T. Jindra 80. (p.)
1:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 10:15

11.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dačice držely krok s favoritem a odsunuly ho na třetí místo


Branky


80. T. Jindra (p.) - 62. T. Smékal
0

Sobotní dopoledne nabídlo hned tři zápasy 11.kola krajského přeboru. Aktuálně druhý tým tabulky SK Jankov se vydal na dalekou cestu do Dačic, kde očekával velmi těžké střetnutí. Vždyť domácí Centropen prozatím těží z výborných domácích výkonů, díky kterým si držel nejen domácí neporazitelnost, ale také postavení v klidném středu tabulky. A obojí bilancí se může chlubit i po kvalitním spielu s Jankovem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pohledný fotbal od prvních minut

Hosté přijeli bez několika hráčů. Z různých důvodů chyběli Řezníček, Štefl, Bürger a Jirkovský.To domácí tým byl téměř kompletní, tedy i s obávanou ofenzivní trojicí Jindra-Štolba-Toman. Po velmi dobrém výkonu obou týmů si oba celky rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Na krásném hřišti se hrál pohledný fotbal od samotného úvodu. Dačice potvrzovaly svoji formu z předchozích domácích zápasů a Jankovu byly více než vyrovnaným protivníkem. Přestože se hrál pěkný rychlý fotbal, na první vážnější moment se čekalo až do 22.minuty. Velkou šanci si vypracovala kvalitní kombinací hostující dvojice Šebelka - Voráček, po které odvraceli míč z brankové čáry domácí zadáci. O minutu později mohl jít po dlouhém nákopu do sólového úniku Tomáš Smékal, avšak na půlící čáře poslední domácí hráč Dominik Vacuška zastavil dráhu letu míče rukou, jenže rozhodčí Jarolím to buďto neviděl, nebo usoudil hraní dačického stopera jako dovolené. Kolem třicáté minuty přišly chvíle domácích. Nejprve Martin Janák vymotal dva protihráče u postraní čáry, navedl si balón do střelecké pozice, jenže Jiří Šiller v hostující brance byl připraven. Pozorný byl Šiller i o několik vteřin později při další střele ze střední vzdálenosti, tentokráte z kopaček Jana Grüna. Asi největší šanci první půle měly Dačice v 35.minutě, kdy byl v dobré pozici Martin Janák, jehož zakončení v hodině dvanácté zablokoval vracející se stoper Jankova František Lošek. Blízko vstřelené branky byli i hosté, a to ve 37.minutě. Marek Pancíř vysunul přesným pasem Lukáše Voráčka, po jehož podstřelení Ferdana putoval míč do branky, ale jeden z domácích hráčů ho znovu z brankové čáry dokázal dostat do bezpečí.

 

Po gólu na každé straně

Gólově uhodilo až po změně stran. Z mírného tlaku ho vytěžili hosté. Jan Šebelka kolmicí vysunul Tomáše Smékala, který ranou z velkého vápna přesně k tyči vstřelil svůj devátý podzimní gól a první Jankova v tomto utkání - 0:1. V 68.minutě byli hosté velmi blízko pojišťující trefě, kdy po Voráčkově přihrávce neuspěl ani na dvakrát zakončující Lukáš Fajtl. A ještě jednou hosté. V 76.minutě pálil Jan Šebelka, avšak s přesností si nepotykal. Centropen vrhl logicky všechny síly do útoku, z čehož pramenila dobrá akce na pravé straně, po které pálil přesně k tyči Daniel Točík. Domácí už zvedali ruce nad hlavu, ale kde se vzal, tu se vzal Jiří Šiller a nádherným zákrokem uhájil Jankovu těsné vedení. Ovšem jen dočasně. O chvíli později unikal po pravé straně Martin Toman, jmenovec Martin Popelka zatáhl za záchranou brzdu a pískala se penalta. Ani protesty hostů, ani signalizace pomezního rozhodčího Tesaře, že k zákroku došlo před pokutovým územím, nechaly hlavního rozhodčího klidným a tak k penaltě nakonec došlo.Tadeáš Jindra potvrdil svůj vynikající výkon s přehledem proměněnou penaltou a deset minut před koncem bylo vyrovnáno - 1:1. V závěru bylo u Dyje hodně horko. V sólovém úniku zakončující Tomáš Smékal byl přidržen vracejícím se obráncem, místo trestného kopu Jankova se k udivení všech pískal útočný prohřešek jankovského kanonýra. To neunesla hostující střídačka, z které byl po protestech vykázán asistent Ivo Čecha Petr Maxa. Jestliže měl někdo k výhře blíže, byl to rozhodně Jankov. Ten si v poslední pětiminutovce vytvořil jednu tutovou a dvě poměrně slušné gólové příležitosti. Nejprve v té tutové neuspěl Milan Boček, jehož vychytal reflexivním zákrokem Tomáš Ferdan. Poté pálil z hranice šestnáctky těsně nad Honza Šebelka, podobně si vedl po krásné akci právě se Šebelkou také o pár centimetrů vedle střílející Roman Mužík. Utkání dvou velmi dobrých soupeřů tak skončilo dělbou bodů.

 

Zdroj: skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


FK Dačice
Tadeáš Jindra (Dačice): "Do zápasu jsme nastoupili s jasným vědomím, že Jankov bude nejkvalitnější tým, který k nám na podzim zavítal. Všichni jsme na hřišti makali a to se také podepsalo na konečném výsledku. Černou kaňkou byly negativní emoce po většinu průběhu utkání. I přesto si ale myslím, že naši fanoušci (asi 30 stálic) vidělo kvalitní podívanou a bod proti Jankovu bereme."

SK Jankov
Petr Maxa (Jankov): Nedá mi to se nevyjádřit k tomuto utkání. Šlo o souboj dvou velmi kvalitních týmů, čemuž odpovídala samotná hra. My jsme jeli do Dačic s velkým respektem k soupeři, který svoje kvality potvrdil a s konečným získaným bodem jsme spokojeni. Podle mého názoru jsme se střetli s doposud nejlépe vyspělým týmem, co se ofenzivy týče. Bohužel, co mě mrzí více, je výkon rozhodčích. Pochopím, že stejně jako hráči i oni udělají chyby, ale jelikož je znám a viděl jsem je pískat nespočetněkrát, nikdo mi nevymluví, že dnes šlo o nechtěné chyby. Na můj vkus jich bylo příliš mnoho a všechny v neprospěch jednoho mužstva. Nicméně se jak panu Jarolímovi, tak panu Tesařovi za mé osobní nevhodné chování omlouvám!! Vše bylo v návalu emocí, kterých se během zápasu nakupilo více, než bylo zdrávo."



Sestavy


FK Dačice
T. Ferdan [-] - J. Grün [-] , P. Celý [-] , D. Vacuška [-] , J. Nosek [-] - M. Janák [-] , M. Krtek [-] (69. H. Brandl [-] ) , T. Jindra [-] (87. P. Mašát [-] ) , D. Točík [-] - R. Štolba [-] , M. Toman [-]

SK Jankov
J. Šiller [-] - M. Pancíř [-] , F. Lošek [-] (90. M. Šulc [-] ) , M. Popelka [-] , J. Zajíc [-] - P. Mizera [-] (64. R. Mužík [-] ) , J. Šebelka [-] , D. Maršán [-] (60. L. Fajtl [-] ) , M. Boček [-] - L. Voráček [-] , T. Smékal [-]

ŽK: 73. H. Brandl , 90. J. Nosek - 22. D. Maršán , 37. T. Smékal , 64. P. Mizera , 79. M. Popelka .
Místo: Dačice. Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.