5:1
(2:0)
86. J. Boháček (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:00

16.kolo, Pardubický | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libchavy to začínají myslet s odvrácením sestupu vážně


Branky


14. R. Ráb (p.) , 41. P. Pavlák , 67. F. Horníček , 70. D. Smíšek , 90. D. Smíšek - 86. J. Boháček (p.)
4

Tento zápas přinesl nečekaný výsledek. Po prvním jarním kole, kdy vyhrál Janov nad favorizovanou Sloupnicí se čekalo, že zápas v posledních Libchavách zvládne, bylo tomu však jinak.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlá penalta a gól do šatny

Zápas se nesl v bojovném duchu a ihned od úvodních minut to na hřišti pořádně jiskřilo. Libchavám vyšel začátek lépe a byla vidět obrosvká chuť a bojovnost. První šanci měli domácí již v 6. minutě, když se do šance dostal Ráb, ale jeho střelu stihla hostující obrana zablokovat. Aktivita Libchav byla odměněna již ve 14. minutě úvodním gólem. Po nařízené penaltě se při exekuci nemílil Richard Ráb a otevřel skóre zápasu. Libchavští byli aktivní a hrozili z nebezpečných brejků. Hosté se snažili, ale domácí defenzíva pracovala kompaktně, takže hosté nijak výrazně branku neohrozili. V dalších minutách byla hra celkově vyrovnaná, avšak místy rozháraná a nepřesná. Oba soupeři se často uchylovaly k dlouhým nákopům, které se na mokré trávě častokrát stávaly kořistí brankářů. Po půl hodině hry přišel kontroverzní moment, když nebyl uznán gól Janova, kterému dle rozhodčích předcházel ofsajd. Aby toho nebylo málo hosté inkasovali tzv. gól do šatny. S hostující obranou si v brejkové situaci pohrál Pavlák a zvýšil na 2:0 pro Libchavy.

Libchavy si zajistily překvapivě vysokou výhru

Druhý poločas sliboval zajímavou zápletku a zvýšenou aktivitu hostujících hráčů. Janov začal dle očekávání aktivně, když se za obranu domácích dostal janovský Foff, ale jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován. Hned záhy se ke střele dostal opět Foff, ale s jeho pokusem si poradil domácí brankář. Janovští ještě zahrozili po rohovém kopu, ale střela Kristka mířila mimo. Domácí měli po počátečním tlaku Janova zápas pevně ve svých rukách a navíc jim nechyběla obrovská chuť, takže se na hostujícího brankáře Křemenáka valil jeden útok za druhým. Skóre se opět měnilo v 67. minutě, když si na Žídkův roh naběhl Horníček a nedal hostujícímu brankáři šanci, skóre bylo 3:0. Hned o tři minuty později vstřelil čtvrtý gól Libchav Smíšek po povedené kombinaci s Rábem, pro Smíška to byl premiérový gól v dresu Libchav. Po tomto gólu přišel pro hostující Janov poslední hřebík do pomyslné rakve, když po druhé žluté kartě obdržel hostující Ondřej Bureš červenou kartu a byl nucen odejít předčasně do šaten. V 86. minutě se pískala penalta pro hosty. Exekutorem byl Boháček, který ji proměnil a kosmeticky tak upravil stav zápasu na 4:1, ale na vyrovnání či otočku skóre už bylo pozdě. Tečku za povedeným libchavským vystoupením udělalo duo Pavlák - Smíšek, když po pěkné kombinaci střílel do odkryté klece svým druhým gólem druhý jmenovaný a konečný stav byl 5:1. V Libchavách po dlouhé době propukla vlna euforie. Boj k odvrácení sestupu však bude ještě hodně dlouhý a těžký.  


Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Libchavy
Petr Pavlák, kapitán: Zápas se nám konečně vydařil po všech stránkách. Byli jsme velice rádi, že naši diváci i soupeř konečně pocítili "libchavskou tvrz" na kterou jsme byli zvyklí z dřívějších let. Hosté se dle mého více soustředili na výkon rozhodčího na úkor fotbalu. Rozhodující moment byl neuznaný gól na 1:1, kterému předcházel údajný ofsajd. Tuto situaci možná mohli rozhodčí vyřešit rychleji, protože akce byla dohrána a byl vstřelen gól. Hosty tato situace asi poznamenala, navíc jsme hned záhy přidali druhý gól a pak už si fotbal konečně užívali všichni domácí.




Sestavy


TJ Sokol Libchavy
N. Hubálek [-] - R. Ráb [-] (81. J. Kovář [-] ) , M. Hodr [-] (90. Š. Kolář [-] ) , D. Smíšek [-] , P. Pavlák [-] , M. Boštík [-] (73. M. Šrom [-] ) , R. Žídek [-] , V. Dvořák [-] , F. Horníček [-] , P. Vaňous [-] , M. Šrom [-]

Janov
P. Křemenák [-] - D. Prudil [-] (73. F. Jirásek [-] ) , M. Foff [-] (81. P. Bureš [-] ) , J. Boháček [-] , V. Kristek [-] (59. M. Hájek [-] ) , O. Bureš [-] , V. Novotný [-] , J. Kubíček [-] , V. Knap [-] (50. P. Pirkl [-] ) , J. Strnad [-] , L. Zvěřina [-]

ŽK: 75. D. Smíšek - 13. J. Kubíček , 14. V. Knap , 30. O. Bureš , 38. P. Bureš , 78. J. Strnad . ČK: 78. O. Bureš .
Hráči zápasu: P. Pavlák , D. Smíšek .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: STOLÍN Václav - SVOBODA Jan, JUREČEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Pavel Šourek

Expert: Pavel Mansfeld
Tip experta: výhra hostů

Hosté v zimě velmi dobře posílili (Strnad a Kristek), stejně tak domácí změnili mužstvo, očekávám vyrovnanou bitvu se sťatnějším koncem pro Janov. Tipuji výsledek 2:3.