FOTO: Šlágr kola splnil očekávání. Zajímavý zápas nakonec vyhráli domácí


Branky


0

V rámci devatenáctého kola se odehrál na trávníku Rapotína šlágr celého kola. Domácí Jiskra se totiž střetla s Konicemi, které ztrácely na první Rapotín pouhé čtyři body. Jak celé utkání dopadlo se dozvíte v pozápasovém reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci v Rapotíně sledovali hodně atraktivní fotbal

Do první šance domácího Rapotína se dostal už ve třetí minutě utkání Martin Kocourek, který pálil po pěkné kombinaci Štěpána Hudce a Václavského. Jeho rána ale skončila bohužel pro Jiskru nad bránou. V šesté minutě už bylo v Rapotíně o poznání veseleji. Po dobrém přenesení hry se k míči dostal Indra, který se neukvapil se zakončením a ještě předložil míč lépe postavenému Březinovi. Ten už odkryté bráně nepohrdnul a bez větších problémů poslal domácí do vedení. O tři minuty později už ale bylo vyrovnáno. Po rychlém přečíslení se prosadil nádhernou střelou do protipohybu Mošonce hostující Antl. Po hodně divokém úvodu se utkání uklidnilo a hrálo se spíše ve středu hřiště. V patnácté minutě se stala poměrně dost sporná situace. Václavský přihrál míč osamocenému Březinovi, který nastřelil ruku jednoho z hráčů Konic. Rozhodčí ale celou situaci pustil a pokračovalo se tak ve hře. O pár minut později se k hlavičkovému pokusu dostal domácí Indra, který si naskočil na centr Václavského. Jeho hlavička ale skončila pouze mimo bránu. V dvaadvacáté minutě se dostali domácí hráči opětovně do vedení. Po centru Indry z pravé strany se k balonu dostal Trunkát, kterému se nadvakrát povedlo překonat gólmana Macháče. Jiskra byla po vstřelené brance hodně při chuti. O pár chvil později se do šance dostával Březina, Václavský i Indra, ale ani jeden z nich nedokázal dopravit balon mezi tři tyče, což se stalo Rapotínu osudné. V devětadvacáté minutě se po rozehrávce rohového kopu dostal k zakončení jeden z hráčů Konic. Jeho ránu Mošonec smolně vyrazil pouze na nohu Ladislava Bílého, který se z předbrankového prostoru nemýlil. Těsně před půlhodinou hry jsme tak měli opětovně vyrovnáno. Utkání se do konce prvního poločasu hodně uklidnilo, ani jeden z týmů si už nedokázal vytvořit žádnou vážnější příležitost a první polovina tak skončila nerozhodným výsledkem. 

 

 

 

Rapotín zaznamenal velice důležité vítězství

Začátek druhého poločasu byl hodně opatrný z obou stran. Týmy si byly vědomy, že každá chyba je nyní může stát vítězství v zápase. V třiapadesáté minutě se prezentoval nádhernou individuální akcí domácí Tomáš Valenta. Jeho následná rána z poměrně velkého úhlu ale skončila jen v boční síti. O dvě minuty později zahrozili na druhé straně také hosté. Hlavičkový pokus se ale Voglovi vůbec nepovedl, míč vůbec netrefil bránu. Od šedesáté páté minuty byli domácí fotbalisté z Rapotína hodně aktivní. Aby je ale neproměňování šancí v konečném zúčtování nemrzelo. V sedmdesáté minutě mohli jít domácí opět dovedení, jenže rána střídajícího Matějíčka skončila jen těsně vedle tyče hostující brány. Z rychlého protiútoku zahrozili také hráči Konic, kteří se dostali necelých dvacet minut před koncem utkání do přečíslení dva na jednoho. Přihrávka na volného Vogla, před kterým už byla pouze prázdná brána. Brankář Mošonec ale tygřím skokem vyrazil ránu hostujícího hráče na rohový kop. Fotbalisté Rapotína teď mohou svému gólmanovi jenom děkovat. O pár minut později se uplatnilo pravidlo “nedáš, dostaneš“. Březina potáhl míč po pravé straně a poté jej přihrál do druhé vlny na běžícího Matějíčka, který se do balonu opřel z první. Jeho rána skončila až v síti a domácí se tak radují z důležité branky. Ve zbytku zápasu už se nic nestalo a Rapotín tak mohl začít slavit velice důležité vítězství.

 

Rapotín tak má po devatenáctém kole náskok už sedmi bodů právě na Konice. Příští týden se Jiskra střetne s Bělkovicemi na jejich místím trávníku. Jakákoliv ztráta bodu se bude považovat za neúspěch!

 

Autor Štěpán Hladký



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Rapotín
Hodnocení domácího vedoucího Ladislav Lichnera: „V dnešním utkání šlo o hodně, jak nám, tak i hostům. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a hned z úvodu jsme dali brzkou branku, což bylo přesně to, co nás mohlo uklidnit. Ale po našich chybách v obraně jsme nechali hosty docela brzo vyrovnat. Půlku utkání jsme odehráli v novém rozestavení, což šlo vidět i na nepřesných nahrávkách a na postavení našich hráčů. Nakonec se nám v druhém poločase podařilo díky skvělému tahu trenéra ve střídání rozhodnout utkání v náš prospěch. Kluci se poučili z koncovky zápasů a dohrávali ho na polovině soupeře. Nutno podotknout a pochválit výkon našeho gólmana Mošonce, který předvedl v 70. minutě zákrok kola, když vychytal kanonýra Vogla. A také abych nezapomněl na výkon Jardy Matějíčka, pro kterého to byl vůbec první utkaní za A tým v letošní sezoně. Teď musíme zvládnout utkání venku na horké pudě v Bělkovicích a náš tým to hodně uklidní."




Místo: Šumperská,tráva. Počet diváků: 139. Rozhodčí: PŘIKRYL Roman - KAŠPAR Jaroslav, DOKOUPIL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.