2:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.10.2015 12:30

7.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vodňany otočily zápas, nakonec však berou bod


Branky


0

V derby 7. kola hostila rezerva Vodňan tým FK Chelčice. Hosté se ujali vedení kuriózním gólem, který musel posvětit až asistent rozhodčího. Domácí se dočkali vyrovnání ve druhém poločase, dokonce se jim podařilo otočit výsledek zápasu na svou stranu. Poslední slovo měli opět hosté z Chelčic, kteří srovnali skóre a tak se FK Vodňany B rozešly s FK Chelčice se skóre 2:2 a oba celky tedy berou po bodu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Byl to gól nebo nebyl?

Derby mezi domácími Vodňany a hostujícími Chelčicemi začalo velmi brzy: výkop byl stanoven již na 12:30 hod. V první šanci zápasu se ocitli hosté z Chelčic, když kapitán Martin Šácha dostal míč na hranici malého vápna, jeho střela ovšem skončila vysoko nad. Domácí měli první šanci až ve 25. minutě, když Jakub Varyš parádně přihrál do běhu Lukáši Malíkovi. Ten se sám řítil na branku, ale v tváří v tvář hostujícímu brankáři neuspěl: snažil se brankáře přehodit, ten však jeho úmysl vystihl. Ve 27. minutě se prezentoval hostující Jaroslav Křenek jedovatou střelou ze 23 metrů k pravé tyči, ale brankář domácích Jiří Novák vytáhl velmi dobrý zákrok a následnou dorážku znemožnil skluzem domácí Radek Kapusta. Velké pozdvižení způsobila situace ze 30. minuty. Nejprve Jiří Novák nejistě zachytil dalekonosný centr chelčického obránce Martina Kopence, načež míč upustil a v oblasti brankové čáry míč znovu chytil. Rozhodčí nejdříve nereagoval, ani pomezní branku dle pravidel nesignalizoval. Následně hlavní rozhodčí pískl a poté po poradě s asistentem gól přes protesty domácích uznal: 0-1. Kuriózní branka paradoxně povzbudila spíše domácí. Do šance se dostal Lukáš Filip, jehož hlavičku brankář vyrazil a poté pálil ještě Lukáš Malík, jeho střela však skončila těsně nad. Ve 41. minutě zaúřadoval Tomáš Kvěch. Ten nejdříve nebezpečně vystřelil těsně nad branku a poté přihrál do šance Martinovi Novákovi, který střílel ve vápně vedle branky. To bylo z prvního poločasu vše.

 

 

Ve druhém poločase bylo na hřišti k vidění mnohem méně šancí, ale pokud ano, byly to šance vyložené a některé z nich také gólové. V 52. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když přímý kop centroval Radek Kapusta do vápna, kde míč propadl až na penaltu. Zde se nejlépe zorientoval Drahomír Vítovec a míč uklidil do branky: 1-0. V 61. minutě pro změnu centroval Petr Štěch a opět Drahomír Vítovec se nyní prosadil hlavou: 2:1. V 70. minutě se hezky uvolnil Tomáš Kvěch, ale jeho křížnou střelu hostující brankář vyrazil. Chelčice se nehodlaly smířit s půběhem zápasu, chtěly srovnat a neustále útočily. Vyrovnat se jim nakonec povedlo v 77. minutě, kdy si Martin Šácha si naběhl do vápna a křížnou střelou z levé strany nedal domácímu brankáři Novákovi šanci: 2-2. Po vyrovnání již hosté ubrali ze svých útočných snah a žádná s šancí na obou stranách se již neujala. Po remíze 2:2 tak odjíždějí Vodňany v příštím kole do Štěkně a Chelčice budou doma hostit další rezervu, tentokrát z Lažišť.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Vodňany B
Radek Kapusta, FK Vodňany B: "Derby mělo netradiční začátek ve 12:30 hod. Ze začátku to vypadalo, že diváků moc nebude. Nakonec ale na derby dorazila postupem času slušná návštěva. V první šanci se objevili hosté. Ve 30. minutě se děly na hřišti věci. Centr Kopence z velké dálky chytil nejistě Novák. Následně míč upustil a v oblasti brankové čáry míč znovu chytil. Rozhodčí nejdříve nereagoval, pomezní stál jak solný sloup a gól dle pravidel nesignalizoval. Následně hlavní rozhodčí písknul a poté po poradě s asistentem gól přes protesty domácích uznal 0:1. Situace byla nepřehledná, nicméně dle fanoušků z obou táborů stojících u brány míč nepřešel brankovou čáru. Inkasovaný gól probudil domácí k aktivitě. V 52. minutě se dočkali i domácí po přímém kopu na 1:1. V 61. minutě se situace opakovala. Chelčice chtěly srovnat a tlačily se do útoku. Povedlo se jim to v 77. minutě. Poté již měli hosté platonický tlak, ale žádný z hráčů se již neprosadil. Zápas skončil spravedlivou remízou. Domácí se prosadili po dvou standardních situací, hosté po pěkné kombinaci a diskutabilním gólu."




Sestavy


FK Vodňany B
J. Novák [-] - L. Filip [-] , D. Janda [-] (86. L. Víšek [-] ) , M. Novák [-] (46. D. Vítovec [-] ) , L. Malík [-] (46. M. Brabec [-] ) - P. Štěch [-] , T. Staněk [-] , R. Kapusta [-] , T. Šmíd [-] - J. Varyš [-] (60. T. Dvořák [-] ) , T. Kvěch [-] (79. F. Hubáček [-] )

FK Chelčice
P. Novák [-] - J. Turek [-] , M. Lang [-] , M. Kopenec [-] , J. Křenek [-] - F. Čížek [-] , J. Jakš [-] (90. P. Pícha [-] ) , V. Tesař [-] , M. Lang [-] - M. Šácha [-] , T. Kouba [-]

ŽK: 40. T. Šmíd , 63. P. Štěch , 66. D. Janda - 74. J. Křenek , 78. M. Kopenec .
Místo: Vodňany. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Albert Karel - Ondra Milan, Hodánek Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.