Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.05.2016 16:30

23.kolo, Olomoucký | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rapotín si bez potíží poradil s Lošticemi


Branky


0

Dvacáté třetí kolo I.A třídy mohlo být pro rapotínský fotbal rozhodující. Pokud totiž porazí domácí fotbalisté svého soupeře z Loštic, zajistí si tak prvenství v celé soutěži a zároveň postup do krajské soutěže. Ještě před úvodním hvizdem sudího přišlo na straně Jiskry k drobnému překvapení, mezi tři tyče se totiž postavil poprvé v sezoně mladík Petr Koukola, který v Rapotíně hostuje z nedalekých Vikýřovic.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned v druhé minutě utkání se do zajímavé příležitosti dostával domácí Tomáš Indra, jenže jeho přihrávka nenalezla v pokutovém území žádného z jeho spoluhráčů. V páté minutě utkání bylo v Rapotíně poprvé veselo. Radost z gólu ale netrvala moc dlouho, neboť se ještě před zakončením Štěpána Hudce dostal s míčem do zámezí Březina. Domácí byli v úvodu utkání jednoznačně aktivnější a potvrdil to i Valenta, který svou střelou prověřil pozornost gólmana Václava. Ve dvanácté minutě zápasu mohli jít domácí poprvé do vedení, jenže rána Tomáše Indry se stočila jen kousek mimo šibenici Loštické brány. Hosté měli v dosavadním průběhu hry velké problémy s rychlými brejky domácího týmu, které museli hasit jen za cenu drobných faulů. Ukázkovou situaci předvedl hostující obránce Petruška, který musel na poslední chvíli faulovat pronikajícího Březinu. Fotbalista Loštic si za svůj zákrok vykoledoval žlutý kartónek. V devatenácté minutě už byla radost na domácí straně oprávněná. Martin Kocourek se opřel do míče z nějakých dvaadvaceti metrů a jeho přízemní střela zapadla přesně ke vzdálenější tyčce! Rapotín i nadále pokračoval ve své aktivní hře a dělal fotbalistům Loštic velké problémy. Tuhle přihrávku v pokutovém území si ale Tomáš Indra za rámeček rozhodně nedal, neboť míč skončil pouze na kopačkách soupeře. V pětadvacáté minutě utkání mohli domácí zvýšit své vedení, neboť měli výhodu rozehrávky rohového kopu. Valentův centr našel zcela osamoceného Martina Kocourka, který ale selhal v koncovce na gólmanovi Václavovi. Těsně před půlhodinou hry měl Rapotín výhodu standardní situace z úctyhodné vzdálenosti. Balon si k rozehrávce postavil Valenta, ale svou ránou orazítkoval pouze tyč. Hosté se do své první příležitosti dostali až ve třicáté minutě. Dlouhý balon zaskočil mladého gólmana Koukolu, který tak úplně minul balon. Jeden z hostujících fotbalistů tak měl před sebou úplně prázdnou bránu, ale naštěstí pro Jiskru trefil pouze dobíhajícího obránce, který tak odkopl míč z brankové čáry. V devětatřicáté minutě se hosté opět dostali do dobré příležitosti, tentokráte po chybné rozehrávce Holomka. Zakončující Pekarovič ale ztroskotal na gólmanovi Koukolovi, který výborně vyběhl z brány. V pětačtyřicáté minutě utkání unikl Březina hostující obraně po pravé lajně a poté předložil míč volnému a lépe postavenému Štěpánu Hudcovi, který těsně před koncem první půle navýšil vedení Rapotína na dvougólové.

 

Jiskra vstoupila do druhého poločasu stejně, jako skončila ten první. Štěpán Hudec si ale hodně nešikovně ukopl balon, kterého se tak zmocnil gólman Václav. Ve čtyřicáté osmé minutě utkání šli domácí do tříbrankového vedení. Březina vyhrál souboj o míč a hodně zkušeně prostrčil balon na volného Tomáše Indru, který svým prvním zakončením trefuje pouze tělo brankaře, ale naštěstí pro domácího útočníka se k němu opět balon odrazil zpět. Z následné dorážky hlavou se už rapotínský kanonýr nemýlil. O pět minut později bylo v Rapotíně ještě veseleji. Štěpán Hudec totiž opětovně utekl svému obránci po levé lajně a svou přihrávkou našel zcela osamoceného Březinu, pro kterého už nebyl sebemenší problém zakončit do poloprázdné brány. Jiskra tak vedla necelých čtyřicet minut před koncem utkání o tři góly a to už vypadalo s postupem velice nadějně. Rapotín i nadále pokračoval ve své aktivní hře a nedával soupeři vůbec žádnou příležitost na zkorigování výsledku. V sedmdesáté minutě se ale hosté přeci jen dočkali. Po chybné rozehrávce Martina Kocourka se k míči dostal Vinkler, který nádherně přeloboval vyběhnutého gólmana Koukolu a snížil tak manko svého týmu na tři branky. Domácí výběr ale inkasovaná branka vůbec nerozhodila. Kapitán Vicenec vybojoval balon na polovině soupeře a pokračoval sám kupředu. Poté ale krásnou přihrávkou našel zcela osamoceného Trunkáta, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil. Utkání se dohrávalo už jenom z povinnosti. Do hry se dostali všichni náhradníci a do pole se podíval také gólman Viktor Mošonec, který odchytal většinu utkání v jarní části soutěže. V devadesáté minutě se domácí ještě jednou radovali z gólu. Jakub Dušek se dokázal prosadit po nádherné přihrávce kapitána Vicence, čímž zpečetil výhru a zároveň postup Rapotína.

 

Po konečném hvizdu sudího na trávníku propukly veliké oslavy. Jiskra totiž dokázala za pět let postoupit z Okresního přeboru až do Krajského přeboru, což je pro Rapotín neuvěřitelný úspěch! Do konce soutěže sice ještě zbývají odehrát tři zápasy, ale to už Rapotínu vůbec nemusí vadit. Příští kolo odehraje Jiskra na trávníku Štěpánova u Olomouce. Za dva týdny si pak tým převezme na posledním domácím zápase v letošní sezoně mistrovský pohár.

 

Autor: Štěpán Hladký



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Rapotín
O. Vicenec (kapitán): „Věděli jsme, že pokud dnes vyhrajeme, postup do kraje nám už nikdo nevezme. Začátek byl proto z naší strany trošku nervózní, ale i tak jsem soupeře přehrávali a k ničemu nepouštěli. V poločasové přestávce jsme se uklidnili a řekli si, že utkání zvládneme a postup vybojujeme na našem hřišti a před vlastními diváky. Po přestávce se nám podařilo dát dva rychlé góly a zbytek druhého poločasu byl spíše ve znamení dobývání Loštické branky s ojedinělými výpady hostujícího týmu většinou po našich chybách. Zápas jsme zvládli a jsem rád, že jsme poslední krok k postupu udělali právě na domácím hřišti. Teď ještě zbývá pomoct Tomášovi Indrovi k zisku krále střelců, aby nebyl smutný. Jménem celého týmu bych chtěl poděkovat fanouškům za podporu v průběhu celé sezony, ale i za závěrečnou oslavu. Moc si Vaší přízně vážíme a doufáme, že společně budeme jeden tým nejen v dobách radosti a slávy, ale také v časech těžkých, kdy se nám dařit nemusí. Právě v takových časech potřebujeme Vás jako našeho dvanáctého hráče nejvíce."




Sestavy


TJ Jiskra Rapotín
P. Koukola [-] - M. Kocourek [-] (79. J. Dušek [-] ) , T. Indra [-] , T. Valenta [-] (79. O. Trunkát [-] ) , O. Vicenec [-] , Š. Hudec [-] , R. Šlesinger [-] (81. T. Maňka [-] ) , M. Kocourek [-] (77. V. Mošonec [-] ) , M. Holomek [-] , M. Březina [-] , B. Hudec [-]

SK Loštice
A. Václav [-] - V. Kneifel [-] , M. Dajčar [-] , R. Petruška [-] (59. J. Borovička [-] ) , P. Hopják [-] - J. Vinkler [-] , J. Ďurček [-] , V. Plhák [-] , T. Pekarovič [-] (46. J. Hejný [-] ) - T. Hofman [-] , J. Mikeš [-] -

ŽK: 28. M. Kocourek , 80. B. Hudec - 13. R. Petruška , 24. P. Hopják , 27. M. Dajčar , 31. V. Kneifel , 43. T. Pekarovič .
Místo: Šumperská,tráva. Počet diváků: 120. Rozhodčí: ZBYŇOVEC Josef - JURČÁK Milan, JUŘÁTEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.