Věchnov zvládl porazit béčko Borů


Branky


17

V neděli zavítaly Bory do Věchnova, kde bylo takové horko, že se hráči před zápasem místo namazání opalovacím krémem, posypávali grilovacím kořením. Přečtěte si o napínavém průběhu, z kterého nakonec těžil Věchnov! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól již v druhé minutě

Nový soutěžní ročník 2023-2024 už před týdnem začal psát první díl ze seriálu fotbalové III. třídy okresu Žďár nad Sázavou. Ten druhý se psal i na Věchnovském pažitu, kde domácí pod trenérskou taktovkou dua Smolík-Jedlička vyzvali k zápasu TJ Družstevník Bory ,,B“. Domácí se představili před početnou návštěvou v nových a slušivých dresech, ve kterých se po dlouhé době objevil Petr Kubík a nová posila mladičký Radek Kalvoda. Souhra těchto dvou sympaťáku hned v 2. minutě zápasu dala možnost divákům protrénovat hlasivky. Petr Kubík krásnou křižnou přihrávkou našel Radka Kalvodu a ten otevřel skóre zápasu. Poté se hra přelívala od branky k brance, ale gól né a ne padnout ani na jedné straně. Hra se tedy začala pomalu vyrovnávat a i Bory se začali osmělovat k útočným výpadům. Které z jejich pravé strany servíroval Dvořák, jenže zakončení jak v minutě 18. tak i v 21. se nevešla mezi týče. Až do 30. minuty, kdy hostující útočník Ostrýž předběhl obranu Borů, opět přišla nahrávka před branku a opět domácí hráč, tentokrát Kubík, vsítil gól do odkryté branky. Ve 34. minutě si vybral slabší chvilku Ondřej Zonyga, kdy nezvolil úplně kvalitní rozehrávku a nechal se obrat Krejčím, který si poradil s posední možnou zábranou a tou byl brankář Starý a snížil tak na 2:1. Hosté se ale dlouho neradovali, po faulu na útočníka Věchnova, z následného přímého kopu se mezi střelce s pomocí břevna a zad nešťastného brankáře Netolického zapsal Filip Horníček. který si chytře naběhl do dvou obránců. Hosté dále zkoušeli nebezpečné výpady, ale většinou ztroskotali na své nepřesnosti a taky dobře chytajícím brankáři Starém. Je potřeba zmínit i dobře hrající obranu domácích, které bylo velmi obtížné vzít míč. Do šaten šli tak hráči za stavu 3:1

Obrat se nekonal

Do druhého poločase vlétli hosté jako uragán a obrana domácích už se nezdála tak jistá a bezchybná, vysoký presink Borů donutil dělat domácí hráče chyby a na nějakou chvíli to vypadalo ve vápně domácích jak na střelnici. Tento tlak vyústil až v branku Borů, kdy se po pravé straně protáhl Krejčí až k malému vapnu, tam pod sebou našel Póla, který zpracoval, ihned nahrál i on pod sebe na rozběhnutého Milotu, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Za stavu 3:2 hosté cítili vyrovnání a pokračovali v tlaku. I nadále byly tedy Bory lepším týmem jenže finální přihrávky, které by mohli alespoň náznak šance vytvořit, scházely a proto v 69. minutě jako trest přišla odplata a to z kopaček Ostrýže, který si nádherně zpracoval dlouhý centr od Kuby Smolíka a zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Tato branka už Borům definitivně sebrala vítr z plachet a zápas začal spíše dohrávat. V 80. minutě se ještě jednou radovali domácí ze vstřelené branky a konkrétně Ondřej Ostrýž, který do prázdné brány vstřelil branku po přihrávce Petra Kubíka. Druhou největší šanci Borů v druhém poločase zařídil nestárnoucí David Kašuba který odkopem od brány bránu trefil. Naštěstí do náruče Starého. A pak rozhodčí Juda odpískal konec a domácí hráči se šli pochlubit novými dresy divákům a fanynkám a hlavně dohnat dehydrataci ze zápasu. Všechny body tak v tomto zápase zůstávají zaslouženě ve Věchnova po výhře 5:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Věchnov
David Starý: Oproti minulému týdnu, kdy jsme ve Svratce nepředvedli optimální výkon, bylo naše vystoupení v některých částech zápasu o hodně lepší, ale v obou poločasech jsme přestali na 15 minut hrát hru kterou se chceme prezentovat a soupeř toho využil. Máme stále na čem pracovat a to je vždycky J. Jsem rád, že se zapracovávají mladí hráči, perspektiva sportovní tam je akorát je my starší musíme ještě trošku umravnit abychom nedostávali zbytečné karty a krásných nových dresech nevypadali jak hašteřivý báby.




Počet diváků: 62. Rozhodčí: JUDA Jaroslav - HOMOLA Matěj, KOLBÁBEK Dalibor (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Věchnov je na svém domácím hřišti velmi silný a neprohrává. To nezmění ani nováček soutěže. Domácí si zápas pohlídají a zvítězí.

Tip: remíza

Dva týmy, které dle reportů smolně prohráli své úvodní zápasy.
Zde jsou za mě mírnými favority domácí.

Tip: výhra domácích