Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2023 10:30

17.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

Křičeňská loď se úspěšně vyhnula nebezpečným torpédům


Branky


2

Nedělní dopoledne patří v Mněticích fotbalu a přestože se hrálo za drobného deště a na těžkém terénu, 50 přítomných diváků vidělo celkem osm branek. Spokojenější odjížděli hráči SK Křičeň, kteří vedli celý zápas a výhru si pohlídali, ačkoli bojovní domácí v závěru utkání notně dotahovali náskok soupeře. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Torpedo spalovalo šance, hosté trestali

Těžký mokrý terén a místy skryté kaluže vody. Pro fotbal nic pozitivního. Nálada na stadionu však byla dobrá a diváci se na zápas těšili. Tomu odpovídalo i špičkování jednoho z domácích diváků na adresu hlavního sudího Miroslava Hamerníka:

"Bacha, Míro, ať ti neujedou kopyta. Je to mokrý". Jako zkušený rozhodčí je na takové průpovídky zvyklý, jeho pohotová odpověď tedy nepřekvapila: "Aspoň konečně vyzkoušíte nosítka!"

Domácí se pustili do svého soupeře zostra, když hned ve 2.minutě střílel těsně mimo pravou tyč domácí kapitán Roman. Ten byl určitě nejnebezpečnějším hráčem domácích v celém zápase. 

Někdy se klíčový okamžik zápasu přihodí naprosto nenápadně a až po závěrečném hvizdu si divák uvědomí, že to bylo právě to nejdůležitější. K něčemu takovému došlo již po 10 odehraných minutách, kdy zřejmě kvůli svalovému zranění byl vynuceně střídán hostující útočník Kuric. Na hřiště naskočil "věčný náhradník" Jan Novotný a právě on trenérovi hostů ukázal, jaký klenot nechává sedět převážně na lavičce. 

Právě Novotný ve 13.minutě po kombinaci převzal balón v uctivé vzdálenosti od domácí svatyně a dle hesla "Když nevíš co, vystřel" vyslal parádní střelu pod víko. Brankář plachtil vzduchem marně a hosté tak šli do vedení - 0:1.

Domácí se snažili hrát aktivně i nadále, bohužel nedokázali proměnit ani tutové šance, když zejména ta z 15.minuty volala po srovnání skóre. Kočí ale zamířil vedle tyče.

Do sítě nakonec domácí přece jen zamířili, bohužel do vlastní. Ve 22.minutě si centr Hanzla "pěknou" hlavičkou srazil do branky Hejhal. 

Ve zbylé části poločasu měli již šance zejména hosté. Rychlý kontr ve 43.minutě zakončoval Gloza pouze do gólmana. O minutu později zmařil Biathovi šanci včasným vyběhnutím opět brankář domácích Klinecký. Kanonýr hostů Biath své selhání v koncovce ovšem vzápětí při rohu napravil. Stál na správném místě a dopravit poskakující balón do sítě pro něj nebyl již problém - 0:3.

Do šaten se tak šlo s jasným třígólovým vedením Křičně, pro domácí to bylo trochu kruté, ale hraje se na góly, ne na šance.

Domácí se nevzdali a trápili hosty až do konce, hřebíček přibil opět Novotný

Domácí hráči i přes třígĺové manko zápas nezabalili a stále se snažili o korekci výsledku. Aktivitou vynikal zejména záložník Roman, kterému dobře fungovala spolupráce s Nakládalem. 

Na mokrém terénu byli nebezpečné zejména střely z dálky, ve 48.minutě se takovou prezentoval domácí Kočí. Brankář hostů Tichý s námahou vytěsnil jeho střelu mimo tyče.

Branka mohla padnout i na druhé straně, po volném kopu hlavičkoval v 55.minutě těsně nad hostující Beneš.

Menší tlak domácích vygradoval v 61.minutě a spolupráce na ose Roman - Nakládal přinesla kýžené ovoce a snížení náskoku na 1:3. Roman centroval do vápna a dobře postavenému Nakládalovi stačilo balón lehce líznout.

Je trochu s podivem, že hosté z Křičně nechali hrát domácí dál. Ti byli v těchto momentech hladovější a důraznější. V 65.minutě viselo ve vzduchu další snížení jejich náskoku. To ale nepřišlo a potrestání přišlo velmi brzy. 

Po rychlém kombinačním brejku udělal hostující Biath kličku i brankáři a dovezl míč až do branky - 1:4. Vzápětí spálil velkou šanci Gloza.

Domácí to nadále zkoušeli. V 82.minutě utekl po křídle kapitán Roman, dotlačil se přes obránce do zakončení, ale hostující brankář Tichý výborně zasáhl. V 86.minutě už ale nestačil zasáhnout na výborně zahraný přímý kop Romana. Ten obstřelil zeď a snížil na 2:4.

A domácí se dál tlačili dopředu a měli tlak. Fanoušci hostů v těch chvílích toužebně odpočítávali každou minutu do konce zápasu. Slabší chvíli si v 89.minutě vybral golman Křičně Tichý po střele Gotze z hranice vápna - 3:4. Brankář Tichý jinak odchytal velmi dobré utkání, naskočil do sestavy na poslední chvíli, velmi dobrý byl ve vzduchu a velké množství šancí domácích zlikvidoval.

Na vyrovnání už ale domácím chyběl čas. Navíc závěrečnou tečku za zápasem přinesl brejk Novotného, zakončený chladnokrevně pátým gólem.

Hosté se tak mohli radovat z vítězství, které se ale zejména ve druhém poločase chvílemi lehce otřásalo.

 

 



Ohlasy k zápasu



SK Křičeň
pan Pětioký, fanoušek a znalec Okresního přeboru, funkcionář Chvojna: "Křičeň byla lepší, proměňovala šance na rozdíl od Torpeda. To mělo v prvních 15 minutách obrovské 2 tutovky, kdoví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby je proměnili. Líbil se mi výkon Jánského a hlavně Novotného. Ten jde na hřiště většinou na 20 minut a dnes to byl jeho velký zápas."



Sestavy


Torpedo Pardubice
A. Klinecký [-] - M. Kočí [-] , J. Mareš [-] (46. L. Vávra [-] ) , T. Molek [-] (33. P. Koreček [-] ) , J. Roman [-] , D. Götz [-] , J. Nakládal [-] , L. Samek [-] , J. Javůrek [-] , Z. Hejhal [-] , M. Filípek [-]

SK Křičeň
J. Tichý [-] - D. Biath [-] , P. Kuric [-] (11. J. Novotný [-] ) , J. Vanžura [-] , A. Zeman [-] , V. Branský [-] , F. Gloza [-] , V. Beneš [-] , A. Branský [-] , D. Jánský [-] , L. Hanzl [-]

Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hamrník Miroslav - CUMPANA Andrei, NAVRÁTIL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích