Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2016 16:30

20.kolo, Olomoucký | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Indra dvěma góly nasměroval hosty za výhrou


Branky


0

Dvacáté kolo I.A třídy nabídlo velice důležitý duel mezi Bělkovicemi a Rapotínem. Jiskra se před dvacátým kolem nacházela na první pozici a na třetí Bělkovice měla náskok devíti bodů. Jak celé utkání dopadlo se už nyní dočtete v našem pozápasovém reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté si vybudovali náskok...

V páté minutě utkání se dostal do první zajímavé příležitosti jeden z hráčů Bělkovic. Jeho hlavičkový pokus ale skončil pouze mimo bránu. V deváté minutě měli hosté z Rapotína výhodu standardní situaci. Míč si k rozehrávce postavil Marcel Holomek, jenže obrana jeho ránu zblokovala. Balon se ale ke smůle domácího týmu dostal pouze k volnému Martinu Kocourkovi, který málem svou střelou z první otevřel skóre zápasu. Jeho rána ale skončila jen těsně nad horní tyčí. V šestnácté minutě utkání byl sražen hostující gólman Mošonc k zemi a ze začátku to s ním nevypadalo vůbec dobře. Nakonec se ale zvedl a pokračoval v utkání i nadále. V dvacáté sedmé minutě se poprvé měnilo skóre. Hosté z Rapotína dokázali výborně zužitkovat rohový kop. Štěpán Hudec hlavou prodloužil centrovaný balon na volného Tomáše Indru, který svou tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. O dvě minuty později zažívali domácí fotbalisté ještě krušnější chvíle. Rapotín se dostal do rychlého protiútoku, který dokázali hosté výborně vykombinovat. Míč se dostal až k volnému Tomáši Indrovi, který tak v krátkém časovém sledu přidává svou druhou branku v utkání. Jiskra tak vedla po necelé půlhodině hry už 2:0. Zaskočení domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale vůbec se jim to nedařilo. Bělkovice měli ke konci první půle obrovské problémy s přechodem na útočnou polovinu, neboť fotbalisté Rapotína bránili opravdu skvěle a když už nějaký ten míč prošel, tak si s ním na výbornou poradil fantastický brankář Mošonec.

Úvodní polovina zápasu tak skončila jednoznačně pozitivněji pro hosty z Rapotína. Jiskra první pětačtyřiceti minutovku vyhrála v poměru 2:0. Pokud domácí chtějí v utkání uspět, tak musí výrazně změnit svou taktiku. 

Bělkovice už bodovat nezvládly

Domácí vstoupili do druhé poloviny utkání nejlepší možnou formou. Už ve čtyřicáté deváté minutě totiž Bělkovice prohrávaly pouze o gól. Arbeit zůstal trestuhodně zapomenut za obranou Rapotína a když k němu doputoval míč, tak jej bez většího rozmýšlení napálil mezi tři tyče. Tentokráte byl Mošonec bez šance. O pár minut později už to ale opětovně bylo o dvě branky. K rozehrávce standardní situace z nějakých sedmnácti metrů se postavil stoper Michal Kocourek, který balon k údivu všech zakroutil nádherně k bližší tyčce. Pěkná branka v podání hostujícího obránce. V šedesáté minutě mohl Tomáš Indra zkompletovat hattrick. Po pěkném průniku Štěpána Hudce totiž obdržel míč přesně na hranici šestnáctky, odkud se rozhodl vyslat na bránu technickou rána. Jeho pokus ale brankář s hodně velkým štěstím zneškodnil. O pět minut později udělal drobnou chybu hostující gólman Mošonec, který neudržel míč v rukavicích před dotírajícími hráči Bělkovic. Brankář Rapotína ale celou situaci na poslední chvíli zachránil, když zalehl balon svým tělem. V osmašedesáté minutě se zdálo být rozhodnuto, neboť hosté přidali svou čtvrtou branku v utkání. Martina Březina vybojoval balon u rohového praporku a poté se dostal až do šestnáctky soupeře. Hostující borec se ale neukvapil v zakončení a předložil míč lépe postavenému Valentovi, který bez větších potíží usměrňuji míč přímo pod horní tyčku. Domácí ale ještě nesklápějí své zbraně. Poměrně důležitou branku vstřelil dvacet minut před koncem domací hráč Sklenář Miroslav z volného přímého kopu. Jeho rána byla tečována a gólman Mošonec už nestihl na změnu směru zareagovat. Po té už se ale utkání dohrávalo poměrně v poklidu a hosté se tak mohli radost z výhry 4:2.

Rapotín si tak připsal velice důležité vítězství, které znamená opět sedmibodový náskok na prvním místě. Do konce soutěže už nám přeci jen nezbývá moc zápasů. Příští týden odehraje Jiskra doma utkání s Dubickem, kterému se na jaře hodně daří. Z poslední pozice se fotbalisté Dubicka dokázali vyškrábat až na dvanáctou pozici.

 

Autor reportu: 

Ladislav Lichner


Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Rapotín
O. Vicenec (kapitán): Do zápasu jsme vstupovali ve staronovém, defenzivnějším rozestavení, což se nakonec ukázalo jako dobrá volba. Zápas jsme po týmové stránce zvládli na výbornou a nenechali se rozhodit ani zákeřnou hrou domácích a velmi nepřesnými výroky hlavního rozhodčího. Dnešní zápas bolel, ale o to jsou pro nás tyto tři body cennější. "



Sestavy


SK Bělkovice-Lašťany
T. Axman [-] - M. Sklenář [-] (86. P. Gaťařík [-] ) , P. Krzyžánek [-] (37. L. Arbeit [-] ) , O. Vrána [-] (83. J. Pavlita [-] ) , M. Stach [-] , M. Sklenář [-] , D. Hložánka [-] , P. Dittrich [-] (58. L. Vlasák [-] ) , V. Zdráhal [-] , J. Theimer [-] , P. Zeman [-] (62. J. Horčičák [-] )

TJ Jiskra Rapotín
V. Mošonec [-] - M. Kocourek [-] , T. Indra [-] , T. Valenta [-] (89. L. Zajíc [-] ) , O. Vicenec [-] , Š. Hudec [-] (77. J. Řegucký [-] ) , R. Šlesinger [-] , M. Kocourek [-] , M. Holomek [-] , M. Březina [-] , B. Hudec [-]

Místo: Bělkovice- Lašťany 303,tráva. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Lepka Miloslav - BOHÁČ Petr, PITÁK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.