Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 17:00

4.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lučina odjela s výpraskem


Branky


5

Do Dobratic přijel ambiciózní nováček soutěže z Lučiny.  Ač před utkáním stále pršelo, k dobratickému hřišti směřovaly desítky diváků. Každý byl zvědavý, jak se povede Lučině proti týmu, který vyznává ofenzivní styl, ale hosté byli dokonce po dvou kolech nejlepším celkem v počtu vstřelených branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kdo přišel do Dobratic jen o pár minut později, měl už smůlu, neviděl první gól zápasu. To už po sedmdesáti sekundách zůstal nepohlídaný Ondřej Boráň za obranou Lučiny a z poměrně těžkého úhlu nádherně přeloboval brankáře Balka, 1:0. Ani hosté nezůstali nic dlužni a ve 3.minutě Jakub Myšinský nezužitkoval přesný centr zprava a volejem z dobré vzdálenosti nepřesně trefil míč a mířil nad branku. Stejně se vedlo na druhé straně Tomáši Boráňovi, ani tomu se mezi tyče střela nevešla. Ofenzíva Dobratic měla jednoznačně navrch a i další pokusy T.Boráně nebo Skotnicy nenašly cíl. Zato Lučině stačilo velmi málo, protože v 11.minutě se na levé straně na rohu šestnáctky dostal skákavý míč k Majerovi a domácí Tesarčík se stačil jen ohlédnout jak kulatý předmět končí  lobem přesně na zadní tyči v síti, 1:1. To se muselo divákům obou fandících týmů líbit, pěkné branky s podobným zakončením. Pak se chvilku vytratila aktivní hra především Dobratic  a dobrých deset minut se nic kloudného na mokrém trávníku nedělo. A pak to přišlo, doslova pohádková čtvrthodinka domácích! Načal to vše Hlaváč, jehož přímý kop z dvaceti metrů ve 25.minutě měl vše, co by měl hráč umět. Zatočený míč nad lučinskou zdí skončil v levé šibenici z pohledu brankáře, 2:1. Hosté ještě jednou zahrozili hned po minutě, centr skoro z brankové lajny z levé strany a míč jen lízl břevno a spadl za branku.  Další ukázkový gól padl z kopačky Bély, kterému parádně sedl míč a z dobrých 25 metrů  nedal Balkovi šanci si na míč ani sáhnout, 3:1. Neuplynuly ani tři minuty a po rohu Hlaváče si našel prostor na malém vápně Šigut a hlavou poslal míč pod břevno lučinského gólmana, 4:1. Zkázu Lučiny v prvním dějství dokonala dvojice Causidis Pařenica. To si kapitán domácích pěkně proti sobě vytáhl dvojici zadáků hostů, aby pak precizně předložil míč zcela volnému spoluhráči  a zkušený Pařenica placírkou rozvlnil síť popáté za zády nešťastného Balka.  Na ukazateli stavu a skóre svítila 39.minuta a stav 5:1. Na obranu brankáře nutno podotknout, že neměl nárok proti střelám domácích a jeho spoluhráči mu svým nedůrazem vůbec v ničem nepomohli. Do šaten ale mohli jít s lepší náladou, kdyby rychlý brejk ve 42.minutě lépe zakončili. Kapitán Tomíček  podařenou střelou pořádně protáhl Tesarčíka a  vyražený míč chtěl poslat do sítě L.Myšinský,  včasný skluz domácího hráče radost do řad hostí nepřinesl.

Druhá půle už ztratila na fotbalové kráse. Nebylo se čemu divit. Dostatečný náskok nenutil Dobratice k výraznému posunutí útočné hry a Lučina po dvou střídáních se nějak nedostala do tempa. Vzruch přinesla individuální akce Somra, jenž si povodil po pravé straně dva hráče a jen úspěšnou tečku mu zrušil  Balko včasným výběhem a zmenšením střeleckého úhlu.  V čem hosté vynikali, tak ve střelách do boční sítě Tesarčíkovy branky, jen ve druhém poločase se třikrát míč třepal právě z boku branky. Na zkorigování skóre měli hosté několik možností, nejvíce zaměstnával obranu rychlý Garcia, narazil ale na obětavost dobratických fotbalistů a zákroky Tesarčíka,  gólu se tak nedočkal. To dobratičtí fandové ještě jednu možnost si zakřičet gól dostali, tři minuty před koncem se opět nade všechny hráče po rohovém kopu dostal Šigut a svým druhým přesným zásahem stanovil skóre na 6:1. Rozhodčí Jedlička příliš času nenastavoval a ukončil trápení hostů závěrečným hvizdem do píšťalky po uplynutí 90.minuty hry. Po skončení utkání přišla děkovačka domácích hráčů divákům.  Početná výprava fandů z Lučiny odjížděla zklamaná, ale takový je fotbal. Debakl 1:6 zažila i ligová Opava a taky začala jako nováček vcelku dobře. Před oběma týmy je ještě spousty zápasů a fotbalové dřiny. Někdy, jak se říká, do branky spadne vše, jindy se smůla lepí na paty. To snad nemusím nikomu opakovat.



Sestavy


TJ Dobratice
P. Tesarčík [-] - A. Šigut [-] , P. Béla [-] (66. P. Lýsek [-] ) , O. Skotnica [-] , L. Somr [-] , R. Škapa [-] , T. Boráň [-] , R. Pařenica [-] (72. S. Matula [-] ) , M. Hlaváč [-] (87. D. Vrábel [-] ) , M. Causidis [-] , O. Boráň [-]

Finstal Lučina
J. Balko [-] - K. Tomíček [-] , L. Myšinský [-] (44. D. Kopec [-] ) , J. Myšinský [-] , M. Kohut [-] , J. Mokryš [-] , M. García [-] , O. Majer [-] (60. M. Hruška [-] ) , K. Goroš [-] , R. Tomiček [-] , J. Karkoška [-] (46. A. Kielar [-] )

ŽK: 52. M. Hlaváč - 18. J. Myšinský , 55. M. Kohut , 84. M. García .
Počet diváků: 310. Rozhodčí: JEDLIČKA Jan - SMETANA Patrik, NOVÁK Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích