0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 17:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Územní převaha prvního poločasu rozhodla, Kněževes bere tři body +FOTO


Branky


0

Za příjemného fotbalového počasí se o první mistrovské body v sezóně utkala domácí Sparta Lužná s týmem FK Kněževes. Obě družstva byla úspešná v přípravě, shodně postoupila ze druhého kola Okresního poháru, což signalizovalo minimálně jejich dobrou formu do startu nového ročníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání začalo převahou hostů

Začalo se pěkně od podlahy a hned v úvodu utkání měli hosté několik nadějných příležitostí. Nejprve ve 4. minutě hrající trenér Jan Vrábík vystřelil na bránu, kde ale byl připravený Jan Baltyzar. Brankář domácích se stejně dobře osvědčil i v 8. minutě,kdy Kamilovi Hrubému nahrál Martin Kutílek do nadějné šance. V 11. minutě Baltyzara přezkoušel i Jan Vršecký, ten si byl ale opět jistý a všechny možnosti na změnu stavu ve prospěch hostů odvrátil. V 17. minutě dravého Tomáše Růžičku zastavila domácí obrana jen za cenu faulu, následnou standardní situaci rozehrál Vrábík dlouhým balónem do vápna, kde domácí od gólové pohromy zachránila až tyčka. Rozhodčí do zápasu vstoupil výrazněji až první žlutou kartou v 19. minutě, kterou udělil Petrovi Ambrůžkovi. Po souhře Vrábíka a Růžičky naneštěstí pro hosty Radek Čihař akci nedotahuje a domácí Josef Špička míč vyráží ven. Hned na to se rozhodl Malafa po nahrávce od Kutílka potrápit Baltyzara v bráně, který ale dokazuje opět svojí jistotu a střelu chytá. Ve 23. minutě se domácí hráč Robert Grill rozeběhl sám na bránu, kde se mu nepodařilo prorazit přes obránce Vrábíka. Zanedlouho po prvním výraznějším útoku domácích je Jiří Hanych faulovaný Karlem Krumhanzlem. K rozehrání míče se postavil Vrábík a balón jen s velkou náhodou nekončí v bráně domácích. Vrábík byl ve středu dění i po nahrávce z rohu od Radka Čihaře, ale ani tentokrát balón odražený od jeho hlavy nepohupoval v síti za zády Baltyzara. Ve 27. minutě se Miroslav Vršecký v bráně hostů snad poprvé zapotil, protože střelu od Špičky se mu jen s velkým úsilím podařilo vyrazit konečky prstů. Ve 30. minutě Růžičku fauluje Krumhanzl u středového kruhu. Nejspíš tím Růžičku rozhodil, protože jinak si jeho zmařenou šanci před bránou v té samé minutě nedovedli diváci vysvělit. Ve 31. minutě se Krumhanzl rozčiloval nad rozhodnutím sudího, který ho musel umlčet až žlutou kartou. Následující minutu Vrábík špatně rozehrál balón a dal tím šanci domácím zaútočit. Změnu skóre znamenala až střela do tyče od Kamila Hrubého, kterou Jiří Hanych dorazil snad i očima do brány. Nebyl to gól jako z učebnice, ale platil. Hosté tedy s velkou pracností posunuli jazýček vah na 0:1. Baltyzar musel sbírat první balón ze své sítě. Pár minut na to, se domácí neúspěšně snažili prostřelit obranu, ale balón najde vždy jen nohu obránce Vrábíka. V posledních minutách Baltyzar ještě odvrátil chycením střely Hanycha další změnu stavu skóre prvního poločasu, který tak zůstal 0:1.

Vyrovnanější druhá půlka

Ve druhé půli se utkání pro diváky stalo značně nudnějším, protože síly obou týmu se vyrovnaly. Velká část druhého poločasu se odehrávala ve středovém kruhu a oba brankáři si mohli odpočinout. V 71. minutě Petr Ambrůžek vystřelil, ale balón skončil za bránou u lavičky místních fanoušků. Brankář Baltyzar si mohl znovu potěžkat balón po útoku Petra Holečka, který dostal nahráno od Čihaře. Domácí Josef Vejvoda se vrhl na bránu sám v 75. minutě, kdy po tom, co neměl komu přihrát, kopnul míč přímo do rukou připraveného Vršeckého. V 76. minutě družstvo domácích střídá a na hřiště příchází Mašek a na lavičku se šel posadit Dolhý. Následně se dvakrát k zarhrávání rohu postavil Radek Vaníček, ale pokaždé domácí obrana odvrátila. Brzy na to hrající trenér Jan Vrábík neskrývá rozčílení a zbytek jeho hráčů dostává při čekání na vhození míče do hry "co pro to", jako důsledek předešlé laxnosti v koncovce. Zbytek utkání už probíhal ve známé tónině a balón nadmíru času trávil jen u středového kruhu. Veškeré další hrozby obou týmů nebyly razantní a většinou je zarazila obrana soupeře nebo nepřesnost na vlastních kopačkách. Emoce přinesla snad už jen 89. minuta a poslendí střídání, kdy Hanych znatelně zdržoval hru a než se přesunul  k postranní čáře, aby pustil na hříště Miroslava Mikse, dostalo se mu nejednoho rozčíleného pokřiku od domácích fanoušků. Poslední akcí celého zápasu byl útok Josefa Vejvody, který zmařil čístým skluzem spolehlivý Vrábík, a tak rozhodčí odpískal konec zápasu s výsledkem 0:1 pro hosty.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Tomáš Pavlíček (trenér TJ Sparta Lužná): Zápas dopadl v podstatě podle toho jak se vyvíjel , protože soupeř byl v první půli lepší, měl tam šance a jednu nakonec proměnil. My jsme měli jednu šanci a na tu se vyhrát nedá.

FK Kněževes
Jan Vrábík (trenér FK Kněževes): Už od začátku jsme věděli, že to bude těžký zápas což se i potvrdilo. První polovinu jsme byli lepším týmem a vytvořili jsme si několik slibných šancí. Ve 34. minutě se nám podařilo vstřelit branku. V druhé půli jsme domácí pustili ke hře, ale nakonec jsme výhru náskok uhájili a odvezli jsme si 3 body. Myslím, že zaslouženě byli jsme lepším týmem a měli jsme více ze hry.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
J. Bartyzal [-] - J. Kolínský [-] (62. P. Staněk [-] ) , J. Dolhý [-] (76. V. Mašek [-] ) , P. Staněk [-] , J. Chládek [-] - J. Špička [-] (46. M. Rek [-] ) , P. Ambrůžek [-] , K. Krumhanzl [-] (46. J. Vejvoda [-] ) - L. Hájek [-] , R. Grill [-] (71. S. Fronk [-] ) , R. Šnajdr [-]

FK Kněževes
M. Vršecký [-] - M. Kutílek [-] (60. P. Holeček [-] ) , K. Hrubý [-] , J. Vrábík [-] , L. Malafa [-] (46. M. Krejčí [-] ) - J. Vršecký [-] , P. Kollár [-] , T. Růžička [-] - R. Čihař [-] (70. R. Vaníček [-] ) , P. Čihař [-] , J. Hanych [-] (89. M. Miksa [-] )

ŽK: 19. P. Ambrůžek , 31. K. Krumhanzl - 68. K. Hrubý .
Hráči zápasu: J. Bartyzal - J. Vrábík .
Místo: TJ SPARTA LUŽNÁ. Počet diváků: 99.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.