2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 16:00

7.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lišany doplatily znovu na koncovku. Vodrážka upevňuje střeleckou pozici krále


Branky


0

Podruhé Lišany musí pykat za svoji neproduktivitu. Takových šancí, které si hráči svěřence Švelcha vypracují, by stačily někomu na tři zápasy, ale koncovka Lišany je mizerná. Stejně jako minulý týden Lužná, tak v sobotu ovládla zápas nakonec Olešná, která byla jednoduše přímočařejší. Tomáš Vodrážka navíc jednou brankou ještě víc upevnil své postavení na trůnu střelecké tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned v 1. minutě unikl po pravé straně domácí kanonýr T. Vodrážka, ale jeho střela z úhlu se mezi tyče zdaleka nevešla. Od té doby byl, prakticky do konce první půle, lepší hostující tým. Lišanští dobře bránili prostor před vlastní šestnáctkou a hráči Olešné, kterým většinou chyběl pohyb, byli často bezradní v situacích, kdy měli dostat míč do lišanského vápna.

T. Vodrážka to ještě dvakrát zkusil z dálky, ale vysoko přestřelil. Lišanští naopak po zisku míče hráli přímočaře dopředu, dokázali využít rychlostní typy hráčů a vytvořit si zajímavé situace před domácí brankou.

Střela L. Řepky z přímého kopu Fiedlera nijak nevystrašila, rána Fehera ze hry už byla zajímavější, ale strážce domácí branky byl u své levé tyče včas. Po čtvrthodině vyrazil na útočný výlet stoper Chládek, který nikým neatakován uvolnil lobem do vápna Jelínka. Lišanský kanonýr však přehodil vybíhajícího Fiedlera i s brankou.

Po sérii tří lišanských rohů po sobě měl nejblíže ke skórování na přední tyči J. Hamouz, ale těsně minul. Jenže přišla 25. minuta, Paseka prohrál souboj na půlící čáře, přišla kolmice na T. Vodrážku, který využil své rychlosti, ukázal záda svému strážci Zouplnovi i oběma stoperům a kolem vybíhajícího Z. Řepky chladnokrevně zavěsil - 1:0.

Hosty gól jako blesk z čistého nebe na chvilku přibrzdil, ale v poslední čtvrthodině první půle byli zase aktivnějším týmem. Po nakrátko rozehraném rohu centroval zprava Žalud a Jelínek, sám na zadní tyči, hlavičkoval ze dvou metrů mimo. Po dalším centru nechala domácí obrana mezi penaltou a malým vápnem volného V. Hamouze, ovšem míč z jeho hlavy směřoval doprostřed branky, kde byla připravena náruč Fiedlera.

Do třetice unikl po levé straně J. Hamouz, prodral se do vápna, nalákal na sebe Fiedlera a proti noze našel na penaltě Paseku, na kterého zívala odkrytá pravá polovina branky. Lišanský středopolař však poslal míč mimo.

Lišanským hráčům tak po první půli zbyly oči pro pláč, a pokud chtěli se zápasem něco udělat, potřebovali začít proměňovat šance. První čtvrthodina druhého dějství však patřila domácím, když lišanští začali spěchat a upustili od kombinační hry uprostřed hřiště. Oceláři vybojovali pár nebezpečných rohů. Střela T. Vodrážky se mezi tyče nevešla, další byla zblokována a ke gólu nevedla ani akce Šutery po pravé straně.

Na druhé straně po hodině hry Lišany poprvé ve druhé půli kvalitně zakombinovaly a J. Hamouz se rázem řítil sám na Fiedlera. Byla to skoro navlas stejná situace, jako při prvním gólu Olešné, jenže lišanský útočník na rozdíl od zkušenějšího Vodrážky zakončoval pod břevno a Fiedler vyndal míč na roh.

Nyní už to bylo kdo z koho a útok střídal útok. L. Řepka to zkoušel ze střední vzdálenosti, mimo. Na druhé straně se čím dál víc prosazoval T. Vodrážka. Jeho strážce, nezkušený mladík L. Zouplna, dělal, co mohl, ale docházely mu síly. Obrovskou šanci měl těsně před svým vystřídáním Šutera, ale také minul branku.

Další šanci ocelářů zabránil Feher za cenu žluté karty. Vyrovnání měl na noze znovu J. Hamouz. Tentokrát zkoušel po odskoku míče vybíhajícího Fiedlera přehodit, což se mu povedlo, ale netrefil branku. Po úniku do otevřené obrany skončil Feherův centr zleva za brankou, Žaludův pro změnu na pravé straně v autu.

Utkání dospělo do 88. minuty, kdy to lišanský kapitán Chládek místo jednoduché přihrávky chtěl vzít na sebe, ale ztratil míč a dva hráči Olešné postupovali sami na Krůtu. T. Vodrážka přihrál střídajícímu Karasovi, a ten pohotovou a přesnou ranou překonal Z. Řepku - 2:0.

Hosté to ale nevzdali a v poslední minutě zápasu našel Žalud na levé straně vápna Jelínka. Lišanský kanonýr se kličkou doprostřed zbavil jednoho hráče, druhého posadil na zadek a do Fiedlerova protipohybu umístil míč k tyči - 2:1.



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Miloslav Doležal (trenér): Chtěli jsme odčinit porážku z minulého kola, sešli jsme se v relativně slušném složení, ale soupeř nám zejména v první půli zle zatápěl. My jsme si vytvořili za celý poločas 2 šance, z nichž jednu T. Vodrážka proměnil. Hosté byli nebezpeční zejména při standardkách a jen díky jejich špatné koncovce, jsme šli do kabin za stavu 1:0. Ve druhé půli se hra vyrovnala, šance jsme měli i my, ale do konce zápasu jsme se báli o výsledek. Nakonec jsme Karasem skóre navýšili a hostům zbyl čas jen na zkorigování výsledku. I přes ne zrovna ideální výkon, jsme doslova urvali 3 body a jsme za ně nesmírně rádi.

SK Lišany
Václav Švelch (trenér): Zápas s Olešnou měl podobný průběh jako náš předchozí duel s Lužnou. Kdybychom po první půli vedli tři, čtyři – jedna, nikdo by se nedivil, ale prohrávali jsme po jediné vyložené příležitosti domácích. Ve druhé půli jsme se snažili se zápasem něco udělat, nakonec padl na každé straně jeden gól, takže jsme již třetí zápas bez bodů.



Sestavy


FC Olešná
V. Fiedler [-] - M. Ličman [-] , M. Pakši [-] , A. Hlavsa [-] , J. Procházka [-] - L. Helebrant [-] (85. Š. Prchal [-] ) , M. Telvák [-] , T. Procházka [-] , P. Telvák [-] - M. Šutera [-] (62. J. Karas [-] ) , T. Vodrážka [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Feher [-] , M. Chládek [-] , L. Krůta [-] , L. Zouplna [-] (80. J. Štíbr [-] ) - V. Hamouz [-] , L. Řepka [-] , J. Paseka [-] , R. Žalud [-] - J. Hamouz [-] , J. Jelínek [-]

ŽK: 71. M. Telvák , 78. P. Telvák , 83. J. Karas , 85. J. Procházka - 67. J. Feher , 77. J. Jelínek .
Místo: Sportovní areál Olešná. Počet diváků: 70.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.