Popravčí četa z Lukavce znovu "úřadovala" a navrch brala tři body


Branky


21

Ústrašín po zisku jednoho bodu ze dvou zápasů vyhlížel konečně i výhru. Tu mu mělo zajistit utkání v Lukavci, jenže proti stála letos zatím více než slušná forma TJ Start, ale i slabá docházka vlastních hráčů a proto role favorita patřila nakonec domácím. Ti i skutečně vyhráli, navíc i se solidním náskokem, ke třem bodům však došli za okolností, které se rozhodně neslučují s nepsanými pravidly fair-play.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přetahovanou o vedení zvládli lépe domácí

K utkání do Lukavce se vydal tým Ústrašína ve značně okleštěné sestavě a bez možnosti střídat. Možná pelhřimovská pouť, ale hlavně i nezodpovědnost některých hráčů zapříčinila tento stav, který naděje „Žluté ponorky“ značně srážel dolů. Utkání začalo za poměrně příznivého počasí pro fotbal. Zápas zahájili lépe domácí hráči, kteří se dostávali do nebezpečných zakončení, které Ústrašín hasil na poslední chvíli dobrými zákroky obránců a několika podařenými zákroky musel zasahovat i brankař Rohovec. Šanci, která přišla ve 12. minutě už ale se nepodařilo zastavit nikomu. Domácí útočník Prchal, kterého hostující obrana špatně vystavovala do offsidové pasti se v samostatném úniku nemýlil a poslal Lukavec do vedení. Místy se Ústrašínu dařilo hru vyrovnávat, ale nějakou větší šanci se jim vypracovat nepodařilo. Lukavec posílal poměrně dost centrů do vápna Ústrašína a po jednom takovém, pro který si šel s jistotou hostující brankář vyústil v nepochopitelně dohraný souboj do brankaře Rohovce, který „od cesty“ schytal ještě úder loktem do obličeje od Zbyška Tržila. Sudí Faltýnek se ale rozhodl faul nepískat a nádavkem domácí ještě dostali šanci zahrávat rohový kop. Tohle však nebyl poslední významný okamžik, při němž hlavní arbitr utkání a lukavecký ofenzivní hráč sehráli hlavní roli. Hra pokračovala stále za mírnější převahy domácích hráčů, ale Ústrašín v žádném případě neskládal zbraně a neúnavně se snažil dostat do nějaké větší šance, která ale stále nepřicházela. Po pasáži, ve které bylo k vidění mnoho nepřesností na obou stranách se nic zásadního nestalo a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí TJ Start.

Stvrzení vítězství domácích zůstává ve stínu vážného zranění

Druhý poločas začal tam, kde první skončil. Stále byla patrná převaha domácích a hosté se stále snažili vzdorovat. Spousta šancí Lukavce končila na nepřesnosti zakončujících hráčů. Nicméně v 54. minutě Ústrašín kapituloval podruhé, když Lukavec zakončil povedený centr, po kterém se prosadil proti vybíhajícímu gólmanovi domácí Zamrzla. Zhruba tímto okamžikem fotbal skončil a 64. minutě se náhle přešlo k bojovým sportům. Po vhozeném autu Ústrašína se stoper Pavel Staněk s míčem na noze otočil do středu hřiště s myšlenkou posunout balon na druhého stopera. Při nápřahu mu do stojné nohy však oběma nohama naskočil již zmíněný Zbyšek Tržil. Všem přítomným bylo jasné že je zle a také bylo. Výsledkem tohoto zákroku je komplikovaná zlomenina kotníku a okamžitý převoz do nemocnice rovnou na operaci. I v tomto případě ale zůstal rozhodčí Faltýnek ledově klidný a lukaveckému „katovi“ udělil pouze žlutou kartu, navíc si neodpustil i ironickou poznámku směrem ke zraněnému. V případě Lukavce ale za poslední dobu nejde o jediný takový zákrok, při němž doslova praskaly kosti. Všichni máme jistě ještě v paměti ani ne půl roku starý incident, při kterém si z utkání proti Lukavci odnesl otevřenou zlomeninu holenní kosti červenořečický brankař Paťha. Ostudný zákrok domácího Tržila tak zůstal v podstatě bez postihu a vesele se pokračovalo dál. Tímto likvidačním zákrokem fotbal významně utrpěl na své kvalitě a náboji, a hlavně znechucení hosté dohrávali už jenom z nutnosti. Do konce utkání Ústrašín inkasoval ještě dvakrát po brankách Zamrzly a Mařince. Výsledkově tak toto setkání zvládli lépe hráči Lukavce, jenže znovu s pořádným šrámem na kráse. Závěrem nezbývá než jen popřát Pavlovi Staňkovi brzké a bezproblémové uzdravení a rychlý návrat na zelený pažit.



Ohlasy k zápasu


TJ Start Lukavec
Lukáš Novotný (redaktor fotbalunas.cz): V letošní sezóně zatím hraje Lukavec nad očekávání dobře. Daří se mu sbírat body a vypadá to, že na cíl záchrany mohou v pohodě dosáhnout. To Ústrašín se spolu s Plačkovem krčí na dně tabulky s jedním jediným bodem po třech zápasech a měl by pomalu začínat bít na poplach. Respekt však Lukavec nebudí pouze svými výsledky, ale hlavně i "chováním" svých hráčů na hřišti, kteří v krátkém časovém intervalu svou nedisciplinovaností znovu ohrozili zdraví soupeře. Nezastírám, že likvidační zákrok na brankaře Paťhu v závěru loňské sezóny mě hodně rozhořčil, protože na dohrávání soubojů do gólmana jsem doslova alergický. Ani v tomhle případě ale nemůžu vyjádřit nic jiného, než znechucení směrem k táboru Lukavce, protože když přijde taková poprava v krátkém časovém sledu od jednoho a toho samého týmu, je skutečně těžké v takovém jednání nehledat úmysl, natož pak nějakou náhodu. Máme-li mezi sebou skutečně takové vypatlance, kterým takové jednání na hřišti přijde normální, pak bychom se snad měli začínat bát vůbec nazouvat kopačky. Pavlovi Staňkovi přeju ať se hlavně uzdraví bez následků a brzy se vrátí na fotbalové trávníky.




Počet diváků: 60. Rozhodčí: FALTÝNEK Martin - MIŠOŇ Miroslav (N), PEŠEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 8. 2018 20:37
Vážený pane Slabý, po přečtení Vašeho komentáře, Vám doporučuji abyste nikomu nic nedoporučoval ;). Nikdo nikoho v žádný omyl neuvádí. Hráč tržil se od začátku zápasu choval jako blázen, protože jak jistě sám uznáte, tak poté co mně srazí loktem a hned poté na mě řve a nadává mi, tak to úplně normální není. No a když si to dáte do souvislosti s tím kriminálním zákrokem, který poté předvedl, tak oslovení kat je ještě dobré. Nebo by se Vám lépe líbil dobytek, bezmozek nebo něco podobného? Protože tohle tedy do rekreačního fotbalu, ve kterém se pohybují studenti, tátové od rodin a kluci, kteří jen dělají co mají rádi, tak na takové to zákroky opravdu zvědaví nejsme. Každý si to chce užít a hlavně po zápase odejít po svých domu, což Váš hráč Pavlovi v neděli nedovolil. A pokud jste někdy četl nějaký článek o fotbale, tak tam jste si jistě někdy všiml nadnesených výrazů, jako je kat, popravčí četa atd. Takže právní kroky bych Vám ještě doporučoval přehodnotit. Hezký den.
28. 8. 2018 17:29
Vážený pane Lukáši Novotný, po přečtení Vašeho článku a komentáře k tomuto zápasu Vám doporučuji, abyste okamžitě zanechal funkce redaktora na tomto portálu. A to z jednoho prostého důvodu. Ne proto, že se svými nesmyslnými a lživými články zřejmě snažíte někoho vědomě poškodit nebo že se snad snažíte tímto způsobem „ukázat“, ale proto, že svým konáním uvádíte návštěvníky a čtenáře tohoto portálu v omyl. Reaguji na situaci z 64. minuty tohoto zápasu, kdy po faulu domácího hráče na ústrašínského Pavla Staňka došlo k jeho vážnému zranění. Pane Novotný, vy jste se tohoto zápasu osobně zúčastnil? Odkud máte informace, že domácí hráč skočil oběma nohama do stojné nohy soupeře? Pro Vaši informaci – je to naprostý nesmysl. A pokud zde píšete lživé a neověřené informace, zřejmě pod vlivem emocí, které očividně neumíte ovládnout, měl byste vážně zvážit Vaše další působení ve funkci redaktora na tomto portálu. Z jakého titulu se vůbec opovažujete nazvat Zbyška Tržila katem? Pokud se mám vyjádřit k tomu, že někoho nazýváte „vypatlanci“ či „popravčí četou“, a to na veřejně přístupné doméně, tak Vás upozorňuji, že v případě opakování se takového či obdobného Vašeho konání, budeme zvažovat odpovídající právní kroky.
Pavlu Staňkovi přeji za celý TJ Start Lukavec brzké uzdravení a vyjadřuji upřímnou omluvu a lítost nad vzniklou situací.
28. 8. 2018 20:36
Tak zaprvé, články z jednotlivých zápasů mi zasílají přímo redaktoři z jednotlivých klubů, kteří jsou na utkáních přítomni a většinou se jich i aktivně účastní, což platilo i v tomto případě. Zadruhé, to že je článek pouze jednostranný je z velké části vinou právě vaší, protože každý klub má možnost se na tvorbě obsahu aktivně podílet, tedy i ten váš. Zatřetí, ve svém osobním názoru píšu, že pokud někomu takové jednání na hřišti přijde normální, pak je vypatlanec, což míří spíše k zastáncům takového chování, nikoliv k přímým aktérům, tudíž nejde o urážku mířenou na konkrétní osobu a věřte, že i tací tady jsou, takže prosím, abyste nepřekrucoval moje slova podle toho, jak se vám to hodí. Chcete-li vy vyjádřit svůj pohled na věc, není nic jednoduššího, než mi ho poslat na mail a já ho zveřejním, protože takhle tato stránka funguje.
27. 8. 2018 12:43
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Jiří Popovič
Tip experta: výhra domácích

Lukavec má mladý, běhavý tým, který v domácím prostředí Ústrašín porazí. Dávám 1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích