S. Budík 22.
S. Budík 89. (p.)
2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:30

10.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Frymburk přetlačil "sousedy" z Brodu až díky penaltě v závěru


Branky


22. S. Budík , 89. S. Budík (p.) - 85. T. Dibďák
0

Vyšák nenastoupil v ideální sestavě a domácí měli více ze hry, ale svou převahu se Frymburku nedařilo zúročit v branky...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance domácích, ale branka jen jedna

Frymburk nastoupil do utkání daleko lépe a útočný elán mu vydržel po celý úvodní poločas. Vytvářel si výborné střelecké příležitosti, ale Mayr dlouho odolával. První vyloženou šanci měl kapitán Frymburku Dušan Račák a celkem čtyřikrát měl možnost ke skórování Budík. Ten se ale přece jen jednou po rohu hlavou dokázal prosadit a domácí se tak dostali do naprosto zaslouženého vedení 1:0.

Zodpovědnost na sebe vzal Budík

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. Domácí hráli a Vyšší Brod se soustředil na defenzivu a pečlivě bránil. Přesto se Frymburští dostávali do četných šancí, jenomže opět ne a ne se prosadit. A mohlo je to pořádně mrzet. V 75. minutě hosté přepnuli na útočný mód a začali kousat. A v 85. minutě to přišlo - vyrovnání z kopačky Dibďáka, který dokázal uspět po brejkové situaci - 1:1! Frymburk se ale tří bodů jen tak snadno nevzdal a vedení si vzal v 89. minutě zpět. Rillichův slalom zastavili hostující obránci až faulem ve velkém vápně - penalta! Tu nikdo z domácích ani nechtěl kopat. Nakonec se k desítce postavil Budík a s přehledem ji proměnil - 2:1 a takový stav už po zbylých pár vteřin do konce zápasu vydržel. Pochvalu za zápas si zaslouží rozhodčí, kteří derby zvládli v pohodě. Celkem šlo vůbec o takový pohodový zápas, až na posledních deset minut, kdy už panovala na obou stranách nervozita.  

 

 

SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU: FOTBALUNAS - JIHOČESKÝ KRAJ

 



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Vlastimil Mertl (trenér): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme přehrávali. Jenže vypracované šance jsme proměňovat nedokázali. A byly to tutovky úplně jasné. Druhá půle byla zcela podobná. My jsme hráli, hosté se bránili a my jsme opět zahazovali jednu šanci za druhou. Po každé z nich jsem si říkal – aby nás to nemrzelo! Čtvrt hodiny před koncem hosté přidali a převzali iniciativu! Moje obavy po neproměněných šancích se naplnily v 83. minutě. Hosté se dostali do brejkové situace a tu nadvakrát proměnili. Zdálo se, že zápas skončí remízou, ale dvě minuty před koncem si vzal míč benjamínek Rillich a jeho slalom zastavili hostující obránci až faulem ve velkém vápně. Jasná penalta, kterou nikdo ani nechtěl kopat. Nakonec se k ní postavil Budík a s přehledem ji proměnil. Konečně se nám taky povedlo utkání rozhodnout v konci zápasu. Výhru jsme si zasloužili a jsem za ni rád, protože jsme se udrželi v horní polovině tabulky, která se pomalu rozděluje na dvě části a vše nasvědčuje tomu, že nás čeká opět klidné jaro!"

FK Dynamo Vyšší Brod
Jan Straka (trenér): „Soupeř byl lepší, měli jsme štěstí, že se Frymburští netrefili víckrát a nebyl z toho debakl, příležitostí k tomu měli opravdu hodně. K utkání jsme odjeli bez několika hráčů, kvůli trestu nebyl Prochaska, pak máme dva zraněné Klímu a Sosnu. Chyběl taky z osobních důvodů Krauskopf. V první půli se navíc ještě zranil Jirkal. Na to se však nemůžeme vymlouvat. V podstatě jsme neměli za celý zápas pořádnou šanci, jen náznaky a pár střel z dálky. Jen je škoda, že když se nám nakonec podařilo srovnat, že v poslední minutě přišla penalta, tenhle bod by nebyl zlatý, ale diamantový. Ale jak jsem řekl, soupeř si výhru zasloužil.“



Sestavy


FC Šumava Frymburk
M. Vítek [-] - M. Janáček [-] , R. Mertl [-] , D. Račák [-] , J. Grohman [-] - J. Šisler [-] , L. Matúš [-] , T. Kaňa [-] (89. V. Tomka [-] ) - J. Rillich [-] , M. Račák [-] , S. Budík [-]

FK Dynamo Vyšší Brod
L. Mayr [-] - T. Dibďák [-] , V. Syrovátka [-] , V. Pomije [-] , K. Šerhakl [-] - R. Bäuml [-] , F. Kročák [-] , L. Rapčan [-] , M. Vančura [-] , A. Jirkal [-] (38. F. Filip [-] ) - J. Gondek [-] (81. T. Cach [-] )

ŽK: 28. J. Šisler , 71. L. Matúš , 77. M. Račák - 19. K. Šerhakl , 65. M. Vančura , 77. T. Dibďák .
Hráči zápasu: S. Budík - V. Pomije .
Místo: Frymburk. Počet diváků: 140. Rozhodčí: Albert Karel - Křížek, Janda.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.