3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2016 16:30

21.kolo, Olomoucký | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dubicko kousalo, ale body zůstaly v Rapotíně


Branky


0

V neděli se uskutečnil na rapotínském trávníku důležitý zápas mezi domácím celkem a Dubnickem. Hosté totiž na jaře předvádějí více než dobré výkony a v druhé polovině soutěže zatím ztratili pouze jedno utkání. Diváci v Rapotíně se tak mohli těšit na parádní podívanou.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Valenta poslal domácí do rychlého vedení

Ve třetí minutě se do první zajímavější šanci dostávají domácí fotbalisté. Centrovaný balon Štěpána Hudce ale skončil pouze v náruči gólmana hostí. V páté minutě už bylo v Rapotíně o poznání veseleji. Tomáš Indra totiž vybojoval balon ve středu hřiště a nádhernou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Valentu, který z hranice pokutového území prostřeluje přízemní střelou gólmana Dubnicka. V osmé minutě utkání měli hosté hodně dobrou příležitost na srovnání. Po faulu Holomka totiž rozehrávali standardní situaci z velice nebezpečné vzdálenosti. Po krátké rozehrávce se opřel do míče jeden z hostujících hráčů a jen o pár čísel minul bránu Mošonce. O pár minut později už musel domácí brankář zasahovat. Hymr se totiž prezentoval kvalitní technickou ranou k bližší tyči a Mošonec se tak musel hodně natáhnout, aby jeho střelu vyrazil mimo tři tyče. V pětadvacáté minutě utkání se dostali do dobré příležitosti opět hosté. Potáček se dobrou kličkou zbavil bránícího hráče a jen těsně minul pravou tyč domácí brány. Rapotín v posledních minutách mírně zaostával. Minutu před půlhodinou hry se pokusil odcentrovat z pravé strany Tomáš Indra. Na jeho centrovaný balon si dobře naskočil Březina, jenže jeho hlavičkový pokus skončil také mimo. Ve třiatřicáté minutě mohli jít domácí do dvoubrankového vedení. Tomáš Indra se po nádherné individuální akci dostal do samostatného úniku, jenže v souboji tváří v tvář gólmanovi Hajtmarovi neuspěl. Těsně před koncem úvodní poloviny zápasu se dostal k dobré střele Martin Kocourek, jeho pokus ale gólman pouze vyrazil. Míč se pak málem dostal až ke kapitánovi Vicencovi, jenže obrana hostí stihla odklidit balon včas do bezpečí.

Úvodní pětačtyřiceti minutovka tak nabídla jednu jedinou branku, a to na straně domácího Rapotína. Jiskra tak vedla po polovině zápasu nad svým soupeřem díky trefě Valenty. Uvidíme, co divákům nabídla druhá polovina utkání.

Holomek zachránil Rapotín obranným zákrokem

Parádní vstup do druhé půle zaznamenali domácí fotbalisté. Ti už totiž ve čtyřicáté sedmé minutě utkání navýšili své vedení na dvoubrankové. Březina našel svou přihrávkou volného Indru, který prokazuje svou roli kanonýra a bez větších potíží prostřeluje gólmana Hajtmara. Po vstřelené brance poměrně opadlo tempo zápasu. Po většinu času se hrálo ve středu hřiště, a když už se někdo dostal do šance, tak to byli hosté. V padesáté šesté minutě utkání se do dobré příležitosti dostával střelec druhé branky, jenže nakonec byl dobře vytlačen obráncem mimo střelecký úhel. Indra ale vybojoval aspoň rohový kop. V třiašedesáté minutě utkání se hosté přeci jen dočkali kontaktní branky. Burian nádhernou střelou vymetl všechny pavučinky z horního rohu Mošoncovy brány. Dubnicko začalo být po vstřelené brance hodně aktivní, s čímž měla obrana Rapotína poměrně velké problémy. Střely hostujících hráčů naštěstí končily pouze nad bránou. Necelých deset minut před koncem základní hrací doby mohlo být v Rapotíně vyrovnáno. Hymra totiž překonal vyběhnutého Mošonce, jenže balon dokázal z brankové čáry ještě odkopnout Holomek, který tak drží naděje domácího týmu nad vodou. V osmaosmdesáté minutě definitivně pohřbil naděje hostujícího celku Hudec, kterému se povedlo nadvakrát překonat gólmana Hajtmara. Jeho první střela skončila pouze na tyči, jenže z následné dorážky už se domácí střelec nemýlil.

Po důležitém vítězství 3:1 nad Dubnickem se tak Rapotín osamostatnil na prvním místě tabulky I.A třídy. Na druhé Konice už mají fotbalisté Jiskry náskok deseti bodů, což je pět zápasů před koncem ligy nádherné. Rapotínu stačí udolat z posledních pěti střetnutí pět bodů a budou mít postup do vyšší soutěže zaručený. Příští víkend se Jiskra představí v Haňovicích.

 

Autor: Ladislav Lichner



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Rapotín
Vicenc (kapitán): Podle informací, které se k nám donesly, Dubicko přes zimu mohutně posilovalo a tak jsme čekali velmi dobrý zápas. Hned v páté minutě nás uklidnil Tom Valenta, který nekompromisně vstřelil úvodní branku utkání. Díky němu z nás spadla nervozita a soupeře jsme celý první poločas přehrávali. Škoda jen, že kluci neproměnili ještě alespoň jednu z několika tutovek. Během poločasové přestávky jsme se soustředili především na to, abychom si pohlídali vstup do druhé půle a neinkasovali brzký gól, jako například s Českou Vsí. Možná i díky tomu se nám vstup do druhé půle povedl náramně a Tom Indra podruhé v zápase rozradostněl rapotínské diváky. Na zápase mě trošku mrzel jen fakt, že jsme po obdrženém gólu sklopili hlavy a opustili styl hry, kterým jsme se prezentovali po celou dobu utkání. Naštěstí dal Štěpa Hudec v 88. minutě pojišťovací gól a zápas se tak díky němu dohrával bez stresu. Tým Dubicka bych ale hodnotil jako prozatím nejkvalitnějšího soupeře v probíhající jarní části sezóny."




Sestavy


TJ Jiskra Rapotín
V. Mošonec [-] - M. Kocourek [-] , T. Indra [-] , T. Valenta [-] (88. L. Čech [-] ) , O. Vicenec [-] , Š. Hudec [-] , R. Šlesinger [-] (84. J. Řegucký [-] ) , M. Kocourek [-] , M. Holomek [-] , M. Březina [-] , B. Hudec [-]

FC Dubicko
L. Hajtmar [-] - E. Skácel [-] , R. Skopal [-] - T. Sládek [-] , M. Burian [-] - L. Rattay [-] , J. Hymr [-] - M. Potáček [-] , L. Cejpek [-] (82. J. Hajtmar [-] ) , L. Jedelský [-] , J. Derco [-]

ŽK: 65. Š. Hudec , 70. M. Holomek .
Místo: Šumperská,tráva. Počet diváků: 268. Rozhodčí: SAMEK Lubomír - JUŘÁTEK Jiří, PODHAJSKÝ Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.