Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2023 14:00

12.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny vezou body z Olešnice


Branky


16

Poslední výjezd podzimní poloviny ročníku znamenal pro Chvalšinské příležitost k důležitému venkovnímu skalpu. Přestože Olešnici náleží poslední příčka tabulky a v minulém kole k zápasu neodcestovala, jednostranně se zápas nevyvíjel. Na úvodní trefu hostů dokázal domácí tým zareagovat, papírovému favoritu však pomohl dobrý vstup do druhého poločasu. To utkání rozhodlo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po pátečním celodenním dešti se nepříznivé povětrnostní vlivy podepsaly na tamním hřišti vcelku výrazně. To bylo pro sobotní slet Sokolů podmáčené, bahnité a zcela jasné potvrdilo, že nepůjde o fotbalově atraktivní utkání.

Přesto obě mužstva do zápasu vstoupila aktivně a do úvodní gólové příležitosti vstoupili domácí už ve druhé minutě. Útok zprava přízemní střelou zakončoval Vochozka, jenže Vosejpka poukázal na svou dobrou formu a u své levé tyče zasahoval reflexivním zakročením včas. Chvalšinští se do své první velké šance dopracovali o pouhé dvě minuty později a byli o poznání nebezpečnější. Dlouhý nákop za obranu Olešnice si našel Kaprál, Krauskopfa intuitivně přehodil a poté míč mezi tři tyče nasměroval hlavou. Výprava hostí již radostně zdvihala ruce, jenomže oslavné choutky jim ihned zarazil navrátivší domácí stoper, který jistý gól odmítl odkopem od brankové čáry.

Po spíše bojovné pasáži bylo před místním brankářem horko opět v patnácté minutě, ani tentokrát se skóre však neměnilo. Slukův přímý kop nepropustil obranný blok Olešnice. Přestože se míče ujal Aust a hlavou jej prodloužil na Siváka, jeho zakončení mířilo jen nepatrně mimo zařízení.

Známe pořekadlo „Nedáš – dostaneš“ na sebe upoutalo pozornost o dalších deset minut později, kdy i hostující Sokol zažehnal inkasování za překonaným Vosejpkou. Ihned poté, co na brankové čáře úřadovala iniciativa Austa, se Chvalšiny z protiútoku dokázaly prosadit. Ke střele zdálky se napřáhl Petr Zwiefelhofer, jehož utažená střela po zhruba třicetimetrovém letu zapadla do sítě a tentokrát byla radost na straně hostí zcela oprávněná. Jejich obranný pilíř si navíc připsal již druhý gól v posledních třech zápasech.

Domácí tým se ale s mankem nehodlal smířit a tak nadále vedl svou snahu vstříc za vyrovnáním. Odměnou toho jim byla úspěšná trefa deset minut před přestávkou. Na prvotní střelu se Vosejpka k tyči po své pravici ještě natáhnout dokázal, na dorážku Františka Bíny byl již ovšem krátký a tak se misky pomyslných vah znovu vyrovnaly.

Jenomže to bylo naposledy, kdy Olešničtí se svým soupeřem srovnali krok, jelikož se krátce před poločasovým hvizdem průběžné skóre znovu měnilo. Do ideální střelecké pozice dostal pobídku Martin Sivák, ale nešťastné promáchl. Míč se k němu však okamžitě vrátil a jeho hlavička bezprostředně před Krauskopfem znamenala návrat vedení pod křídlo hostujícího Sokola, jež pokračovalo i po změně stran.

A jak obě mužstva zakončila první dějství, tak pokračovala i v následující fázi hry. Hosté do druhého poločasu vstoupili velice aktivně a hned zkraje si vydobyli dvě nebezpečné situace, ale v obou případech kraloval brankář na straně Olešnice. Ten si nejprve vyšlápl na Siváka, později vychytal i Fucimana, jemuž se otevřela i možnost příhry na lépe postaveného spoluhráče, avšak ze své palebné pozice volil pokus střelou.

Červenožlutým jejich neproměněné příležitosti nohy nesvázaly. Ti se navíc brzy dostali do trháku, když v rozmezí pouhých dvou minut vsítili dva góly a odskočili svému soku na rozdíl tří branek. Po bratrské souhře svou možnost gólem vyšperkoval do této chvíle nejlepší střelec Chvalšin Jakub Decarli a v krátkém závěsu Vojtěcha Decarliho napodobil Aust. Jeho průniková kolmice vyslala do jasné gólové pobídky útočící dvojici hostí a ačkoliv se Sivák mohl pokusit o druhý zářez v zápasu, zcela nezištně posunul balón na Dominika Fucimana, před jehož kvalitami stal velmi snadný úkol – trefit se.

Takový deficit již směřoval pro Olešnici k propastné definici, přesto přišla ještě jedna odpověď a nenechala na sebe dlouho čekat. Krátce po odehrané hodině letěl centr do Vosejpkova pokutového území a protože chvalšinský gólman nevyhodnotil celou situaci nejlépe, využil toho Bohumír Bahenský. Jeho hlavička upravila průběžný výsledek na 2:4.

Příští půst dalších korekcí znamenala opětovné boje na těžkém povrchu, přesto strážci obou svatyň měli co na práci. Na jedné straně vládla touha po kontaktní trefě, na té druhé se nedala odepřít snaha o vstřelení populárního bůra.

Veškeré prognózy poté rozuzlila až závěrečná minuta a zároveň poslední rohový kop v zápasu. Ten byl v podání Dominika Fucimana zdánlivě nepovedený, míč se však prokutálel malým vápnem skrze skrumáž nohou a skončil až v síti. Zde nelze upřít ani důležitost na Klímově počínání, které celou kuriózní situaci podpořilo a chvalšinský střelec s jedenáctkou na zádech dorovnal počin Decarliho v pozici týmového kanonýra.

Chvalšinští si tak vydobyli další důležité vítězství z venkovního bojiště a do posledního kola vstupují s velmi nadějným cílem. Olešnice má zcela opačně starosti, aby nepřezimovala na dně soutěžního žebříčku.

Zdroj:sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Olešnice
Roman Brousek (trenér):

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Nevěděli jsme, co od zápasu očekávat. Olešnice se minulý týden nesešla, k zápasu neodcestovala, ale na nás se musí připravit s plnou střídačkou (směje se). Utkání s posledním týmem často bývají ošemetné, proto bylo třeba vůbec nic nepodcenit. Už tamní terén naznačil, že nás nebude čekat nic lehkého. Ačkoliv výsledek může napovídat jednostrannost, zápas nás stál spousty sil i urputné snahy. Prvnímu gólu předcházelo několik neproměněných šancí na obou stranách. Když nás do vedení dostala nádherná dalekonosná střela Petra Zwifelhofera, soupeř za deset minut vyrovnal. Šancí jsme ještě před přestávkou měli několik a protože proměnili jen jedinou, bylo z toho hubené vedení o jediný gól. Pomohli jsme si skvělým vstupem do druhé půle a byť dva brzké kontry ztroskotaly na domácím brankáři, k navýšení vedení zavelel Kuba Decarli po bratrově vynikajícím pasu a na to kluci navázali rychlým potvrzením. Po opět velmi dobrém výkonu našeho brankáře Vosejpky přišla jeho jediná chybička a Olešnice dokázala skóre korigovat, nás to však trápit vůbec nemuselo. Psala se poslední minuta a kuriózní gól zaokrouhlil výsledek, po němž jsme brali důležité body , které jsme z venkovního zápasu potřebovali jako sůl. Dobře zahrál celý tým. Kluci bojovali, konečně se nám probudili útočníci (směje se), brankář zachytal, přesto si tentokrát kromě Romana Vosejpky zasloužil trenérovu pochvalu i Pavel Sluka, který stabilně předvádí spolehlivé výkony a je tak základním stavebním kamenem celé defenzivy. Rád bych poděkoval i domácímu celku. Žádná fotbalová hitparáda to nebyla, přesto se všichni hráči snažili hrát fotbal a zápas se, až na pár osobních soubojů, zbytečně nevyhrotil. Myslím, že jsme se dobře naladili na podzimní derniéru, v nímž bychom rádi uhájili domácí formu a věříme, že s Ledenicemi neprohrajeme. Lehký úkol nás ovšem nečeká, loni jsme recept na porážku Slavoje nenašli.



Sestavy


TJ Sokol Olešnice
M. Krauskopf [-] - O. Husa [-] (25. M. Buřič [-] ) , P. Lavička [-] , L. Lenk [-] , M. Koktavý [-] (66. D. Jindra [-] ) , B. Bahenský [-] , R. Horelica [-] , M. Lechner [-] , F. Faktor [-] , M. Vochozka [-] (66. D. Janeček [-] ) , F. Bína [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - M. Sivák [-] (54. J. Klíma [-] ) , V. Decarli [-] (70. M. Anderle [-] ) , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , V. Aust [-] , D. Fuciman [-] , P. Postl [-] , P. Sluka [-] , M. Postl [-] , J. Decarli [-]

ŽK: 40. P. Sluka , 79. P. Postl .
Hráči zápasu: J. Decarli , D. Fuciman .
Počet diváků: 29. Rozhodčí: Ondra Milan - HNILIČKA Jaroslav, PRIMUS Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Roman Šára
Tip experta: výhra hostů

Chvalšiny hrají dobře, v Olešnici nezaváhají a odvezou si 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů