Dívčice v divoké přestřelce porazily Černý Dub


Branky


26

Homole – Parádní podívanou si užili fanoušci, kteří v sobotu odpoledne dorazili na hřiště Černého Dubu. Hostující fotbalisté totiž v napínavém zápase přestříleli Černý Dub 3:4 a dostali se na třetí pozici v tabulce. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli hosté

Do střetnutí Černého Dubu s Dívčicemi vstoupili lépe hosté. V desáté minutě kopali svěřenci Pavla Bartušky už třetí rohový kop, na domácí defenzivu ale recept nenalezli. O šest minut později si větší brankovou příležitost vytvořili také domácí, střelu Welsera i Vančury obrana hostů zblokovala. Ve 20. minutě přišla asi největší šance hostů. Pěknou kombinační akci zakončil tvrdou střelou Václav Strnad, ale trefil pouze břevno domácí branky. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a bylo k vidění mnoho nepřesných přihrávek. Ve dvacáté sedmé minutě se diváci dočkali prvního gólu, když Hezoučký zahlédl přesným centrem v malém vápně nepokrytého Stanislava Rejdala, který byl faulován a sudí Stach nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Jan Valenta a s přehledem proměnil. Po vedoucí brance Dívčic se do tlaku dostal Slovan, ale většině šancí chyběla lepší finální fáze. Ve 36. minutě po dlouhém nákopu se dobrým důrazem v malém vápně prezentoval Václav Welser ml., jenž prostřelil do té doby neprůstřelného Jana Lexu - 1:1. Hosté si ale ještě vedení vzali zpět. Ve 44. minutě zahrával Semrád volný přímý kop, perfektní přihrávkou našel osamoceného Pavla Hezoučkého a ten přesnou střelou k tyči zaskočil domácího brankáře. Za stavu 1:2 i první pětačtyřicetiminutovka skončila.

Přestřelka ve druhé půli se šťastnějším koncem pro hosty

Druhá půle odstartovala podobně jako ta první. Dívčice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale většina akcí ztroskotala na špatné přihrávce. Domácí na tom byli podobně a tak se hrálo hlavně mezi vápny. Pěknou kombinační akci po ose V. Valenta, Hezoučký a Strnad však gólem neskončila. Na druhé straně musel několikrát zasahovat hostující Kocum, ale situace si nijak nekomplikoval a raději míč zakopl do zámezí. Několik kvalitních zákroků předvedl i hostující brankář Lexa a přítomní diváci si tak museli na branky ještě počkat. V šedesáté sedmé minutě se podruhé do listiny střelců zapsal Jan Valenta, když přesnou střelou k tyči zužitkoval nahrávku Strnada - 1:3. Zdálo se, že si hosté v pohodě dokráčejí pro tři body. Pěknou střelou se prezentoval Strnad, ale domácí brankář Trnka byl připraven. Střílet se snažil i Hezoučký, ale jeho ráně chyběla větší přesnost. Časomíra ukazovala 77. minutu a mohlo být sníženo. Střelecký pokus Kapouna pod břevno vyrazil Lexa konečky prstů. Zlomových bylo až posledních deset minut. V 84. minutě fauloval hostující obránce a exekutor Jaroslav Zedek nadýchaným obloučkem trefil šibenici bezmocného brankáře - 2:3. O drama tedy ke konci zápasu bylo postaráno. Dub se opět pokusil odpovědět, ale to se nepovedlo a o pět minut později využil zaváhání v rozehrávce Hezoučký, Vladimír Valenta se prodral do vápna a tvrdou střelou k tyči vrátil Dívčicím zpět dvoubrankové vedení. Domácí výběr se i přes nepříznivý vývoj stále snažil hrát a dostávat se do šancí. V 90. minutě opět hostující obrana zaspala a domácí kapitán David Schneider snížil na rozdíl jedné branky - 3:4. Posledních pár minut už se dohrálo bez větších šanci a Dívčice si v infarktovém závěru tři body s velkým štěstím udržely.



Ohlasy k zápasu



TJ Mír Dívčice
Pavel Bartuška (trenér): První půle byla na šance vyrovnaná, přesto jsme jí vyhráli i díky dobře chytajícímu Lexovi. Soupeř byl nepříjemný, přesto jsme kontrolovali hru, vedli jsme 4:2, až v 90. minutě jsme dostali na konečných 4:3. Chci pochválit celý tým, že to odmakali a po pořážce s N. Hrady jsme opět získali velmi důležité 3 body. Vyzdvihnout musím Lexu v bráně a Tomáše Kocuma.



Počet diváků: 49. Rozhodčí: STACH Josef - POJAR Pavel (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
14. 10. 2018 00:35
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2018 08:18

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2018 00:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2018 18:48
Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2018 10:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2018 08:30

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2018 18:29

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2018 18:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2018 10:11

Tip experta: remíza

Oba celky mají dobré fotbalisty a těžko určit vítěze, proto volím remízu.

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2018 09:18

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Slovan Černý Dub | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích