3:2
(1:1)
20. T. Kopřiva (p.)
81. T. Kopřiva
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

24.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kopřiva na vše nestačil


Branky


6

Ve značně omlazené sestavě přijela holická rezerva do Mikulovic a po zásluze také odjížděla s prázdnou. Domácí předvedli velmi bojovný výkon s větší vůlí po vítězství. Zazářil dvougólový Petr Nováček, rozhodující trefu zařídil pět minut před koncem Jakub Kříž.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mikulovická odměna těsně před pauzou

První poločas mnoho šancí nepřinesl, spíše šlo o takové pološance a s většinou z nich si poradily pozorné obranné řady v čele s oběma gólmany. Jak Těšínský na straně Mikulovic, tak Hájek na opačné. Holice jak je jejich zvykem o něco lépe kombinovaly a držely více míč, nicméně vzhledem k improvizované sestavě chyběla přesnost ve finální fázi.

Až ve 20.minutě tak museli přítomní diváci zpozornět, nadšení ale příliš nebyli. Dominik Machatý potáhl balón do vápna domácích, zasekl míč a intuitivní zákrok obránce jej poslal k zemi. Rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Exekutorem nemohl být nikdo jiný než ten nejzkušenější v dresu Holic - Kopřiva. Poslal brankáře na opačnou stranu a bylo to 0:1.

Na nepříznivý vývoj musely Mikulovice zareagovat a zvýšit svou aktivitu dopředu. 

Ve 24.minutě měl na kopačce vyrovnání Kříž, rychlý průnik do vápna ale zakončil těsně vedle. 

Nebezpečně vyzněl i rohový kop Pavla Vencla ve 38.minutě, na který se do vzduchu vyšponoval Červenka (má k tomu fyzické předpoklady). Jeho hlavička mířila ovšem těsně nad bránu Hájka. 

Přesto byli domácí za svou bojovnost odměněni ještě do přestávky. Hlavní díl úspěchu si připsal útočník domácích Filip Červenka. Ten pozorně sledoval balón, který se hostům po jejich přihrávkách dostal od kopaček. Červenka jej v souboji udržel pod kontrolou, zatáhl do křídla a poslal před bránu prudký střílený centr. První mikulovická kopačka míč ještě minula, ovšem na zadní už byl v pravý čas na pravém místě Nováček. Dorážka do prázdné brány nebyla problémem - 1:1.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a vzhledem k vývoji utkání to bylo zasloužené.

Tlak Holic, góly Mikulovic

Po přestávce se mohly Mikulovice vrátit ke své oblíbené taktice pevná obrana - rychlé brejky. Hráče na to mají typově velmi dobré, přestože nehrál rychlík Plesinger, protože toho nahradil úspěšně jiný expres - Petr Nováček.

Na Holicích bylo vidět, že chtějí jít do vedení, jejich tlak každou minutou narůstal. V 55.minutě mohly jít do trháku, kdyby Vodák po přihrávce Dominika Machatého lépe seřídil mířidla. 

Přicházely ovšem i první chyby hostující obrany. V 59.minutě ztratil obránce hostů míč před vlastním vápnem. Kříž posunul na Červenku a ten nechal pouze vyniknout hostujícího brankáře. Škoda že přihrávku svému parťákovi nevrátil, ten by dával do prázdné.

Červenku vzápětí střídal čerstvý Pitra. 

Holice zvyšovaly obrátky, ovšem obrana domácích dirigována stopery Jiřím Venclem a Křivkou pracovala skvěle. Křivka se navíc velmi efektivně zapojoval do standardních situací.

Pro Holice muselo být velmi nepříjemné probuzení v 75.minutě, kdy přišel asi nejsvětlejší moment Nováčka v zápase. Domácí mladé křídlo sice v prvním souboji na kraji vápna o míč přišel, sledoval ho však i nadále. Důrazem na obránce balón získal zpět, rychlou kličkou do křídla získal náskok a střelou podél gólmana mířil přesně ke vzdálenější tyči - 2:1.

A rázem Holické tlačil čas, musely najednou dotahovat. 

To se jim povedlo v 81.minutě, kdy si slabší chvilku vybral Těšínský. Dlouhý centr do vápna nezkrotil úplně dobře, toho využil Klasovitý, který nebojácně získal míč a rychle ho posunul do středu na volného Kopřivu. Ten si v takových situacích ví rady - 2:2.

Nešťastné vyrovnání však s domácími nezatřáslo! V 85.minutě holická obrana podcenila rychlou akci Stefanova po křídle, jeho tvrdou střelu Hájek pouze vyrazil před sebe a Kříž pouze doklepl do odkryté brány - 3:2.

A to ještě o minutu později to mohlo být už o dva góly. Gólman Hájek šel daleko od brány neuváženě do souboje s Pitrou a samozřejmě jej prohrál. Následovalo posunutí na Kříže a ten přes obránce zkoušel zakončit technicky. Míč proletěl jen kousek od šibenice.

Přestože se nastavovaly tři minuty, mohla po závěrečném hvizdu propuknout naplno domácí radost ze skalpu silného soupeře, který je tabulkově mnohem výše. Za bojovnost a chuť vyhrát si Mikulovice tři body naprosto zasloužily, když ve druhém poločase potrestaly chybující defenzívu soupeře. Právě kvalita defenzívy byla pro utkání rozhodující.



Ohlasy k zápasu


SK-1.FC Mikulovice
Luboš Václavek, asistent trenéra: "Díky naší obraně se Holice do šancí nedostávaly. Více pološancí jsme měli my. Zasloužené vítězství nás snad zachránilo v soutěži tři kola před koncem. Skvěle zahrál mladý Nováček."

SK Holice B
Zdeněk Nývlt, trenér: "V úvodu nic nenaznačovalo, že odehrajeme nejméně povedený zápas jara. Na výkonu byla ovšem znát okleštěná sestava s několika dorostenci. Po vyrovnání na 2:2 jsme chtěli přidat třetí gól, domácí nás ale potrestali vítěznou brankou."



Sestavy


SK-1.FC Mikulovice
O. Těšínský [-] - J. Kříž [-] , J. Hyxa [-] , L. Křivka [-] , P. Vencl [-] (46. P. Štěpán [-] ) , J. Vencl [-] , J. Dynter [-] (35. R. Stefanov [-] ) , F. Červenka [-] (63. D. Pitra [-] ) , P. Nováček [-] , T. Karlík ml. [-] (92. V. Novotný [-] ) , T. Svoboda [-]

SK Holice B
F. Hájek [-] - R. Machatý [-] , F. Křtěn [-] (46. P. Vodák [-] ) , D. Machatý [-] (71. O. Sedlák [-] ) , M. Habas [-] (74. D. Machatý [-] ) , P. Kopa [-] (74. Z. Nývlt [-] ) , M. Strnad [-] , V. Klasovitý [-] , D. Valenta [-] , T. Kopřiva [-] , T. Sochůrek [-]

ŽK: 47. P. Vencl .
Počet diváků: 132. Rozhodčí: HEJDUK Zdeněk - MÜLLER Valter, SVOBODA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Stanislav Procházka
Tip experta: výhra domácích

Mikulovice v poslední době chytly dobrou formu. Holické béčko přijede oslabené o některé hráče, kteří budou muset vypomáhat áčku.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů