Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.04.2016 15:00

11.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | III. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lipno neodstartovalo jaro ideálně, když nestačilo na posilněné ROMO


Branky


0

Často podceňovaný celek FC ROMO Český Krumlov opakovaně poukázal na svou nevyzpytatelnost. Na Lipně dokonce v prvním poločase vedl o dvě branky a ačkoliv utkání bylo zajímavé až do konce, nenechal si první jarní tři body utéct. FC Lipno tak utrpělo nepříjemnou porážku a následující boje budou ještě zajímavé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvougólový náskok ROMO do pauzy ztratilo

Samotný začátek utkání patřil mírné převaze fotbalistů Lipna, kteří si také vydobyli první brankovou příležitost, jenže značně posílené ROMO se okamžitě zmátořilo a s proměnlivými výpadky bývalo dokonce i lepším a běhavějším týmem.

Do vedení mohlo jít domácí mužstvo už ze své první šance, ale do přízemního pokusu k pravé tyčce se jinak hodně chybující brankář Lázár položil. Poté se hostující mančaft rychle zvedl a začal být aktivnější z čehož vyústila prvotní možnost udeřit, která sice vypadala slibně, ale pohlednou kombinaci zastavil odmávaný ofsajd. Tlačivá snaha romského družstva o chvíli později znamenala gól. V samostatné akci s dostatkem času za záda Krahulce poslal křižnou střelu po zemi Robert Mucha a otevřel skóre.

Následně se hrálo z jedné strany na druhou mezi oběma vápny s minimem náznaků ohrožení jedné z branek. Až v patnácté minutě málem gólově uhodilo a velmi blízko vyrovnání byl lipenský kapitán Březina. Ke vší smůle jeho nadějný pokus z trestného kopu skončil n tyči a v dosahu nebyl nikdo ze spoluhráčů, kdo by dorážel. A jak se lidově říká, nedáš – dostaneš. Z následujícího protiútoku ROMO těžilo a zásluhou Tomáše Bílého, jenž také zakončoval technickou střelou po zemi, zvýšilo svůj náskok na rozdíl dvou gólů.

Do konce poločasu zbývala jen čtvrthodina a v té si o slovo dvakrát řekli domácí, jak se od nich už dávno očekávalo. Atakující fotbalisté Lipna se nejprve na několikrát prosadit nedokázali, ovšem po prohřešku oponujících zadáků byl nařízen další trestný kop ve prospěch týmu kolem kapitána Březiny. K jeho zahrání se postavil Milan Víšek a letící míč od nohy místního forwarda zastavila až síť v bráně soupeře. Verva, kterou domácí do zbytku času před přestávkou vložili, se nakonec jevila jako úspěšná, jelikož o pouhé dvě minuty později bylo vyrovnáno.  Hostující tým zahrával rohový kop, který si našel cestu jen do Krahulcovy náruče a po jeho okamžitém rozehrání se lipenští vrhli do protiútoku. Předkopnutý míč sice mířil k brankáři Lázárovi, jenomže ten zahrál chybně a doslova pobídl Milana Víška, aby svým druhým jarním gólem nepříjemné manko vyrovnal.

Tři body bo urputném boji na Lipně nezůstaly

Po výměně stran byl scénář hry téměř totožný a z kraje poločasu se do vedení dostali opět romové, když se trefil ten samý hráč velice podobným stylem.  V padesáté první minutě hosté atakovali Krahulcovo brankoviště, z čehož se dostal do zakončení opět střelecky aktivní Robert Mucha a jeho střela po zemi vrátila Českému Krumlovu těsné vedení. Sám dvojnásobný střelec slavil úspěch tak poctivě, že ze sebe sundal dres a začal jím mávat. Za svůj extravagantní počin musel být odměněn žlutou kartou.

Lipno se rozhodně nechtělo nechat zahanbit a tak opět vyrovnalo, ovšem tentokrát na to nemuselo čekat půl hodiny, nýbrž pouhé tři minuty. Domácí mužstvo bylo opět před brankovištěm nedovoleně zastaveno a tak skórovalo z další výhody standardní situace a máslo na hlavě má sám brankář Lázár, kterýž neuvěřitelně chyboval. Postavil si zeď a sám si tristně stoupl za ní, takže Ondřeji Panskému nechal úplně volnou bránu k zakončené. Poslední lipenský střelec po vyrovnání mohl dosavadní skóre otočit, ale jeho naděje ztroskotaly na tyčce, když uháněl ku kleci romů.

Výsledek utkání už začal zavánět remízou, když v tom celek hostí uděřil a vedení na svou stranu přiklonil i potřetí. Brankoviště gólmana Krahulce bylo opět okupováno soupeřovým nátlakem a brankář Lipna byl bezmocný proti střele, která byla před ním tečovaná a na změnu směru již nedokázal zareagovat. Autorem oné sedmé branky je nová posila týmu ROMO, jmenovitě Emil Lázár, kterýž byl i hodnocen jako nejlepší hráč českokrumlovských oponentů. Na tuto trefu už lipenští zareagovat nedokázali, ač se snažili, jak mohli a neměli k tomu příliš daleko.



Ohlasy k zápasu


FC Lipno nad Vltavou
Vlastimil Březina (kapitán): Do utkání jsme šli s tím, že navážeme na úspěšnou generálku s Rožmberkem. Bohužel, hostující tým nás poněkud zaskočil svou aktivitou. Soupeři byli rychleji na balonu a dobře kombinovali, s čímž měla naše obrana celkem problémy. Nenechali nás hrát naši hru. Neměli jsme prostor pro nějaké kombinace, individuálně jsme se také nedokázali moc prosadit. Do druhé půle jsme šli za stavu 2:2 s tím, že to ještě zkusíme otočit v náš prospěch a to se nám také nepovedlo. Prohru jsme si ale rozhodně nezasloužili, zápas byl poměrně vyrovnaný a body se měly dělit. Jako nejlepší naši hráči se jevilo trio Víšek, Sládek, Panský.

FC ROMO Český Krumlov
Rudolf Dunka (obránce): Ještě to sice není ono, ale je vidět, že v týmu máme posily. Z dnešního utkání jsme měli strach, protože na Lipně jsme vždy spíše prohrávali, ale s posilněným mužstvem se hrálo lépe. Noví hráči nám svědčí, i když někteří zatím nevědí, co přesně mají hrát. To se ale bude postupně lepšit a já věřím tomu, že budeme v tabulce stoupat směrem nahoru. Nejlepšími hráči z naší strany byli určitě Robert Mucha s Emilem Lázárem.



Sestavy


FC Lipno nad Vltavou
R. Krahulec [-] - E. Pač [-] , P. Csavoj [-] , P. Šumbera [-] (46. V. Liebl [-] ) - L. Fenc [-] (12. D. Furik [-] ) , O. Panský [-] , P. Sládek [-] , M. Víšek [-] - M. Hamburg [-] (79. J. Krahulec [-] ) , V. Březina [-] , Z. Skípala [-] (55. D. Gregor [-] )

FC ROMO Český Krumlov
R. Lázár [-] - M. Kotlár [-] , E. Lázár [-] , Š. Rafael [-] (62. E. Milo [-] ) , A. Důnka [-] , M. Sivák [-] , R. Slivka [-] (83. J. Gorol [-] ) , R. Mucha [-] , T. Bílý [-] , R. Dunka [-] (62. M. Punák [-] ) , D. Hrdlička [-] (62. R. Punák [-] )

ŽK: 41. P. Csavoj , 74. O. Panský - 51. R. Mucha , 75. E. Lázár , 88. J. Gorol .
Hráči zápasu: P. Sládek , O. Panský , M. Víšek - E. Lázár , R. Mucha .
Místo: Lipno nad Vltavou. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Juhaňák František - KRÁTKÝ Marcel (N), SIVÁK Zdenek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.