Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.05.2023 17:30

16.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Újezd ukázal svá ofenzivní esa


Branky


1

V dohrávce 16.kola Okresního přeboru Pardubic stačil Újezdu k vysoké výhře nad Rovní výkon na půl plynu. Pokaždé, když bylo potřeba, domácí přidali a padaly góly. Hosté z Rovně bojovali na rozdíl od domácích celých 90 minut a za to zaslouží pochvalu. Střelecky kralovalo duo Linha - Homba.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ofenzivní fotbal z obou stran

V prvním poločase museli být přítomní diváci spokojení. Hrál se svižný, ofenzivní fotbal a hlavně padaly pěkné branky. 

Domácí nastoupili v bráně s Martinem Vohralíkem, který běžně hrává v poli, ale znát to na jeho výkonu příliš nebylo. Občas vyběhl, když neměl, na druhou stranu se nebál jít si pro centrované balóny do klubka hlavičkářů.

To, co ovšem zdobilo první poločas, byly individuální a kombinační schopnosti některých opor Újezdu. Celá obrana pracovala jako skvěle seřízený stroj, ofenzivní choutky projevoval nejvíce krajní Molnár. Radost pohledět bylo na vedení balónu a přihrávky Baloga, skvěle se prosazoval Doseděl. A na hrotu číhalo duo zabijáků Homba a Linha.

Hosté naopak bojovali jako tým, individuality jim chyběly. Chvílemi naznačil své technické možnosti Petružálek, ve vzduchu být výborný kapitán Melc.

První gól přišel v 8.minutě. Doseděl poslal zleva prudkou přihrávku, která se kroutila směrem k bráně. Hombovi sice chyběl k zakončení krok, za ním stojící Linha už byl tam, kde být měl - 1:0.

Ve 14.minutě to už bylo 2:0, když po rychlé akce se na levém křídle ocitl před Balášem zcela osamocený Doseděl, který gólmana hostů lehce obstřelil.

Hned o minutu později se mohl zapsat do listiny střelců poprvé Homba. Po přihrávce Baloga obešel brankáře, dva obránce, ale poloodkrytou bránu minul. A hosté trestali! Z protiakce vyšachovali domácí obranu a z hranice ofsajdu snížil Johanides na 2:1.

 Ve 20.minutě kopali domácí roh. Centr líznul Balog a na zadní tyči pohodlně prudce zakončoval do sítě Linha - 3:1.

Krásnou akci pak domácí přidali ve 27.minutě, když centr za obranu prodloužil Linha do běhu Hombovi a ten ve velké šanci nezaváhal - 4:1. 

V těchto chvílích to s hosty vypadalo na velký debakl, domácím se dařilo takřka vše. Do poločasové přestávky se ovšem již žádná jejich šance neujala, přestože zejména průnik a následná střela Baloga ve 43.minutě volala po gólu.

Domácí přeřadili na záložní pohon

Do druhé půle naskočil do útoku domácích zkušený Gašpar, který prošel ve své kariéře FK Pardubice, Živanice nebo Kutnou Horu. Možná i proto dostal přednost při exekuci přímého kopu z nadějné vzdálenosti v 50.minutě. Mířil ale těsně vedle pravé tyče.

Vědomi si svého luxusního náskoku, domácí hráči ubrali na tempu hry a nechali hrát Roveň. Ta se sympaticky snažila celých 90 minut korigovat nepříznivý stav a alespoň trochu utkání zdramatizovat. Bohužel její hráči naráželi na vlastní nepřesnost, chyběla kvalitní finální přihrávka.

V 65. minutě získal míč na polovině soupeře Molnár, posunul na Gašpara, ale ten pouze vyprášil Balášovy rukavice.

Z hostů nejvíce hýřil aktivitou Žatecký. Po jeho rohovém kopu v 69.minutě štastnou lehkou tečí snížil Mile na 4:2. Domácí v tu chvíli byli zcela bez šťávy a hosté vycítili šanci.

V 73.minutě ovšem přinesla alespoň na chvíli klid domácím branka Linhy na 5:2. Nejprve střílel Homba a do vyraženého míče se krásně z voleje položil právě třígólový střelec utkání.

Žatecký byl následně odměněn za důraz a aktivní hru. Vybojoval takřka ztracený balón, vystřelil a po teči jednoho z domácích obránců slavil gól na 5:3.

Definitivní uklidnění do řad domácích fanoušků přinesl tak až gól na 6:3 v 87.minutě. Rychlý brejk Gašpara zakončil zkušeně Petříček.

Konečnou tvář skóre dala už v nastavení branka agilního Homby, když po přihrávce od Kycelta vyrobil klasického angličana od tyče - 7:3.

 



Ohlasy k zápasu


Sokol Újezd
Domácí hlasatel za stavu 2:1, v okamžiku, kdy chtěl ohlásit třetí gól domácích: ......a stav utkání je 3:0. Co? Oni dali taky gól? Takže opravuji 3:1.




Sestavy


Sokol Újezd
M. Vohralík [-] - T. Linha [-] , M. Molnár [-] (84. J. Kycelt [-] ) , J. Homba [-] , J. Rozsévač [-] (81. L. Feko [-] ) , J. Pelant [-] (46. J. Gašpar [-] ) , J. Balog [-] (60. J. Petříček [-] ) , L. Doseděl [-] , M. Zounar [-] , V. Chlumecký [-] , Š. Mindek [-]

TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - M. Pekárek [-] , V. Žatecký [-] , P. Michalco [-] (67. L. Mile [-] ) , V. Melc [-] , T. Hofman [-] , L. Petružálek [-] , V. Valenta [-] , L. Johanides [-] (23. T. Svoboda [-] ) , J. Němec [-] , T. Krpata [-]

ŽK: 88. J. Petříček - 35. P. Michalco .
Počet diváků: 67. Rozhodčí: Pavlas Jan - RAMBOUSEK Josef, CUMPANA Andrei.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích