1:3
(1:0)
48. P. Kuric
51. P. Kuric
82. P. Kuric (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 17:00

25.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Obranné věže Býště padly hned po půlce


Branky


6. F. Hronek - 48. P. Kuric , 51. P. Kuric , 82. P. Kuric (p.)
7

V ostře sledovaném existenčním duelu měla Křičeň v Býšti celý zápas navrch, domácím citelně chyběl tvůrce hry Jakub Jirásek. Zatímco v prvním poločase hosté zahazovali jednu šanci za druhou, brzy po přestávce se obranné věže Býště zhroutily. Hattrickem se blýskl výborný Kuric.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vychýlené mušky útočníků Křičeně

Zatímco hosté přijeli do Býště k veledůležitému duelu takřka kompletní (chyběl pouze Koki), domácí vykázali velmi citelnou absenci - museli se totiž obejít bez tvůrce své hry, kapitána Jakuba Jiráska. Kapitánskou pásku sice místo něj převzal Vojtěch Lanžhotský, tradiční opora ale prostě chyběla. Křičeň měla prakticky většinu zápasu více ze hry, držela otěže zápasu a právě v záloze nenašli Václav Branský, Vanžura či Hanzl rovnocenné protivníky. Z domácích snesl přísnější měřítko snad jen Šimůnek, který předvedl několik pěkných akcí a zákroků.

Hned v úvodu spálil tutovku Biath, když v úniku sám na Pavlíčka trochu zbrzdil a následně mu střela úplně nesedla. 

V 6.minutě se odkrylo, kde bude hlavní přednost Býště v nedělním utkání - ve vzduchu. Stačí se podívat na obrannou čtveřici domácích - Zahradníček, Kolín, Forgo, Vladimír Lanžhotský. Co hráč, to obranná vysoká věž. Právě Forgo poslal z vlastní půlky volný kop až do vápna hostů, Štross vyhrál hlavičkový souboj pro Kroupu. Ten ale obrannou hráz ještě nepropálil, což se ale vzápětí povedlo Hronkovi - 1:0.

Pro Křičeň bylo jasné, že se právě proti vysokým domácím obráncům musejí prosadit rychlostí a balóny za obranu, což se jim celý zápas poměrně dobře dařilo. Nutno podotknout, že typově na to Biath, Kučera či Kuric sedí ideálně.

První půle byla ovšem festivalem zahozených šancí Křičeně.

V 21.minutě spálil svou druhou jasnou šanci Biath, když tváří v tvář pouze nastřelil z úniku Pavlíčka. Ten vyběhl výborně a celý první poločas držel naděje domácích.

Ve 34.minutě po individuální akci pálil Kuric kousek vedle šibenice. Hořelo to i po standardkách, jako ve 38.minutě, kdy roh Kučery vracel na zadní tyči Vanžura a Antonín Branský z blízkosti hlavičkoval pouze do břevna.

Šancí bylo jako máku, ovšem ne a ne tam padnout gól. Domácí zahrozili pouze z ojedinělého brejku ve 29.minutě, kdy Štross udržel ve vápně míč, posunul na Kroupu, jeho slabou střelu ale Štěpánek zneškodnil.

Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí, hosté byli z neproměňování šancí trochu nešťastní.

Kuricův hattrick

Velmi brzy po půlce ale obranné věže Býště padly. Ve 48.minutě prošla přihrávka přes celé vápno až na Kurice a ten pohotově k tyči srovnal na 1:1.

Za tři minuty už to bylo 1:2. Kuricovi nechali Vladimír Lanžhotský s Kolínem příliš prostoru a času ve vápně, proti jeho střele k bližší tyči byl Pavlíček bezmocný.

To, co se nedařilo hostům celý první poločas, zmákli najednou za pár minut. Hrát nyní musela Býšť, hosté číhali na brejky, v obraně trpělivě a klidně odráželi živelné pokusy domácích. Těm chyběla přesnost v kombinaci, nebezpečí tak znamenaly hlavně standardky.

V 65.minutě špatně odkopl míč domácí gólman Pavlíček. Balón zachytil Biath a hned vysunul přihrávkou Abbrenta. Ten však místo přihrávky volným spoluhráčům přestřelil.

Pojistku hostům přinesla akce z 82.minuty, která vyústila v penaltu. Rychlou akci založil Vanžura, posunul na Kurice, jeho střela byla ale obránci zblokována. Pouze ale k Benešovi, který z blízkosti nastřelil ruce obránce. Rozhodčí nekompromisně ukázal na penaltový puntík a Kuric tak mohl dokonat svůj hattrick - 1:3.

Domácí publikum pak neúnavně hnalo domácí dopředu, výsledkem však byly pouze dva nebezpečné přímáky Jiráska. V obou případech se smál Štěpánek v bráně hostů.

Křičeň, která vyhrála naprosto po zásluze, se výrazně posunula k záchraně, naopak SK Býšť stále ztrácí dva body na Roveň a zůstává na sestupové příčce.



Ohlasy k zápasu



SK Křičeň
Petr Kuric, útočník: V poločase při odchodu do kabin: "Píp - nemůže a nemůže to tam spadnout. Takový kousíček chyběl při mé střele!"



Sestavy


SK Býšť
M. Pavlíček [-] - O. Šimůnek [-] , V. Lanžhotský [-] , F. Hronek [-] (86. R. Matyáš [-] ) , J. Jirásek [-] , P. Štross [-] , A. Kroupa [-] (70. J. Cink [-] ) , V. Lanžhotovský [-] , L. Forgo [-] (61. V. Vohradník [-] ) , P. Zahradníček [-] , T. Kolín [-] (61. J. Šibalík [-] )

SK Křičeň
P. Štěpánek [-] - D. Jánský [-] , D. Biath [-] (89. A. Zeman [-] ) , P. Kuric [-] (86. J. Novotný [-] ) , L. Hanzl [-] , J. Vanžura [-] , A. Kučera [-] , F. Abbrent [-] (79. V. Beneš [-] ) , P. Malý [-] , A. Branský [-] , V. Branský [-]

ŽK: 83. P. Malý , 92. P. Štěpánek , 93. A. Branský .
Počet diváků: 72. Rozhodčí: Čermák Jiří - PETR Jan, VONDRUŠKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Zdeněk Lába
Tip experta: výhra domácích

To bude bitva, kde jde o hodně. Myslím, že rozhodne znalost domácího prostředí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích