2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.04.2022 15:00

15.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedlec vyrovnal v poslední minutě


Branky


22

Velikonoční pondělí se neslo v duchu několika dohrávek odloženého zasněženého 15. kola. Jednu z nich sehrál chvalšinský Sokol na půdě Sedlece a na obou mužstvech bylo patrné, že jeho hráči stále mají v nohách sobotní klání. Utkání divákům příliš fotbalové krásy nenabídlo, spíše se jednalo o litý souboj, jenž přinesl i nepříjemné zranění kapitána hostí. Sehrál se další zápas, v němž měly Chvalšiny znovu herně navrch, jenomže radost z vítězství jim byla uzmuta v poslední minutě nastavení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Snažení hostujícího celku o první jarní bodový příděl začalo spíše ustrašeně a to bez většího tlaku k soupeřově bráně, stejně tak to ovšem bylo na protilehlé straně a první vážnější situace na sebe po nepohledném startu nechala čekat do deváté minuty.. Ve středu hřiště se ujal balonu Tomáš Holas, jenž po zřetelně přílišném vysunutí brankáře Sedlece vyslal dalekonosnou střelu na zařízení, čímž Krále nachytal a otevřel střelecký výčet zápasu. Dvaačtyřicetiletý matador touto trefou svůj tým poslal do vůbec prvního vedení po zimní přestávce.

Větší klid na kopačky ale chvalšinští nedostali. Zvýšit na rozdíl dvou gólů mohl v dobré příležitosti Lamač po uplynutí dvaceti minut hry, jeho střela z dostatečně prostorné pozice ovšem mířila pouze do náruče připraveného gólmana Krále uprostřed brány a z následného protiútoku Sedlec vykřesal vyrovnání. Na prvotní pokus Kamenský u své pravé tyče sice zareagovat dokázal, jenže Lukáš Koňarik nebyl hostující defenzivou dostatečně dostoupen a tak se v dorážce nemýlil, čímž hubené manko po úspěšné dorážce vymazal. Ve druhé polovině úvodního dějství měl Sokol další příležitosti ke Králově kapitulaci, jenomže jej brzdila nepřesnost nejen kombinace v ofenzivním snažení, ale zejména střelby mezi tři tyče.

Druhá půle s sebou přinesla i vetší množství osobních soubojů, kdy Sedlec tahal za kratší konec pomyslného provazu a tak byl nucen přidat na agresivitě. Ke smůle Chvalšin se obětí vyšší intenzity v důrazu stal jejich kapitán Michal Postl, jenž po nezaviněném střetu se soupeřem utrpěl poranění levého kotníku a od jednapadesáté minuty nebyl schopen do hry zasáhnout a s jeho odchodem trpěla i hra Sokola ve středu hrací plochy.

Hosté i přesto byli herně lepším celkem na hřišti, více se tlačili před pokutové území Krále, jenže hradbu domácích hráčů na hranici šestnáctky bylo téměř nemožné propálit a tak byly jejich pokusy v klíčové chvíli buď zablokované prvním bránícím hráčem nebo mířily výrazně mimo cíl, případně nebyly pro sedleckého brankáře nebezpečné. Vše se změnilo až v posledních deseti minutách hry. Po kombinaci se k zakončení dostal Fic a byť jeho koncovku Král lapil, nebylo v jeho silách míč udržet v náruči, načež jej po dobrém důrazu z bezprostřední blízkosti dorazil Jan Klíma a výrazně tak hosty přiblížil k prvnímu jarnímu vítězství, když běžela už třiaosmdesátá minuta.

Předposlední tým soutěžní tabulky sahal po třech bodech a sedleckého soka mohl doslova dorazit rychlonohý Fučík, který se dostal hned do tří útočných situací, jenže ani jedinkrát se prosadit nedokázal a potrestat soupeřovu nedůslednost v zadních řadách Chvalšiny nezvládli ani během přečíslení tři na dva, přičemž jim vítězství doslova proteklo mezi prsty.

V nastavení druhého poločasu se Sedlec chopil poslední naděje v útoku, jíž následovala standardní situace od rohového praporku a vytoužené vyrovnání. Centrovaný balón nikdo ze strany hostí nezvládl uklidit do bezpečí a tak všechnu odpovědnost na svůj dres vzal Jiří Koch, následkem čehož bylo nechytatelné rozhodnutí v bodovou dělbu. Ta Chvalšinám ovšem v jejich boji o záchranu přílišně nepomáhá. 

Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Zápas, po jehož konci jsem byl hodně zklamaný a smutný, byl z naší strany spíše utrápený. Vstoupili jsme do něj zbytečně ustrašeně a nedařilo se nám, co jsme si řekli a na co jsme se chtěli zaměřit. K neštěstí se nám navíc zranil Michal Postl, který nám ve středu hřiště tvořil hru a museli jsme přeskupit řady. Sice jsme skóre otevřeli už v deváté minutě a pozitivem je, že nám tam konečně začalo něco padat, ale nemůžeme soupeři dovolit, aby takhle snadno vyrovnával, namísto toho, abychom ho dorazili. Šancí jsme opět měli dostatečné množství, zakončení ovšem bylo nedomyšlené a nepropracované. Stále zde máme rezervy, ale pokud takhle budeme pokračovat, nemusíme mít strach, že bychom se nerozjeli. Čas se sice krátí, ale zbývá nám ještě dostatek kol a hrát budeme i se soupeři, kteří jsou v tabulce blíže naší pozici. Smeknout však musím před kluky, kteří hráli se sebezapřením po zraněních z posledních zápasů, navíc jsme se nemohli spolehnout na klíčové hráče, kteří nám chyběli. Ti mladší je ale zastoupili obstojně a přestože máme pouhý bod namísto tří, musíme hledat pozitiva. Postupem času zjistíme, že pokud u své hry vydržíme, výsledky nám to přinese. Své svěřence chválím za to, že se dokázali vypořádat s tvrdou hrou Sedlece. Že z toho vyšli s pouhou jedinou kartou a bez zbytečné zákeřnosti a oplácení. Po psychické stránce utkání zvládli i rozhodčí. Ti jej dokázali ukočírovat a můj zdvihnutý palec putuje i na jejich stranu.



Sestavy


SK Sedlec
D. Král [-] - J. Koch [-] , V. Reitinger [-] , V. Kozel [-] , M. Pešek [-] , D. Reindl [-] (81. J. Zíka [-] ) , L. Bašar [-] , M. Samohejl [-] (72. T. Folvarský [-] ) , M. Pešek [-] , Z. Rýpar [-] (81. O. Voráček [-] ) , L. Koňarík [-]

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - L. Fučík [-] , J. Klíma [-] , R. Kaprál [-] , J. Fic [-] , V. Aust [-] (81. V. Decarli [-] ) , M. Postl [-] (51. P. Postl [-] ) , J. Doubrava [-] , P. Zwifelhofer [-] , D. Lamač [-] , T. Holas [-]

ŽK: 35. M. Samohejl , 58. J. Koch , 62. L. Koňarík - 77. D. Lamač .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: SMOLA Martin - ČERNÝ Jan, FLOREK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Ve druhém kole nás doma Sedlec zaskočil, když po půl hodině vedl o dva góly a poté, co jsme do poločasu alespoň snížili, dosáhli jsme pouze na remízu, přesto že druhý poločas byl pouze o naší hře a našem neproměňování šancí. Zima nám přinesla několik změn, v první řadě nového trenéra, který s týmem dokázal za měsíc a půl udělat obrovský progres a věřím, že po výsledkovém nezdaru z minulého víkendu dosáhneme na výhru. V boji o záchranu potřebujeme každý bod a vítezství pro nás bude mít cenu zlata.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů