2:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 17:00

1.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny v Loučovicích ztratily nadějný příděl, verdikt určila závěrečná pětiminutovka zápasu


Branky


0

Ani tento duel v rámci úvodního kola okresního přeboru desítkám příchozích diváků nenabídl nikterak atraktivní duel. Domácí tým FC Vltava sice utkání zvládl a tři body si v Loučovicích nechal, ale jeho soupeř TJ Sokol Chvalšiny neprodal svou kůži lacino. Skóre bylo vyrovnané po dlouhou dobu a vltavští si vítězství zajistili až tři minuty před koncem utkání. Ačkoliv závěr zápasu byl v režii hostů, stáhnout manko již nedokázali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po jednom gólu na každé straně - toť obsah prvního poločasu

K utkání obě mužstva nastoupila poměrně rozpoloženě, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou bez náznaku větší příležitosti, která by branku ohrozila. Hráči se na hřišti spíše hledali a porce nepřesnosti dávala vědět o faktu, že je rozehráno teprve úvodní kolo soutěže. První větší gólovou příležitost měla na kopačce Vltava v deváté minutě. Po levé straně utekl obraně Kališ a situaci zachraňoval až vyběhnuvší brankář Cába, jenž se musel poroučet ke skluzu a nebezpečný balon odvrátil. V té chvíli krátký časový úsek hra operovala ve středu hřiště, až domácí dokázali nedorozumění chvalšinské obrany potrestat. Po chybě zadáků hostujícího Sokola se k míči dostal Toman a dloubáčkem jej v patnácté minutě uklidil do sítě. Cába byl bezmocný. V tu chvíli hra začala získávat fotbalovější náboj, ale snahy obou soupeřů končily u obránců. Ve dvaadvacáté minutě lipenský vzduch zavanul gólem znovu. Žák utekl oproti úvodní situaci po straně levé a zasahovat musel nebezpečně daleko od branky opět brankář hostí. To už byl ten pravý herní impulz pro chvalšinské a gólové naděje se začaly přesouvat i k nim. Ve dvacáté minutě zužitkoval Fučík své rychlé nohy, když prošel přes obrannou řadu Loučovic, v individuálním souboji jej však brankář Hüttner předčil. Tentýž hráč zkoušel štěstí o minutu později znovu, jeho přízemní střela ale nenašla cíl a jen těsně minula branku domácích. Svěřenci trenéra Čarka dotírali na Hüttnera průběžnými pokusy tak dlouho, až se jim to nakonec povedlo. Krátce po půlhodině hry vyslal Decarli střelu skoro z třiceti metrů, jíž zastavilo zazvonění o břevno a odražený míč přistál na hlavě nabíhajícího Podskalského, jenž už se z bezprostřední vzdálenosti nemýlil. Hüttner se ještě snažil zasáhnout a ačkoliv mu moc nechybělo, na dorážku byl krátký. V závěrečné patnáctiminutovce utkání mohly oba tábory průběžný výsledek ještě ovlivnit, úspěch se k jejich úsilí ale nedostavil a tak do kabin hráči odcházeli za nerozhodného stavu.

Závěr zápasu zamítl již zavánějící remízový výsledek

Úvod do druhého poločasu patřil aktivnějšímu celku Loučovic a ihned si vypracoval slibnou příležitost, v zakončení u centrovaného balonu ale Žák promáchl. O pět minut později se o ohrožení branky pokoušel na druhé straně Sokol, avšak ani on nezvládl koncovku ideálně. Decarliho střílený přízemní centr na nabíhající spoluhráče byl příliš prudký. Další fáze utkání opět přinesla hru spíše v osobních soubojích, s opravdovým minimem vytvářených šancí, kdy se opět hrálo jen ze strany na stranu bez efektivity. Další vážnější situaci si poté vypracovali opět domácí. Do brejku byl vyslán Sojka, jenž se dostal až do pokutového územní, tam jej však dostihl Decarli a po přečtení jeho úmyslu odvrátil balon na roh. Ten nebezpečný nebyl, jelikož útočící fotbalisté postrádali přesnost. Když časomíra ukazovala posledních deset minut hry, tempo přidávalo na obrátkách. Na obou stranách byla vidět snaha o vstřelení vítězné branky a určité šance probíhaly před oběma brankovišti. Výrazně nebezpečná se zdála být souhra Tomana se střídajícím Zábranským, kterou ale zastavila pozorná chvalšinská obrana a z následného protiútoku se tlak přesunul na druhou stranu. Tam naopak dominoval Somolík. Hra jako na houpačce opět přesunula dějiště na polovinu hostí. Zábranský využil čerstvé síly a atakoval Cábovu klec, kdežto jeho střela nebyla důrazná a skončila v náruči chvalšinského brankáře. Na toho vltavští hráči útočili znovu, tentokrát však neuspěli ani nadvakrát. Chvalšiny jako by byly spokojeny s bodem a poslední tři minuty hry úplně vypustily a to se jim stalo osudným. Kališ se dobře uvolnil a všiml si dobře nabíhajícího Zábranského, jenž hlavou zpečetil výhru svého týmu. Hosté zůstali opařeni. V posledních chvílích se snažili s utkáním ještě něco udělat a závěr zápasu patřil jenom jim, kdy si vyvinuli obrovský tlak. Svěřenci trenéra Hoška si už ale vítězství sebrat nenechali.

 

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.



Ohlasy k zápasu


Vltavan Loučovice
Jiří Hošek (FC Vltava): Chvalšiny na nás naštěstí nevlítly tak, jak na nás nastoupily minule a dostali jsme od nich trojku. Nyní jsme se dostali do vedení, soupeř se štěstím po naší obranné neproduktivitě vyrovnal a poté rozhodla šťastná ruka při střídání, kdy střídající hráč vstřelil vítězný gól.

TJ Sokol Chvalšiny
Zdeněk Čarek (TJ Sokol Chvalšiny): Dnešní zápas jsme si prohráli sami. Vidím to tak, že hráči jsou myšlenkami ještě na dovolené nebo jinak si to vysvětlit nedovedu. Neodvedli jsme stoprocentní výkon, udělali jsme spousty chyb a soupeř nám vstřelil dvě branky z dvou vážnějších střel. Bohužel, byli jsme oslabeni hlavně tím, že nám chyběli hráči, zejména na krajních zálohách. Čistě s prostředkem se to hrát nedá. Vltava dobře nakopávala balony a my jsme byli potrestáni.



Sestavy


Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - M. Somolík [-] , S. Gocala [-] , J. Fejtek [-] , J. Toth [-] - M. Toman [-] , L. Sojka [-] , J. Kališ [-] , J. Žák [-] - P. Hynšt [-] (70. P. Zábranský [-] ) , R. Karták [-] (80. J. Hošek [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - P. Kliner [-] , T. Holas [-] , M. Kamenský [-] , M. Babinský [-] - T. Nymsa [-] (78. J. Čarek [-] ) , P. Sluka [-] , M. Postl [-] , J. Decarli [-] - L. Fučík [-] , P. Podskalský [-]

ŽK: 15. M. Toman - 24. L. Fučík .
Hráči zápasu: M. Toman - M. Postl .
Místo: Loučovice. Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.