0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2023 17:00

21.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Marné dobývání mikulovické tvrze


Branky


8

Slunečné počasí přilákalo do Rovně velice pěknou diváckou kulisu, která byla svědkem marného dobývání mikulovické obrany prakticky po celých 90 minut. Zápas, vyznačující se zejména bojovností, přinesl minimum šancí na obou stranách. Jediným úspěšným střelcem byl útočník hostů Jakub Kříž, který navíc trefil tyč.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivita domácích končila před vápnem

Po celý první poločas bylo na domácích hráčích vidět, jak moc se snaží přetrhnout sérii neúspěšných výsledků. Hráli aktivně, tlačili a zkoušeli nalézat okénka v mikulovické defenzívě. Ta však pracovala bezchybně, domácím navíc nevycházely finální průnikové přihrávky.

Mikulovice spíše vyčkávaly, nikam se nehnaly a čekaly trpělivě na svou šanci. Tato uspávací taktika se ukázala nakonec jako velice efektivní.

Již ve 4.minutě hry zabrnkal na nervy fanoušků domácí bránkář Baláš. Ten sice velice dobře vyběhl proti křídelnímu balónu, u kterého byl dříve než hostující forward, nicméně jeho odkop trefil právě mikulovického hráče. Naštěstí pro domácí se brankáři podařilo následnou střelu vytěsnit na roh.

Prvních deset minut to byla pravá nefalšovaná oťukávaná. Aktivitou hýřil především domácí Mile, který velmi dobře a nepříjemně napadal soupeřovu rozehrávku. Pak se hra zrychlila na obou stranách, přelévala se tam a zpět mezi vápny a ve vzduchu byl cítit první gól. Mikulovice po celý zápas vynikaly rychlými přechody do útoku, v těchto fázích zápasu byla ale domácí obrana pozorná.

Ve 30.minutě se připomněl domácí kanonýr Melc. V největší šanci domácích v první půli si hlavou našel přetažený centr, jeho líznutí míče však skončilo vedle.

Ve 36.minutě poprvé udeřilo. Nenápadná akce se zrodila na levém křídle, kde Plesinger se štěstím prošel přes dva obránce, posunul na střed Křížovi a ten nedal brankáři domácích z bezprostřední blízkosti žádnou šanci - 0:1.

Inkasovaný gól ještě zvýšil aktivitu Rovně. Jejich akce však hatila obrana hostů a také brankář Těšínský, který působil velmi jistě, navíc velice dobře četl hru a vybíhal. 

Ve 43.minutě prošel přes tři obránce hostů Žatecký, míč mu však utekl a bylo po šanci.

Do šaten tak šli spokojenější hosté s jednobrankovým náskokem.

 

Křížova tyč a pak už dobývání a dobývání

Hosté se asi v kabině domluvili, že zkusí vstřelit druhý uklidňující gól Rovni co nejdříve. A nebyli vůbec daleko od splnění této mise!

Ve 46.minutě mohl dát gól Kříž, když po individuální akci středem vystřelil podél Baláše. Jeho střela však pouze orazítkovala levou tyč.

Druhou velkou šanci pak měli hosté v 56.minutě. Rychlá akce do křídla šla po ose Karlík - Nováček - Kříž. Autor jediného gólu zápasu však nastřelil ve vápně pouze vlastního spoluhráče.

Po těchto dvou velkých šancích se hosté stáhli a nastalo dobývání mikulovické tvrze. Její obránci však bojovali velmi srdnatě a nepouštěli domácí hráče do zakončení. Vynikl zejména Tomáš Svoboda několika velice povedenými zákroky.

Dopředu to ze strany hostů už bylo pouze sporadické, výjimkou byla 66.minuta a nečekaná střela Červenky těsně nad.

V 70.minutě přišla největší šance domácích na vyrovnání. Přetažený centr zleva si našel Melc, ve vzduchu byl důraznější a předložil před bránu na doklepnutí míč Milemu. Tomu však chybělo zřejmě pár centimetrů, míč netrefil čistě a ten šel těsně mimo. 

V 77.minutě přesně zacentroval do vápna Žatecký, hlavička Krpaty však Těšínského nevyvedla z klidu.

V poslední šanci v 85.minutě se už stadion radoval, bohužel jen do okamžiku, než zdvihl pomezní rozhodčí praporek. Petružálek pěkně zakombinoval s Milem a průnikovou přihrávku dopravil do sítě Hofman. Bohužel v rozporu s pravidly.

V závěrečném náporu již snaha domácích k ničemu nevedla. Přestože by spravedlivější byla minimálně remíza, Mikulovice si chytrou hrou odvezly z Rovně všechny body a potvrdily tak velmi dobrou aktuální formu.



Ohlasy k zápasu



SK-1.FC Mikulovice
Marek Červenka, otec útočníka FC Mikulovice Filipa Červenky: "Domácí byli sice aktivnější, ale fotbal se hraje na góly. My jsme dali aspoň jeden a vezeme cenné vítězství. Filipa to táhne spíše do brány, ale i v útoku předvedl dobrý výkon. Věřím, že dobrý výkon předvede brzy i u maturitní zkoušky."



Sestavy


TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - L. Mile [-] , L. Mládek [-] , V. Valenta [-] , V. Melc [-] , T. Hofman [-] , V. Žatecký [-] , L. Petružálek [-] , L. Skalický [-] (46. J. Dušek [-] ) , J. Němec [-] (70. M. Pekárek [-] ) , T. Krpata [-]

SK-1.FC Mikulovice
O. Těšínský [-] - J. Plesinger [-] (43. V. Bříza [-] ) , F. Červenka [-] , P. Nováček [-] (91. M. Karlík [-] ) , P. Vencl [-] (86. T. Soukup [-] ) , J. Kříž [-] , J. Hyxa [-] , V. Novotný [-] , L. Křivka [-] (46. J. Dynter [-] ) , T. Karlík ml. [-] , T. Svoboda [-]

ŽK: 58. L. Mile .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - CUMPANA Andrei, RAMBOUSEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Radek Matyáš
Tip experta: výhra domácích

Tento zápas slibuje velký nesmlouvavý boj, věřím spíše domácímu prostředí, které by mělo hrát rozhodující roli.

Tip: výhra hostů