0:4
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 17:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Festival zahozených šancí nakonec zvrátil Janov v jasné vítězství + FOTO


Branky


0

Do Pavlíkova zavítal tým Sokola Janov, který se v přípravném období zaměřil především na zapracování mladých hráčů do kostry týmu a měl kvůli tomu hodně nevyrovnané výsledky. Divácky atraktivní utkání nabídlo v prvním poločase šancí nejméně na dva zápasy dopředu, ale ukazatel skóre se dal do pohybu až v druhé půlce, ale způsobem, který domácí diváky vůbec nepotěšil. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Noční múrou utočníků byli v prvním poločase oba brankáři

Diváci se ještě nestačili usadit na místech a domácí Hink už centroval před bránu, ale byl z toho jen první rohový kop. Pod taktovkou domácích byla vzápětí i druhá šance, ale Peroutka z vápna nezamířil mezi tři tyče. Hosté po dvou příležitostích domácích oplatili stejnou mincí, ale osamocený Martin Rosa se svojí šancí naložil úplně stejně, jako oba domácí borci předtím. Skóre se tedy neměnilo. V 11. minutě zahrávali hosté standardní situaci a následnou dorážku z malého vápna kryl vynikajícím zákrokem domácí gólman Melč. Výraznou postavou v dresu domácích byl kapitán Lukáš Polcar, který rozjížděl kombinace a postupné útoky, ale ani jeho pobídky nevedly k vyloženým šancím. Hosté hráli přímočařeji a jejich jednodušší hra platila na domácí obranu. Patnáctá minuta málem měnila poprvé stav utkání. Hosté rozehráli přetažený roh, vrátili míč před bránu, kde ho do sítě dopravil hlavou Rosa, ale pomezní rozhodčí praporkem utnul radost Janovských. Další šance se urodila před hostujícím vápnem, Polcar měl dostatek času ke zpracování, podařilo se mu i zakončit, ale z nadějné příležitosti branku minul. Festival zahozených šancí gradoval v 30. minutě, kdy hostující Karnafel střílel krok za vápnem k levé tyči, ale potřeboval by bránu o 30cm větší, brankář se za jeho pokusem stačil jen ohlédnout. V 32. minutě se domácí sít opět vlní, ale pouze boční, ani tentokrát to není gól, lavička hostů vyskočila radostí zbytečně. V obrovské šanci se zjevil v 34. minutě Peták, ale také mu nebylo přáno. Následuje velká šance domácího Truksy, šikovně se obtočil kolem obránce ve vápně a vystřelil, ale reflexivním zákrokem se zaskvěl brankář Kopáček. Běžela 43. minuta a hosté zahrávali roh, doráželi z malého vápna, ale Melč čaruje. Na druhé straně následoval neméně parádní zákrok Kopáčka, který po rohu zkrotil balon na bližší tyči. Jasnou převahu brankářů v prvním poločase podtrhnul proti šanci Jakuba Kaila opět domácí Melč. Závěr poločasu ještě přinesl dvě obrovské příležitosti hostů, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu, se kterým byli evidentně spokojenější domácí.

V druhém poločase se už pálilo ostrými

Po přestávce se začalo ve vlažnějším tempu, hráči evidentně dostali pokyn od trenérů, ať jsou důslednější v obrané hře. Nicméně obsluha u výsledkové tabule se v druhé pětačtyřiceti-minutovce rozhodně nenudila. V 54. minutě si Michal Peták pohrál ve vápně se dvěma obránci, obstřelil Melče a mohl se běžet radovat. Hosté byli při chuti a o čtyři minuty později se individuální akcí blýskl mladíček Konvalinka, výlet přes tři obránce ale zakončil příliš slabou střelou. Zápisník rozhodčího pak zaměstnal domácí Linhart, který k nelibosti domácích fanoušků obdržel žlutou kartou. Další dvě dobré šance odvrátil výborný Melč, ale skóre se v neprospěch domácích měnilo znovu. Na 0:2 upravil po zaváhání Adama Bureše hostující Konvalinka. Výpady rychlonohých útočníků z Janova pokračovaly a vyústily v 79. minutě i ve třetí gól. Po závaru před brankou a odpískaném faulu se z penalty nemýlil Jan Melč, 0:3. Domácí třetí gól viditelně zlomil a za chvíli bylo ještě hůře, hostům se podařilo rezignovanému Pavlíkovu vstřelit další branku, na 0:4 se prosadil Holuza, který zužitkoval standardní situaci. Po propadnutí balonu měl nikým neatakován na malém vápně snadnou práci dopravit míč za záda již značně frustrovaného Melče. Krutá lekce pro domácí se blížila ke konci a zápas se už bez větších šancí dohrál. Janov si hned v prvním kole připsal tři body z venkovního hřiště a mohl odjíždět s veselou náladou.



Ohlasy k zápasu


SK Pavlíkov
Luboš Gebhart (trenér SK Pavlíkov): Je to rozhodně špatný vstup do sezóny. Na to, že jsme hráli doma, to bylo málo agresivní. Byli jsme v soubojích vždycky o krok pozdě a ztráceli jsme důležité balóny ve středu hřiště. Nedokázali jsme se si připravit moc vyložených šancí, bylo jich z naší strany jenom málo. Na můj vkus tam také chybělo i víc kolmic, proto jsme se nedostávali za obranu hostů a do vápna. Poločas byl ještě 0:0, ale jen díky gólmanovi, který nás podržel. V druhé půlce jsme dostali bohužel dva smolné góly. Nejdřív nám to tam propadlo, trochu smolně odskočilo a tim se hosté dostali na koně. My jsme pak chtěli srovnat a začali jsme to otevírat a naše mezery v obraně začaly hostům vyhovovat, mají rychlé útočníky. Pak jsme tam udělali další chyby, ale to vyplynulo prostě z toho, že jsme museli hru otevřít. Výsledek je pro nás v prním zápase krutý. Myslim, že to neodpovída úplně tomu, co se odehrávalo na hřišti. Soupeři jsme chybami umožnili dostat se do jasných šancí a ten je potrestal.

Sokol Janov
Milan Amler (trenér Sokol Janov): Myslím, že po celý zápas jsme byli o něco lepší, vitězství je proto zasloužené. Máme velkou radost, že se nám to podařilo s nově sestaveným mužstvem, protože nám skončilo po minulé sezóně sedm hráčů. Sestavili jsme to ze starších zkušených, kolem kterých běhají čtyři mladí. Takhle nějak jsme si to představovali před zápasem a ono to dnes vyšlo. Po nevydařeném posledním přípravném zápase s Kroučovou je to skvělý start do sezóny.



Sestavy


SK Pavlíkov
Z. Melč [-] - K. Novák [-] , L. Gebhart [-] , A. Bureš [-] , T. Peroutka [-] - D. Linhart [-] , T. Hink [-] , J. Truksa [-] , L. Polcar [-] - R. Samson [-] , L. Kříž [-]

Sokol Janov
M. Kopáček [-] - J. Melč [-] , J. Kloub [-] , J. Linc [-] (46. J. Koukal [-] ) , M. Peták [-] - R. Konvalinka [-] , T. Čuda [-] , V. Šťastný [-] , J. Kail [-] - M. Rosa [-] (77. M. Haluza [-] ) , M. Karnafel [-]

ŽK: 31. K. Novák , 68. D. Linhart , 82. R. Samson .
Místo: SK Pavlíkov. Počet diváků: 80.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.