Věchnov rozhodl proti Polničce v prvním poločase


Branky


31

Věchnov rozhodl proti Polničce v prvním poločase, když jí nastřílel pět branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Věchnov se trefil do půlky pětkrát

Třetí zářijovou neděli svedl v programu 7. kola III. třídy okresu Žďár nad Sázavou na fotbalové kolbiště Věchnov a Polničku. Domácí Věchnov, který před týdnem hektickým výkonem porazil konkurenty ze sousední Rožné a Polnička před domácími fanoušky prohrála nad rezervou Měřína. Na domácích od první minuty bylo znát, že si odhodlání k výhrám nenechali po týdnu vzít a od první minuty měli iniciativu v zápase na kopačkách, byť se k první šanci dostali hosté kdy v deváté minutě hostující Průša nechal vyniknout domácího brankáře Starého. O dvě minuty později se do první velké šance dostali domácí a to po krásné šanci kterou tváří v tvář zakončil Víťa Hulák, ale brankář Chyba podržel Polničku. Ve 14. minutě se opět do zakončení dostal agilní Hulák, ale ani na druhý pokus nenašel recept na brankáře Chybu. Ve 20. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení Jirka Bílek, který prvním pokusem nechal vyniknout Chybu a na druhý pokus rozvlnil síť za bezmocným strážcem svatyně. O dvě minuty později se po krásné přihrávce od Petra Soudka dostal do samostatného úniku Ondra Ostrýž a zvýšil na 2:0. Ve 25. minutě se podařilo Polničce snížit a to zásluhou krásné střely Jakuba Štíbala, který z dobrých 25 metrů vymetl pavouky v brance u lesa. Jedno brankový rozdíl vydržel na ukazateli necelých deset minut, kdy se přihrávkou od lajny a po předchozích protestech hráčů hostující Polničky, že byl míč odehrán už ze zámezí prosadil Víťa Hulák. I nadále byli věchnovští fotbalisté lepším týmem a odměnou jim byl vstřelený pátý gól, kdy po samostatné akci zakončil nechytatelnou ranou Kuba Smolík. 

Druhá půle se jen dohrávala

Do druhé půle vstoupili lépe opět domácí, kdy si vypracovali další šance hlavně po příchodu Kuby Juračky, který měl na noze po oku lahodících přihrávkách tři gólové šance, ale jejich proměňování bylo více než žalostné. Od 65. minuty, ale začala Polnička ukazovat své kvality a hrozila z rychlých proti útoků, které nejdříve zastavilo offsidové postavení hráčů a nebo obranný zákrok obránců, ale nejdříve přišlo varování Kdy Průša v samostatném uniku nechal vyniknout brankáře Starého. Až v 70. minutě, kdy po levé straně započatý protiútok hráčů Polničky se dostal na kopačku Průši a ten mezi nohami brankaře Starého a snížil na 5:2. Vstřelený gól byl živou vodou pro tým Polničky a bylo jich plné hřiště a Věchnovští svoji nervozitou a nepřesnostmi dopomohli k tlaku hostí, který vyústil v několik šancí se kterými si, ale brankář Starý poradil. Až na samostatný únik Iva Mittermayera byl krátký a hostům se podařilo zápas ještě zdramatizovat. Za stavu 5:3 měli hráči Polničky možnost snížit na 5:4 v 83. minutě se po skvělé souhře dostali k zakončení, ale proti vstřelení gólu se postavili rukavice brankáře Starého.  V 86. minutě si po faulu na unikajícího Ostrýže postavil k zahrání přímého volného kopu hráč zápasu Hulák a nádhernou střelou uzavřel skóre zápasu na konečných 6:3. V posledních minutách už na sedm desítek diváků vidělo jen klidné dokončení zápasu, ve kterém padlo 9 branek a i nezaujatý divák si v něm přišel na své.  


Ohlasy k zápasu


TJ Věchnov
David Starý: My jsme navázali na výkon z Rožné kdy jsme v první půli dominovali na míči a měli více ze hry a krom jediného zaváhání nebylo proč si dělat vrásky na čele. Ve druhé půli, kdy jsme nedali tři gólovky jsme 15 minut úplně přestali hrát a dali Polničce šanci zápas zdramatizovat a místo klidného dohrání zápasu, jsme se ještě chvíli strachovali o výsledek. Je škoda že když už dáme tolik gólu, že jich i poměrně dost dostaneme. Pokud budeme i nadále pokračovat v podobných výkonech věřím, že se budeme i nadále těšit z předních příček v tabulce a fotbalem i nadále bavit nejen sebe ale i diváky. Tak jen doufám že se to příští týden v Měříně ukáže.

TJ Sokol Polnička
Radim Synek: Z důvodu zranění a souběžněho utkání naší rezervy jsme odjížděli s 11 hráči do pole sebe nepočítám já jsem kopyto. Přijeli jsme se s jasnou taktikou držet co nejdéle stav 0:0 a pokusit se proměnit nějaký brejky. Do 20 minuty jsme co se týče obrané fáze zvládali odolávat škoda že se nám nepodařilo dát za stavu 0:0 branku šance jsme si na ni vytvořili. Když vedli domácí 2:0 krásnou střelou se prosadil Kubík Štíbal a dal nám naději hra se poměrně vyrovnala bohužel ač jsem to neviděl 3 branka domácích padla podle kluků kdy měl být mávan balón za čárou. Od té doby nás to asi trošku položilo a domácí si dělali co chtěli a do poločasu se trefili ještě 2 krát a stav byl 5:1.O přestávce jsme si řekli že nic nebalíme a pokusíme se s tím ještě něco udělat a myslím že se toho kluci opravdu chytli a po neproměnných šancích, které měli domácí jsme od 60.minuty převzali otěže utkání škoda že nás trápí koncová fáze kdy jsme šli 3 samy na golmana ale co mi nedáme je až trestuhodné. Skórovat se nám povedlo až v 70 a 80.minutě a najednou to bylo 5:3 a domácí začali zmatkovat. Byla tam obrovská šance na 5:4 kdy to vychytal brankář tutu branku dát zbývalo by ještě 7. minut a já věřím že by jsme to ještě srovnali bohužel přišel faul a domácí z toho dali krásnou branku a bylo po nadějích. Smekám před klukama že z jasneho výsledků dokázali udělat ještě zápletku a po stavu 5:1 to nezabalili. Ještě si dovolím na závěr říct k domacim ať pošlou toho dědu s brýlema na tribunu fotbal viděl jen na obrázku a už po druhé když jsme přijeli měl během zápasu nějaké připomínky a ne hezky nám nadával až mu rozbiji ty brýle tak mu na tu opravu nebude stačit ani důchod. Myslím že vám kazí reputaci. Příští sobotu hrajeme na oslavy 100let sokolu derby s Počítkama a já doufám že už konečně vyhrajeme. Fotbalu zdar a vesnickému zvlášť.



Počet diváků: 70. Rozhodčí: DÍTĚ Radek - POKORNÝ Josef (N), KOLBÁBEK Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 9. 2019 23:02
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Procházka

Expert: David Starý
Tip experta: výhra domácích

Nám se podařilo před týdnem po dlouhé době porazit Rožnou a to je pro celý tým obrovský impuls, který se projeví i v zápasu s Polničkou. Poléčíme přes týden šrámy z derby a Polničku porazíme byť se se soupeřem hodně nadřeme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu - SK Osová Bítýška | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Sponzor, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Věchnov | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích