvělé výkony a drží svou domácí neporazitelnost


Branky


4. O. Homolka , 30. R. Häusler , 62. M. Šolc , 63. D. Šolc - 15. J. Vyšohlíd (p.) , 81. J. Vyšohlíd (p.)
0

Jiříkov plně využil hrací soboty, která zrovna moc nevyhovuje šluknovskému "béčku" a po rozdílové brance Marka Šolce přestali hosté klást odpor

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výborný start domácích byl přetaven v Homolkovu branku ve 4. minutě

Úvod zápasu vyšel domácím přímo snově, jelikož ve 4. minutě po volném kopu Jiřího Bajana se mič odrazil k Markovi Šolcovi a ten našel úplně volného Ondřeje Homolku, který z malého vápna měl jednoduchou práci, 1:0. Domácí i přes vstřelený gól pokračovali v ohrožování šluknovské branky v čele s Tomášem Uchytilem. Jejich největší zbraní byly standardní situace, zejména z rohových kopů hrozili nejvíce. Zhruba v 15. minutě se poprvé připomněla ofenziva hostů, kdy po výborném zpracování Lukáše Mendela a jeho následném rychlém přiklepnutí Zdeňku Jiřinskému, donutila k brankáře Vojtěcha Čerkla k pohotovému vyražení na roh, z něhož vznikl slušný závar v jiříkovské obraně a nedovoleném zákroku ve vápně, pískl rozhodčí Jiří Kožár bez diskuzí penaltu. Té se ujal pochopitelně ujal kapitán Jaroslav Vyšohlíd a svou přízemní střelou nedal brankáři šanci. Srovnáno 1:1. Po další sérii sice nebezpečných, ale neúspěšných domácích rohových kopů se v 28. minutě mohl dostat do vyložené šance Václav Fišer, ale zdržen nedostatečně rychlou příhrou, byl donucen střílet ihned bez přípravy a jeho dobře myšlené přehození, domácí brankář dobře přečetl. O 2 minuty později se po trestuhodném neuhlídání Michala Matulíka a jeho následném přízemním centru na osamoceného Romana Häuslera, překlopilo vedení znovu na stranu Spartaku. Hbitější jiříkovští fotbalisté si už do konce prvního poločasu nevytvořili žádnou významnější příležitost a skóre utkání tedy strnulo na výsledku 2:1.

Jiříkov třetím gólem zlomil svého soupeře a bez větších potíži se vyšvihl na prozatímní druhou příčku v soutěži

Poločasová přestávka evidentně pomohla šluknovské rezervě, neboť prvních deset minut druhé fáze jasně kontrolovala hru. Velkou šanci na vyrovnání měl v 54. minutě kapitán Jaroslav Vyšohlíd, ten ale z přímého kopu pouze nastřeli dobře postavenou zeď. Od této chvíle domácí navázali na výkon, který předváděli v předešlém poločase a v 63. minutě Marek Šolc sebral Jaroslavovi Kulhavému míč, uháněl na brankáře Uchytila a zkušeně poslal míč podél vyběhnutého Uchytila. Rezignovanost šluknovských fotbalistů připravila domácím další gól, když o minutu později si na středu hřiště záložník David Šolc vzal míč, obešel tři obránce a podobně jako jeho bratr poslal míč pod rukama roztáhnutého Tomáše Uchytila. Náladu hostů alespoň vylepšil Jiří Kožár poté, co nařídil další penaltu, jež byla tentokráte přísná. Znovu se ji ujal nebojácný kapitán Vyšohlíd a snížil stav na 4:2. V posledních zápasových minutách Lipová vložila vše do útoku, ale tato strategie vyhovovala spíše domácím, kteří využívali průchodnost řídké obrany. Jasným příkladem je šance v 77. minutě, ve které vznikl slušný závar před šluknovským golmanem, ve kterém po střele Jiřího Bajana a následně i střídajícího Vladimíra Škvora se zaskvěl společně s brankářem Uchytilem i obránce Jaroslav Kulhavý, jehož zákrok zamezil jistému dalšímu inkasování. V posledních minutách už Jiříkov nijak nevyužil propustné obrany hostů a soupeři se mohli rozejít za stavu 4:2 pro Spartak Jiříkov.



Ohlasy k zápasu



SK Šluknov B
Milan Brynda (předseda klubu SK Plaston Šluknov "B"): Zápas nám hrubě nevyšel, bylo by těžké najít někoho, kdo by snesl alespoň menší měřítko. Já si osobně myslím, že svou roli sehrálo psychické rozpoložení našich hráčů, na kterých bylo vidět, že až moc prahnou po získání alespoň jednoho bodu, který se nám v posledních třech zápasech nepodařilo uzmout a mělo to kontraproduktivní důsledky.



Sestavy


Jiříkov
V. Čerkl [-] - O. Homolka [-] , Z. Starec [-] , M. Matulík [-] , T. Palounek [-] , M. Stodola [-] - J. Bajan [-] (47. V. Škvor [-] ) , V. Štěpánek [-] (74. J. Hájek [-] ) , D. Šolc [-] - M. Šolc [-] , R. Häusler [-] (71. D. Jessl [-] )

SK Šluknov B
T. Uchytil [-] - F. Dvořák [-] , J. Kulhavý [-] , L. Šeliga [-] , M. Borek [-] (62. T. Šeliga [-] ) - L. Mendel [-] , J. Vyšohlíd [-] , V. Fišer [-] , Z. Jiřinský [-] (77. P. Marek [-] ) - M. Jarábek [-] , E. Jílek [-]

ŽK: 35. O. Homolka , 41. J. Bajan , 52. T. Palounek , 70. R. Häusler , 80. M. Stodola .
Místo: Jiříkov. Počet diváků: 110. Rozhodčí: KOŽÁR Jiří - DOSTÁL Miroslav, JANDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.