4:6
(1:2)
32. R. Kaprál
45. J. Fic
58. P. Sluka (p.)
69. J. Fic
80. P. Cába (p.)
82. P. Cába
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2021 15:00

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny poprvé v sezoně vyhrály


Branky


21. O. Hruška , 65. V. Pavel , 70. O. Hruška (p.) , 76. L. Tuscher - 32. R. Kaprál , 45. J. Fic , 58. P. Sluka (p.) , 69. J. Fic , 80. P. Cába (p.) , 82. P. Cába
15

Rezerva Trhových Svinů přivítala Chvalšiny, které měly opět problémy se sestavou a do tohoto zápasu se jim nepodařilo naplno bodovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým vedl, hostující tým do poločasu stav zápasu otočil

Nedělní zápas se hrál v teplém počasí na celkem tvrdém hřišti. Od počátku se hra přelévala z jedné strany na druhou, byť domácí byli více na míči a měli tlak a rovněž šance. Hosté měli z počátku problémy s rozehrávkou a nakopávané balóny se vracely zpět na polovinu hostů. Po chvilce se však hra vyrovnala a šance si vytvářely obě mužstva. Domácí využili nekoncentrace hostující obrany a neobsazený hráč si v klidu zpracoval vysoký balon, nahrál O. Hruškovi, který se uvolnil a otevřel skóre utkání. Šance obou týmů se střídaly, zpravidla následovaly po chybě či nepřesnosti týmu, který byl v držení míče, a druhý tým se obratem dostával do protiútoku. Hosté opět neproměnili tři stoprocentní šance, když svůj samostatný nájezd na brankáře neproměnil R. Kaprál a poté dvakrát L. Fučík. Naštěstí po centru P. Zwifelhofera se hlavou k tyči prosadil R. Kaprál a po dalším pasu zakončoval těsně před pauzou z voleje J. Fic, který sice trefil brankáře, ale zmocnil se odraženého míče a v poklidu jemu vlastním s ním „dožongloval“ za brankovou čáru. Do kabin šli spokojenější hosté za stavu 1:2.

V druhém poločase padlo sedm branek

Ve druhém poločase začali lépe hosté a měli v poli převahu. Po zisku míče a pasu do běhu L. Fučíka tento ve vápně zasekl a byl faulován. Penaltu bezpečně proměnil P. Sluka. Poté byla k vidění fotbalová paráda, protože domácí V. Pavel se opřel za vápnem do balonu a bombou přímým nártem vymetl vzdálenější šibenici. Hosté však za pár minut opět odskočili na rozdíl dvou branek, kdy skórovali po krásné akci, když zakombinovali na vlastní polovině, M. Postl vysunul poté mezi obránci P. Zwifelhofera, ten přesně našel centrem J. Fice, který z první uklidil míč do branky. Dvoubrankové vedení hostům vydrželo pouze minutu, když si v 70. minutě po nastřelení ruky P. Sluky vyzkoušeli také penaltu, kterou O. Hruška rovněž proměnil. Hosté šli za pár minut navíc do deseti, protože byl v 75. minutě vyloučen P. Sluka a domácí z následného přímého kopu vyrovnali na 4:4. V té chvíli by si asi na hosty již nikdo nevsadil. Přesto se hosté vzchopili, jako prozíravý se ukázal tah hostujícího trenéra s nasazením ne zcela zdravého P. Cáby, který nejdříve zužitkoval poctivé napadání a přihrávku L. Fučíka a zblízka dal míč do sítě a za další dvě minuty bezpečně proměnil správně nařízenou penaltu. Hosté v divokém zápase tedy poprvé v sezóně vyhráli a lze říci, že zaslouženě.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny B
Jaromír Vodička (trenér): Gratulace Chvalšinám k zaslouženému vítězství. Svinenští podali nejhorší výkon podzimu.

TJ Sokol Chvalšiny
Michal Postl (kapitán): Skládání naší sestavy je tak trochu alchymie, protože trenér musí vždycky nějak vyčarovat hráče, aby nás bylo alespoň jedenáct. Tentokrát pomohli tři kluci, kteří nejsou zdraví, a pokud by to šlo, nechali bychom je odpočívat. Mladý D. Lamač nastoupil se sebezapřením, za což mu děkujeme. Zápas byl od začátku „nahoru dolu“. Domácí začali lépe, ale rychle jsme se hru vyrovnali a poté se dostávali opět do vyložených šancí, které jsme opět neproměnili. Naštěstí dvě zakončení se nám v první půli povedla a po půli jsme o gól vedli. Je potřeba uznat, že domácí měli také několik šancí a rovněž jim chyběla přesnost. Ve druhém poločase nic nenasvědčovalo tomu, že nás ještě čeká pořádná přestřelka. Ve druhé půli jsme byli dle mého názoru lepší, více jsme drželi míč, vyhrávali jsme souboje, získávali druhé míče a kluci v útoku začali ještě lépe pracovat pro tým. K vidění bylo i dle diváků opravdu hodně pěkných fotbalových akcí, a to z obou stran. Když jsme dali třetí gól a stav byl 1:3, říkal jsem si, že to už bude v pohodě a že klučina z Mladého pěkně trefil výsledek. Velmi jsem se ale mýlil. Pak totiž domácí hráč vymetl ze šibenice pavouky střelou, která bývá občas k vidění v nejlepších profesionálních soutěžích. My jsme záhy dali po krásné akci na 2:4 a pak se to rozjelo a za 20 minut padli ještě čtyři góly. Když domácí vyrovnali na 4:4 a P. Sluka se šel sprchovat o něco dříve, protože dostal „rote“, nebylo mi dobře po tělo. Pak naštěstí zapracoval „faktor“ P. Cába, který šel na plac v 77. minutě, dal dva banány a v 90. minutě se nechal vystřídat. Nutno dodat, že využil vynikající práce L. Fučíka. Chválím celý tým za to, že se nenechal zlomit a utkání nakonec zvládl. Hráčem utkání je J. Fic, který soupeře převyšoval. V druhé půli hrál výborně L. Fučík a počin P. Cáby také zaslouží pochvalu. Ten zápas měl všechno - 10 gólů, tři penalty, vyloučení, krásné fotbalové akce. Přestože toho už hodně pamatuji, takovýto zápas si nevybavuji. Rozhodčí odvedli kvalitní výkon, pochvalu zaslouží především hlavní rozhodčí, který vedl utkání bez chyb a od začátku do konce držel stejný metr na obě strany. Chce to také určitou kuráž odpískat za zápas tři penalty, z toho dvě proti domácím, ale všechny byly z kategorie jasných.



Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny B
M. Krauskopf [-] - L. Tuscher [-] , V. Brožka [-] (74. J. Vodička [-] ) , J. Macák [-] (60. M. Popovič [-] ) , M. Valut [-] , O. Hruška [-] , J. Valter [-] , M. Němec [-] , V. Pavel [-] , M. Smoleň [-] , M. Písko [-]

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - P. Postl [-] , M. Postl [-] , J. Fic [-] , J. Klíma [-] (77. P. Cába [-] ) , D. Lamač [-] (62. J. Doubrava [-] ) , V. Decarli [-] , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , L. Fučík [-] , P. Sluka [-]

ŽK: 48. M. Krauskopf , 58. V. Pavel - 27. R. Kaprál , 43. P. Sluka , 73. P. Zwifelhofer . ČK: 75. P. Sluka .
Hráči zápasu: O. Hruška - J. Fic , P. Postl .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: FILÍPEK Tomáš - SVOBODA Jan, ŠPELINA Miloslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Filip Topič
Tip experta: výhra hostů

Chvalšiny si připíšou první výhru. Tipuji 1:3.