Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2018 16:30

2.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dlouho otevřenou přetahovanou nakonec otočily v závěru Jiřice


Branky


14

Jeden z očekávaných zápasů prvního kola ročníku 2018/2019 se odehrál na půdě v Obratani, kam vyrazil tým Jiřic. Ty se vydaly hlavně potvrzovat oslnivou formu z minulé sezóny a Obrataň zase hájit vynikající jaro. Utkání přineslo spoustu šancí na obou stranách a tak se dlouho nedalo ani odhadovat, kdo ty tři body nakonec urve. Rozhodující byla poslední desetiminutovka, kdy Jiřice daly dva góly a o osudu utkání definitivně rozhodnuly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrataň šla rychle do vedení

Proti důrazné Obratani se venku hraje těžko, což se potvrdilo hned v úvodu zápasu. Nenápadná standartka z kraje hřiště a následný centr se po nedůrazu jiřické obrany snesl až k Lukášovi Vlachovi. Od něj se míč odrazil za vyběhnuvšího brankáře hostů Viteru a Obrataň vedla. To se psala teprve 3. minuta a bylo jasné, že to před zápasem mírně favorizované Jiřice budou mít o to těžší. Ty ale nesložily zbraně a kombinační hrou se dostávaly k vápnu domácích. Tam jejich snaha ale bohužel končila a Obrataň hrozila do otevřené obrany. Své brejky ale nevyužila, a tak se přeci jen síť rozvlnila na druhé straně. Dlouhý nákop na hranici vápna zpracovala jiřičká letní posila David Vincenc a tváří v tvář brankáři se s rychlou kličkou nemýlil. Jiřice pokračovaly v ofenzivní snaze, ale dozadu to především na křídlech vázlo. Nebylo tak divu, že když v závěru poločasu Obrataň přesným křížným pasem přenesla hru, domácí kapitán směřoval jen stínován na branku jiřických. Tak zkušený hráč jako je František Hovorka se s lehkostí prosadil chytrým lobem přes brankáře Viteru, 2:1 pro Obrataň.

Hosté otočili skóre až v úplném závěru

Jiřice se ani po přestávce nechtěly vzdát a podobný ofenzivní styl vyznávaly i nadále. To už se ale z jejich snahy rodily i tutovky. Ty však reflexivně a často možná i se štěstím likvidoval pohotový domácí brankář Vilímek. Postupně si na něm vylámal zuby Dvořák, Jůzl i z úhlu zakončující David Vincenc. Obrataň se opět upínala k rychlým kontrům. Po jednom z nich se zrodila nenápadná střela zpoza vápna a zazvonila tyč. V zápětí si domácí útočník zpracoval nákop viditelně rukou. Píšťalka však zůstala němá a jeho štiplavá střela opět rozezněla tyč hostující svatyně. Jiřice ač měly míč častěji na svých kopačkách, působily v koncovce dál bezzubě. Z toho je vysvobodili až stoper Jakub Vincenc, který si počkal na malém vápně a propadnutý míč po vzoru Lukáše Vlacha z první půle umístil stehnem přesně k tyči. Vyrovnání hosty ještě více nabudilo, začal se hrát důrazný fotbal s vysokým presinkem, čehož chytře využil Lukáš Nesporý. Ten si na čtyřiceti metrech počkal na nevydařený odkop domácího brankáře a chytrým lobem otočil stav utkání ve prospěch Jiřic.



Ohlasy k zápasu



SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč SK Jiřice): Trošku naivně jsme si mysleli, že Obrataň lehce porazíme a dáme možnost široké lavičce, která se nám výjimečně sešla. Důraz domácích a naše nemohoucnost v koncovce nám ale vyhlídky na první body dlouho hatila. Dobře pro nás, že i domácím štěstí minimálně dvakrát nepřálo a trefili pouze tyč. Vítězství je tak vydřené ale o to cennější.



Sestavy


SK Obrataň
F. Vilímek [-] - M. Kudrnáč [-] , L. Vlach [-] (62. M. Plášil [-] ) , R. Tábora [-] , D. Kudrnáč [-] , P. Šimek [-] (13. P. Fišer [-] ) , F. Hovorka [-] , R. Vítamvás [-] , J. Puchner [-] (85. A. Pařil [-] ) , P. Kudrnáč [-] (72. O. Pražák [-] ) , L. Menšík [-]

SK Jiřice
O. Vitera [-] - J. Jůzl [-] , R. Čepl [-] , J. Vincenc [-] , P. Hložek [-] (78. R. Jůzl [-] ) , V. Zach [-] - T. Jůzl [-] , P. Příhoda [-] , J. Plaček [-] (64. L. Nesporý [-] ) - J. Dvořák [-] , D. Vincenc [-]

ŽK: 36. D. Kudrnáč - 19. D. Vincenc , 58. P. Příhoda , 62. V. Zach .
Hráči zápasu: F. Vilímek - V. Zach .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Dvořák Jan - TÁBORA Rudolf (N), SADSKÝ Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: výhra hostů

Uvidíme, jestli Obrataň naváže na vynikající jaro, nebo se bude plácat od zápasu k zápasu jako tomu bylo na podzim. Netajím se tím, že návratu Obrataně na výslunní věřím, jenže Jiřice umějí zahrát daleko zodpovědněji než soupeř a proto v Obratani vyhrají.