T. Ardó 3. (vl.)
P. Sluka 71.
D. Fuciman 87.
3:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 16:30

6.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VLTAVAN TRESTAL CHYBY, PŘESTO MU VÍTĚZSTVÍ UNIKLO


Branky


3. T. Ardó (vl.) , 71. P. Sluka , 87. D. Fuciman - 17. J. Peltán , 19. J. Peltán , 68. J. Vnuk
18

Po vydařeném vítězství na horké frymburské půdě se Sokol navrátil na své území, kde zatím uhájil všechny body. Utkání s Vltavanem byl ale diametrálně odlišný. Brzké otevření skóre tentokrát nepřišlo chvalšinskému mužstvu vhod a namísto překlopení misek pomyslných vah došlo na pořádné drama, které rozsekl až závěrečný hvizd sudího Jelínka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým si byl jasně vědom toho, že aktuální tabulkové postavení Loučovic nenasvědčuje jejich formě. Tamní družstvo se prezentuje dobrým fotbalem a to také ukázalo v rámci šestého kola, když vůbec první střelecký pokus pramenil z jeho snahy, jenomže s usměrněním míče neměl Cába problém a tak jej bez větších potíží lapil. Chvalšiny byly o poznání úspěšnější, když se po dobré kombinaci řítil kupředu Fuciman a jeho nátlak z levé strany znamenal první změnu na průběžném skóre. Míč si totiž po dvou odehraných minutách do vlastní sítě srazil Tomáš Ardó a Loučovice ihned zkraje čelily hubenému manku.

Hosty rychlý gól nikterak zásadně nezaskočil. Jejich první snaha o vyrovnání sice skončila nad domácí svatyní, posléze už ovšem byli úspěšní. A  Jiřímu Peltánovi stačilo rozmezí pouhých dvou minut, aby se zasloužil o takto rychlý obrat, kterému předcházelo několik individuálních chyb ve hře místního mužstva.

Pokračující fáze úvodního dějství již více na výsledku nezměnila, několik příležitostí ale gólové parametry mělo. Chvalšinským na jejich iniciativě scházelo klíčové zjednodušení hry, načež hosté mohli své vedení navýšit a to zcela výrazně. Cába ale předvedl hned dva klíčové zákroky, díky nimž se Sokol nedostal do propastné ztráty.

Hra se výrazněji změnila ihned po výměně stran a napomohlo tomu také poločasové střídání. Loučovice se více začaly soustředit na defenzivu, z čehož Chvalšinští začali těžit. Na hřišti se jim otevřelo více prostoru, z toho plynulo několik možností zakončení, kýžený úspěch se ovšem nadále nedostavoval. U vltavanu tomu bylo právě naopak. Jejich do té doby ojedinělý výpad dopředu a cílený pressing donutil obranu Sokola k dalšímu zaváhání. Z toho se narodila nadějná gólová možnost a Jakub Vnuk svou příležitostí nepohrdnul. Tím sebe i své spoluhráče dostal do trháku a po nemilém startu do sezóny ve vzduchu visela šance na druhou výhru v řadě.

Jenomže fotbalisté Chvalšin už v minulosti několikrát poukázali na fakt, že se snadno nevzdávají. Zejména na vlastní půdě. Klíčový moment přišel pouhé dvě minuty poté, když si vypracovali možnost rohového kopu a Fuciman svým nákopem našel hlavu Pavla Sluky, jenž nedal Hüttnerovi sebemenší šanci zakročit. Tato kontaktní trefa vnesla do zápasu možné vyrovnání a počítaly s ním obě strany.

A zatímco Loučovice svůj nátlak do další pojistky nedotáhly, tři minuty před uplynutím základní hrací doby padla karta na Dominika Fucimana. Tomu se totiž nabídla vynikající šance na kompletní vymazání ztráty svého týmu a zkušený útočník nezklamal. Poslal míč přesně tam, kam měl. Na straně Chvalšin rázem vypukla obrovská euforie a ačkoliv ono klání přineslo další závar před Cábou, odraz balonu od horní tyče k zemi rozhodčí nevyhodnotili  jako gólový. Nic na tom v konečném verdiktu nezměnily ani protesty na straně hostí a tak se po tuhém boji body rovně dělily. Chvalšinská tvrz tím pádem odolala i tentokrát a to bude platit minimálně po příští dva víkendy, kdy Sokol odehraje svá utkání venku.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Velmi dobře jsme věděli, že nás nečeká nic snadného. Mnozí z nás už předešlé zápasy Vltavanu navštívili, takže jsme si mohli udělat obrázek o tom, kde nás mlže tlačit kopačka z čeho naopak budeme moci těžit my. Loučovice hrají velice dobře a s hráči jsme se shodli, že nás nyní potkal vůbec nejfotbalovější soupeř, s nímž jsme se tuto sezónu střetli. Stejně jako před týdnem, tak i nyní jsme dali rychlý gól, ale efekt to mělo zcela opačný. Vlastními individuálními chybami jsme soupeře dostávali do hry a góly jsme mu nabídli doslova na zlatém podnose. Během dvou minut jsme tak přišli o vedení a celý první poločas nebyl z naší strany ideální. Abych citoval trenéra, klukům se nedařilo nic z toho, co jim bylo před zápasem řečeno, hledali v naší hře zbytečné složitosti a to nás stálo nejen vedení, ale zejména dost sil. Loučovice vyhrávaly souboje, sbírali odražené míče, u kterých byly dřív a odsunuly nás na druhou kolej. O poločasové přestávce byl v kabině trochu průvan. Své si k tomu zvýšeným hlasem řekli také sami hráči, hned jsme sáhli ke změně ve středu pole a obraz hry byl rázem jiný. Zatlačili jsme na pilu, vydobyli jsme si více šancí, ale paradoxně jsme znovu inkasovali po tristní minele v zadní řadě, čímž jsme čelili hned dvougólové ztrátě. Kluci jsou ale silní. Zvítězila morálka a velkou důležitost klademe hlavně na okamžité snížení. Bylo před námi ještě dvacet minut hry a věřili jsme, že vyrovnat zvládneme. Asi jsme takovou facku i potřebovali. Jednohlasně jsme se navíc shodli na tom, že chyby, které jsme natropili, musíme hodit za hlavu a z tohoto utkání si vzít jen to pozitivní. My jsme tím, v tomto utkání získal a ztratili naopak hosté. Věřím, že jsme nejen Loučovicím dali najevo naše domácí postavení. Že od nás se body nebudou vozit snadno. Tým se dokázal semknout. Za to jsme všichni rádi, přesto si zaslouží vyzdvihnout duo bratří Postlů. Náš kapitán Michal opět odvedl spolehlivý výkon a Pavlův poločasový nástup do hry výrazně pozvedl týmový výkon. Velmi kvalitní zápas opět odehrál Dominik Fuciman, jenž zařídil všechny góly, vybojoval spoustu míčů a sám si zapsal vyrovnávací trefu. Loučovicím přeji, ať se jim nadále daří, vyjma duelu s námi. S jejich hrou si zaslouží obývat vyšší příčky tabulky. Nás nyní čeká venkovní dvojzápas a hned ten první hostí Mladé. Tam nás nečeká nic lehkého, přesto bychom domácím rádi vrátili loňskou jednogólovou porážku a využili toho, že se letos právě našemu příštímu soku patřičně nedaří.

Vltavan Loučovice
Lukáš Ardó (kapitán): Zápas s klukama z Chvalšin nikdy není lehký, ale po dobrém výsledku z minulého kola jsme si věřili že získáme ňáké body. První půle byla v naší režii. Dali jsme si nešťastný vlastní gól, který nás nakopl a tlačili jsme se to útoku. Naší aktivitou a dobrým presinkem dal Jirka Peltán dva slepené góly a dostavali jsme se do dobrých situací i do konce prvního dějství, ale nechali jsme vyniknout golmana soupeře. Druhou půlku zápasu jsme začali hrozně pasivně a nechávali jsme hrozně prostoru domácímu týmu, který byl více na míči, ale z jejich vlastní chyby se dostal Jakub Vnuk k nájezdu na golmana a s jistotou obešel a zakončil 1:3. Poté domácí tým dal gól hlavou ze standardní situace na 2:3 a vyrovnávací branku střelil po propadlém míči Fuciman, 3:3. V poslední minutě jsme dali jasný gól, ale pan pomezní rozhodčí asi nebyl na správném místě. Tým jde pomalu a jistě s výkony nahoru a další víkend si na domácím hřišti půjdeme pro 3 body.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - P. Sluka [-] , M. Postl [-] , M. Babinský [-] , P. Zwifelhofer [-] - V. Aust [-] , J. Decarli [-] , R. Kaprál [-] , V. Decarli [-] (46. P. Postl [-] ) - D. Fuciman [-] , M. Anderle [-] (53. M. Sivák [-] ) -

Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - B. Dočekal [-] , L. Ardó [-] , B. Bäuml [-] , L. Schmid [-] , R. Rousek [-] , V. Dudla [-] , J. Peltán [-] (46. J. Vnuk [-] ) , J. Kališ [-] (55. T. Dostál [-] ) , D. Chupík [-] , T. Ardó [-]

ŽK: 38. M. Babinský - 1. J. Kališ , 64. J. Vnuk , 66. R. Rousek , 89. D. Chupík .
Hráči zápasu: D. Fuciman , P. Postl , M. Postl - J. Peltán .
Počet diváků: 81. Rozhodčí: JELÍNEK Ladislav - OVČÁČEK Josef, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Chvalšiny mě dost překvapily kolik mají bodů po loňské sezóně. Loučovice s námi nehrály vůbec špatně a proto tipuji remízu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí momentálně jedou.