2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 17:00

1.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Schwarz vs. Švarc! V duelu brankářů Zlatá Koruna jen těsně předčila hostující tým Nové Vsi a Brloha


Branky


0

Rozdílem pouhé jedné branky skončil také úvodní zápas okresního přeboru mužů mezi domácím týmem SK Zlatá Koruna, kterýžto využil výhodu domácího prostředí a i přes střeleckou neproduktivitu soupeře FK Nová Ves - Brloh "B", ač velmi těsně, přehrál.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dramatickou první půli rozhodl pět minut před koncem Rychtář

První čtvrthodina zápasu, co se herní aktivity týče, patřila jednoznačně fotbalistům Zlaté Koruny. Již ve druhé minutě střílel Rychtář, jehož o chvilku později následoval Sláma, ale s oběma jejich pokusy si hostující Švarc poradil. První vyložená šance utkání přišla ihned záhy. Tybitancl po levé straně vysunul Rychtáře, jenž se opřel do zakončení, ale ani on na brankáře Nové Vsi a Brloha nevyzrál. Na konci úvodní patnáctiminutovky si zlatokorunští připsali ještě jednu příležitost a to po zahrání standardní situace P. Krále z pravé strany. Jeho centr doputoval až k útočícímu Kalistovi, ale ani ten neměl v zakončení štěstí a nastřelil pouze tyč. Hosté se v těchto fázích zápasu dostali pouze k několika střelám z dálky a ty mířily buď mimo branku nebo je pochytal protější brankář Schwarz. Téměř v polovině prvního dějství následoval další mířený centr, jehož autorem byl opět P. Král a adresovaný Rychtář mohl otevřít skóre, kdyby ve výborné palebné pozici trefil balon. Gólový závan proběhl ale také na druhé straně, když deset minut před ukončením úvodní půle Steinocher vystihl rozehrávku domácích zadáků, ale ni on nebyl ve svém postupu zprava směrem k brance úspěšný a jeho střela se jen těsně mezi tři tyče nevešla. Naděje hostujících fotbalistů ke vstřelení vedoucího gólu ožily opět o dvě minuty později, na konci jedovaté střely Jiřího Anderleho však zasahoval opět zlatokorunský brankář. Ve čtyřicáté minutě se už ale síť rozvlnila. V pořadí třetí centr P. Krále našel nabíhajícího Kalistu. Jeho střelu sice brankář Švarc ještě vyrazil, ke vší smůle ale pouze k nikým neatakovanému Rychtářovi a pro něj už nebyl problém dopravit balon do opuštěné branky, čímž zajistil domácímu týmu poločasové vedení.

Dvě nařízené penalty určily výsledek utkání

Druhý poločas započal opravdu pěkným fotbalovým momntem. Vejvoda zahrával trestný kop a svou střelu zatočil přesně do pravé šibenice domácí branky. Brankář Schwarz však vytasil ze svého bohatého repertoáru fenomenální zákrok a balon chytil. Prakticky vzápětí trestný kop Tybitancla líznul břevno domácí branky. Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe. Na centrovaný míč do vápna domácích skákalo několik hráčů obou týmů. Rozhodčí to vyhodnotil jako nedovolený zákrok jednoho z domácích a odpískal penaltu. Míč si v šedesáté minutě postavil Hüttner a i když mu Schwarz vystihl stranu, na jeho střelu byl krátký a skóre bylo vyrovnáno. Poté se hra změnila v řadu osobních soubojů s minimem šancí na obou stranách. Vyjímkou byla situace ze sedmdesáté osmé minuty. Tybitancl zahrál trestný kop do vápna a nabíhající stoper Zayml ve vyložené příležitosti z malého vápna hlavou přestřelil. Říká se, kdo dá za takového stavu branku, vyhraje. Do konce zápasu zbývalo už málo času, na pravé straně dostal do běhu míč Rychtář, který postupoval směrem ke kleci Švarce a už když byl ve vápně, tak jej nedobrovolně zastavil Loucký. Pokutový kop byl nařízen i na druhé straně. Ten s přehledem proměnil Kubík a v závěru vrátil vedení na stranu Zlaté Koruny. Hosté mohli ještě v samotném závěru vyrovnat, ale Schwarz Novákovu snahu zamítnul a za svá záda už nic nepustil.

 

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
František Gallistl (SK Zlatá Koruna): Pro nás se vše podstatné odehrávalo v prvním poločase, kdy jsme mohli vzhledem k počtu vyložených šancí vstřelit více gólů. To se nám nepodařilo a proto jsme nakonec byli rádi za těsné vítězství a podle mě zasloužené tři body. Pochvalu si zaslouží Tybitancl za svou bojovnost, kdy neprohrál ani jeden souboj, odvedl dobré nahrávky i střelu z trestného kopu.

FK Nová Ves - Brloh B
Milan Šusta (FK Nová Ves / Brloh "B"): Pokud se na zápas podívám zpětně, tak jsme byli v útoku neefektivní, bezzubí a nedokázali jsme si vytvořit žádnou vážnější šanci. Obrana byla nedostatečně důrazná, z čehož jsme také inkasovali první gól, když jeden soupeř zcela nesmyslně prošel a ačkoliv brankář jeho střelu vyrazil, měl tam zcela nepokrytého spoluhráče. První poločas z naší strany nebyl nikterak dobře zahrán. V tom druhém už jsme se zlepšili, ale ani tak jsme neukázali nic, z čehož bychom mohli těžit a jediného góla jsme vstřelili z penalty. Přestože se kluci snažili, což na nich bylo vidět, jsme zápas nezvládli. Fotbal se hraje na góly a bez nich se vyhrát zkrátka nedá.



Sestavy


SK Zlatá Koruna
R. Schwarz [-] - P. Král [-] , T. Gajdoš [-] , J. Král [-] , P. Zayml [-] - V. Ohnsorg [-] , J. Tybitancl [-] (77. J. Štrop [-] ) , J. Sláma [-] , P. Kubík [-] - V. Rychtář [-] , M. Kalista [-]

FK Nová Ves - Brloh B
T. Švarc [-] - R. Postl [-] , M. Baier [-] , J. Anderle ml. [-] (46. J. Vejvoda [-] ) - T. Hüttner [-] (74. J. Novák [-] ) , F. Bauer [-] , V. Loucký [-] , L. Veverka [-] , J. Šusta [-] - V. Borovka [-] (55. J. Salzer [-] ) , D. Steinocher [-] (78. D. Šolc [-] )

ŽK: 77. V. Ohnsorg - 85. J. Novák , 86. F. Bauer , 88. J. Vejvoda .
Hráči zápasu: J. Tybitancl - V. Loucký .
Místo: Zlatá Koruna. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.