2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.08.2018 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Obecní derby pro domácí


Branky


60. N. Pecha , 69. N. Pecha
4

První kolo 1.B třídy sk.C svedlo proti sobě dva celky z prakticky jedné obce. Obecní derby mezi Dolní Lutyní a Dolní Lutyní-Věřňovicemi bývá často vyhrocené a diváci si tento nevšední zážitek mohli vychutnat hned zkraje nové sezony.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Prvních čtyřicetpětminut branku nepřineslo

Utkání přihlíželo téměř dvakrát méně diváků než předchozímu zápasu, ale i tak je návštěva 250 lidí velmi slušná. Věřňovičtí od úvodu zvolili trochu jinačí taktiku než v předešlém utkání a nehrnuli se tolik do útoku. Trpělivě čekali na své polovině na chyby soupeře a domácí celek se s rolí týmu, která má udávat tempo hry těžko srovnával. V obranu kupil dost chyb a většinu útoků šla před na náhodu nakopávané míče. Ty však věřňovické obrana v pohodě sbírala a navíc věřňovické celek začínal přebírat iniciativu v poli. Nejnebezpečnější ohrožení brány přišlo po Kubišově přímém kopu, který jen o centimetry minul pravou tyč. Hosté začali víc kombinovat, lépe se pohybovat a po nudné úvodní dvacetiminutovce přicházely první náznaky šancí. Tvrdě do připraveného Šajera pálil Wojtas. Těsně před koncem první půle se favorit konečně dočkal. Po Hruškové přímém kopu se do míče opřel hlavou Górniok a rozvlnil síť. Radost však záhy zkazil praporek asistenta rozhodčího. Do kabin se šlo tedy za bezbrankového stavu.

 

Výhru režíroval Pecha

Zdálo se, že ve druhé půli bude jen otázkou času, kdy přijde další věřňovické gól, který by byl tentokrát regulérní. Největší šanci měl zřejmě Čerešňa, který mohl dorazit vyražený míč, ale přihrával ještě před prázdnou bránu Vlčkovi, kterému sebral gól vynikající Šajer. Nejlepší hráč domácího celku držel naděje na bodový zisk po celý zápas a zřejmě kdyby stál v bráně někdo jiný, utkání by skončilo jinak. Po hodině hry přišel okamžik o kterém se ještě bude dlouho mluvit. Rozhodčí po jednom ze soubojů odpískal faul ve prospěch domácího celku, ve stejnou chvíli však do míče z voleje udeřil D. Pecha a míč skončil v síti. Vykydal už podával míč zpátky pro zahrání přímého kopu, ale rozhodčí Revaj ukázal rukou doprostřed středového kruhu, což k neuvěření věřňovických hráčů znamenalo jediné – gól. Rozhodčí si zřejmě popletl sporty s basketbalem, kde střela vyslaná těsně po odpískání platí. Takže vlastně padl gól v přerušené hře. Věřňovické tento blesk z čistého nebe poznamenal, ale snažil se ještě něco s výsledkem udělat. Velkou šanci na srovnání měl po přihrávce Danela Čerešňa, ale jeho střela postrádala razanci a Šajer ji v pohodě sbalil do koše. Navíc v 69. minutě přišel kontr ze strany domácích a N. Pecha udeřil podruhé. To už s věřňovickým celkem vypadalo zle. Znervózněl a nemohl se nějak dostat do hry. Až deset minut před koncem začali konečně domácím přitápět pod kotlem. V rozmezí pěti minut měl tři obrovské příležitosti Górniok. Mezitím dolnolutynští párkrát zahrozili z brejků do otevřené obrany, ve které už zůstaval jen Weiss. Třetí zásah mohl přidat Bielan. Nejprve jeho střela vykopl z brankové čáry Kubiš a poté mu stejný hráč zblokoval střelu, která mířila do brány. Když se v závěru neprosadil ani do odkryté brány Koschny začali věřňovičtí sezónu podobně jako tu minulou – prohrou.

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: Hřiště v Dolní Lutyni tak zůstává pro nás dál zakleté. Potřetí v řadě na něm odcházíme poraženi, ale žádná panika v týmu nepanuje. Ve hře je ještě 75 bodů a bude třeba příští týden zabrat. Čeká nás velká neznámá a to nováček z Oldřichovic, který určitě přijede po výhře nad Záblatím v úvodním kole v dobrém rozpoložení



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně
I. Šajer [-] - . Macko [-] , P. Twrdý [-] , R. Jantoš [-] , J. Vanečko [-] - N. Pecha [-] , T. Havlásek [-] (66. T. Bielan [-] ) , M. Fismol [-] (90. P. Bílek [-] ) , R. Novotný [-] , P. Pěgřim [-] (87. V. Bílý [-] ) - D. Pecha [-] (79. T. Fismol [-] )

TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
K. Vykydal [-] - J. Kubiš [-] (75. M. Koschny [-] ) , M. Weiss [-] (83. T. Kantor [-] ) , F. Danel [-] , J. Čerešňa [-] , J. Wojtas [-] , L. Górniok [-] , F. Hruška [-] (46. A. Šipula [-] ) , J. Vlček [-] , P. Žyla [-] , P. Pavlík [-]

ŽK: 44. M. Fismol , 53. T. Havlásek , 76. P. Pěgřim , 88. J. Vanečko - 62. M. Weiss , 76. P. Pavlík .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: REVAJ Jakub - SVOBODA Marian, KONDERLA Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza