Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2022 13:30

24.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

CHVALŠINY PO BITVĚ S DŘÍTNÍ VYVÁLČILY DALŠÍ DOMÁCÍ VÍTĚZSTVÍ


Branky


17

Nové fotbalové příběhy napsalo 24. kolo 1. B třídy ve skupině A a kromě důležitých zápasů v čele tabulky pozornost veřejnosti přitahovala i klání na jejím opačném pólu. Přímý souboj o setrvání v krajské soutěži čekal na Chvalšiny s Dřítní a protože Sokolu v poslední době hraje vlastní prostředí do karet, udělal úspěšný krok k záchraně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba zúčastněné tábory si byly naprosto vědomy, jak důležité utkání sehrávají. Oběma šlo o hodně, snad i o všechno, ale kromě možné dělby bodů mohl zvítězit pouze jeden. Zatímco Dříteň v předchozích kolech dokazovala, že potrápit může i favorita, byť vysoko padla v Kamenném Újezdu, Chvalšiny si vytvářely renomé opravdu silného týmu na domácí půdě, načež druhý jmenovaný byl s výsledkem výrazně spokojenější.

Samotný zápas začal ve vysokém tempu a iniciativy se od jeho startu ujali domácí. Ti dokonce už ve druhé minutě otevřeli gólový výčet přesnou střelou Lukáše Fučíka a ten samý hráč navíc mohl úročit krátce na to, když zakončoval z pravého křídla, jenomže brankář Lébl úspěšně zakročil proti chvalšinské jedenáctce a věděl si rady i Doubravovou dorážkou z podobné pozice. Když ale časomíra ukazovala pět odehraných minut, udeřil Sokol znovu, tentokrát místní tým i fanoušky rozradostnil Vladimír Rychtář, jenž ve dvou posledních kláních zapsal druhou gólovou trefu a tento raketový vstup do důležité bitvy mohl znamenat rychlý konec oponenta.

Jenže neznamenal. Snaha Chvalšin výrazně opadla, fotbalisté v modrých dresech přestali dodržovat své poziční úkoly a pro Dřítenské se otevíraly možnosti k zakončení, s nimi i dostatečný prostor pro kombinaci i tahu na bránu. Toho hostující celek využil natolik, že dvěma góly během deseti minut vymazal manko díky úspěšné koncovce Josefa Moudrého a v polovině úvodního dějství byl průběžný výsledek vyrovnaný.

Svěřenci Petera Fábiána si i přes předvedený snížený výkon dobře uvědomovali, co je v sázce a netrvalo jim dlouho, než si vzali své vedení zpět. Tvůrcem toho všeho byly rychlé nohy Lukáše Fučíka. Ten se dostal do své obvyklé příležitosti a sám tváří v tvář Léblovi provedl kličku, na níž brankář hostí nedokázal úspěšně reagovat zakončení do odkryté brány znamenaly další radost na straně Chvalšin. Tentýž fotbalista měl navíc téměř shodnou šanci o pouhé dvě minuty později, jenomže pro tentokrát si míč našel cestu pouze vedle zařízení. 

Vzdát se Dříteň ovšem nehodlala lacino a ve čtyřiatřicáté minutě znovu využila děr v chvalšinské defenzivě a nejenže Josef Moudrý zkompletoval hattrick, hlavně dokázal vyrovnat i tentokrát a postupně s pomocí chybujících hráčů Sokola dostával svůj tým do iniciativy a nic na tom nezměnila ani nadcházející příležitost, v níž Klíma svým pressingem vybojoval míč v útočném pokutovém území. V. Decarli na zívající svatyni vyslal slabou střelu bránící blok nedokázal prostřelit a tak se průběžný stav do poločasového hvizdu nezměnil. 

Pokračující fáze klání již nepřinášela příliš změn a herní projev zůstával také zachován. Hosté si vytvářeli další nebezpečné útoky, ale vsítit další gól se jim už nepodařilo, z čehož ve výsledku těžil domácí tým. Ten se v končící hodině odehraného času dostal do dalšího vedení zásluhou kapitána Radovana Kaprála a jeho úspěch v koncovce se v důsledku zbylé části projevil jako vítězný, na něhož už odpověď z druhé strany nepřišla. Alespoň ne gólová.

Hodně emocí totiž vyvolala závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, v níž se po Fučíkově pobídce do vynikající příležitosti hrnul Kamenský, jenž namísto brankářské činnosti nastoupil jako střídají hráč do pole a byť ten nezakončil přesně, došlo dle hvizdu a rozhodnutí sudího k penaltovému zákroku. Následkem svého počínání i projevy nespokojenosti vyfasoval gólman hostí hned dvě žluté karty, načež musel opustit hrací plochu a vykázán do sprch byl i Rys, když se projevil nevybíravými výrazy a vyhrožováním na stranu hlavního arbitra.

Nařízenou penaltu Lukáš Fučík přetavil v definitivní rozhodnutí tuhého boje a také on dokázal zkompletovat hattrick, za což při své hře obdržel i chvály a uznání trenéra Fábiána. Zápas byl nastaven o dlouhých šest minut, ty už ovšem další změnu skóre nepřinesly a Sokol opanoval třetí domácí duel v řadě.

Zdroj:Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Zápas s Dřítní pro nás byl více než důležitý. Jeho výsledek nám měl ukázat, zda tuto sezónu dokážeme zachránit anebo to bude náš velký průšvih. Naštěstí jsme v utkání dokázali dojít do vítězného konce a situaci si výrazně usnadnili, ale mezi pozitivy najdu i několik výrazných negativ. Začali jsme velice aktivně a už v šesté minutě vedli o dva góly, ale namísto toho, abychom do soupeře bušili dál a zničili ho, sami jsme ho dostali do zápasu a později i na koně, když jsme Dřítni dovolili hned dvakrát vyrovnat. Po remízovém poločase nastal v kabině vítr a pro nás bylo jednoznačně příhodné, abychom znovu hráli svou hru. Ta nebyla ideální ani potom, naštěstí jsme se ale trefili už jen my ve vyhrocené poslední desetiminutovce navíc definitivně rozhodli zásluhou penalty, když na straně hostí byli navíc dva hráči vyloučeni. Do příště se rozhodně musíme postarat o zlepšení, Větřní bude těžkým protivníkem a jistota záchrany už je pouze na našich kopačkách. Velký dík znovu patří Láďovi Lamačovi za jeho výpomoc a vyzdvihnout tentokrát musím Fučíka. Ten zápas odmakal, doslova oddřel a odjezdil, čehož odměnou byl vstřelený hattrick. Chválím také rozhodčí, že se jim, až na výjimku, dařilo držet utkání ve vlastní moci a i přes protest Dřítně jej neovlivnili. Nikomu nepomohli, ale ani neuškodili.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - L. Fučík [-] , J. Klíma [-] (78. L. Lamač [-] ) , J. Doubrava [-] (27. P. Zwifelhofer [-] ) , V. Rychtář [-] , R. Kaprál [-] , V. Decarli [-] (60. M. Kamenský [-] ) , P. Postl [-] , J. Decarli [-] , T. Holas [-] , J. Motz [-]

TJ Dříteň
M. Lébl [-] - M. Werner [-] (46. A. Zach [-] ) , V. Rys [-] , J. Moudrý [-] , P. Picka [-] , M. Pojer [-] , P. Švejda [-] , R. Petr [-] (29. J. Hromada [-] ) , F. Šantora [-] , Š. Parýzek [-] , J. Klimeš [-]

ŽK: 80. M. Lébl , 80. J. Hromada , 90. M. Pojer . ČK: 80. V. Rys , 80. M. Lébl .
Hráči zápasu: L. Fučík - J. Moudrý .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Brych Jiří - MRÁZ Marek, ADAMOVIČ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Pro nás obrovsky důležité utkání proti přímému soku v boji o záchranu. Jestliže to nechceme nahánět v posledním kole, měli bychom Dříteň doma porazit. Poslední dva zápasy jsme ve své domovině zvládli a já věřím a doufám, že se nám to podaří i tentokrát.