2:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.08.2022 17:00

1.kolo, ČFL B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bronzový tým uplynulého ročníku ze Živanic prohrál na úvod ČFL s nováčkem s Kolína


Branky


17. L. Polák , 84. D. Petrus - 42. F. Hakl , 49. J. Sodoma , 87. J. Sodoma
5

Snový začátek soutěže prožili hráči Kolína, kteří v prvním kole ČFL skupiny B porazili Živanice. Cenným skalpem bronzového týmu z loňského ročníku dali hráči Kolína zapomenout na vypadnutí z MOL Cupu na hřišti Libiše. Naopak pro Živanice šlo o první ostrý zápas sezóny. Domácí nezvládli koncovku zápasu a zůstali bez bodu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle nabídla dvě branky

Utkání mělo na začátku dvě roviny. V první bylo otázkou, jak se kolínští vypořádali v hlavách s vypadnutím v MOL Cupu s týmem z nižší soutěže. Na druhé straně byly domácí diváci zvědaví, v jaké formě půjdou do sezóny jejich favorité. Úvod utkání nabídl mnoho nepřesností na obou stranách. Mnoho kvality jsme neviděli. Vše rozčísnul v 17. minutě domácí Lukáš Polák. Živanicím vyšla kombinace před pokutovým územím a Polák si se zakončením poradil na výbornou. Míč umístil na vzdálenější tyč a poslad bronzový tým loňského ročníku do vedení. Hned za tři minuty se prosadili znovu, ale gól pro ofsajd neplatil. Nepřesnosti asi k prvnímu zápasu v sezóně patří, ale bylo jich na obou stranách opravdu mnoho. Živanice si ovšem nepohlídali koncovku prvního poločasu. Ve 41. minutě se prosadil hostující Hakl a stanovil tak poločasové skóre na 1:1.

Ve druhé půli se probudil nejlepší loňský střelec divize Sodoma, dotáhl Kolín k vítězství dvěma brankami

Konec a úvod druhého poločasu vyšel lépe Kolínu. Poté, co skóroval Hakl, na něj ve 49. minutě navázal Jiří Sodoma a překlopil tak zápas na stranu Kolína. Nejlepší střelec loňského ročníku divize se ocitl tváří v tvář brnkáři Vaníčkovi, kterému nedal šanci. Bylo znát, že jde o souboj dvou vyrovnaných týmů, protože se většinu poločasu hra odehrávala ve středu hřiště, kde se jeden i druhý tým snažily převzít otěže a zatlačit soupeře. To se povedlo domácím až zhruba patnáct minut před konce zápasu. Jejich tlak vyústil v 83. minutě, kdy se prosadil David Petrus, který tak srovnal na 2:2. Euforie domácím ale nevydržela dlouho. Koncovku zápasu si nepohlídali, a dali šanci udeřit kolínskému ostrstřelci. Sodoma si v 87. minutě stáhl centr Adama Čapka, potáhl si míč uvnitř vápna a nekompromisní ranou pod víka rozhodl o výsledku zápasu. Nováček soutěže si tak na úvod vyšlápl na velkou rybu a zapsal plný počet bodů. 



Ohlasy k zápasu



SK Sparta Kolín
Trenér Petr Pavlík pro Kolínský deník: "Domácí nehráli špatně, ale dovolím si tvrdit, že my jsme byli lepší a měli vyhrát vyšším rozdílem. Klukům jsem říkal, jak je důležitý vstup do sezony a že nejsme outsideři, ale také nejsme favoriti, i když jsme v divizi téměř všechny zápasy vyhráli. Byl to těžký vstup a jsem rád, že se kluci přizpůsobili tempu Živanic a vyhráli. Když jsem se podíval na sobotní zápasy a viděl, že hosté vyhráli všechny zápasy, tak mě těší, že jsme to zvládli i my a také zvítězili."



Sestavy


TJ Sokol Živanice
J. Vaníček [-] - L. Kopecký [-] , S. Langr [-] , L. Polák [-] , P. Štěpánek [-] (57. V. Horčička [-] ) , D. Petrus [-] , J. Nikodem [-] (77. S. Chocholatý [-] ) , M. Buriánek [-] , T. Kakrda [-] (67. D. Pánek [-] ) , J. Vobejda [-] , M. Spěvák [-]

SK Sparta Kolín
M. Otáhal [-] - F. Hakl [-] (92. J. Skořepa [-] ) , O. Soběslav [-] , V. Milec [-] , M. Štancl [-] , D. Šnajdr [-] (79. D. Koděra [-] ) , M. Routek [-] , J. Sodoma [-] (90. J. Neuberg [-] ) , J. Vondráček [-] (79. A. Čapek [-] ) , D. Veselý [-] , P. Čapek [-] (92. A. Mansfeld [-] )

ŽK: 62. J. Sodoma .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Vít - BOHATA Antonín, PÁNEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích