F. Mottl 90.
1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 16:30

4.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kamenice čekající na první body sezóny svého soupeře ve druhé půli převálcovala


Branky


90. F. Mottl - 40. J. Ira , 47. M. Strašík , 56. A. Kos , 58. O. Joza
16

Na Plačkovském hřišti se proti sobě utkaly dva týmy, které dohromady doposud získaly jeden jediný bod a tak se dalo poměrně lehce odhadovat, že obě strany se budou chtít předvést a konečně se z téhle nepříjemné situace dostat. Jako favorit dorazil do Plačkova tým Kamenice nad Lipou, která obzvlášť na samotném chvostu tabulky nemá co pohledávat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vzdor domácích prolomila Kamenice chvíli před koncem poločasu

Již od úvodního hvizdu byla na hřišti znát především velká nervozita, pramenící z důležitosti celého utkání a tak bylo k vidění i mnoho nepřesností na obou stranách, pro diváka tedy nic moc podívaná. Na nějaké přímé ohrození brány by jste čekali marně a tak největší vzruch za prvních dvacet minut způsobila snad jedině neodpískaná penalta po evidentní hře rukou ve prospěch Kamenice nad Lipou, kterou však přehlédnul nejen hlavní arbitr, ale i pověřený pomezní z hostujícího tábora. První vážnější pokus přišel nedlouho poté, kdy se Jan Ira na pravé straně zbavil obou obránců a svou prudkou střelou orazítkoval jenom tyč. Další razantní střelecký pokus v podání hostů z úctyhodné vzdálenosti zamířil pouze doprostřed brány, kde míč zpacifikoval domácí brankař. Soupeřovu bránu ohrozili Plačkovští výrazněji jenom jedinkrát a to díky zprvu nevydařenému dalekonosnému centru, který ale nepříjemně zamířil směrem na zadní tyč a brankař Macháček musel zasahovat a míč vytlačit na roh. Kýženého gólu se ale přeci jen domácí dočkali. Nakopnutý míč z hloubi pole našel u levé lajny osamoceného Aleše Kosa, který pronikl až do vápna a zpětnou přihrávkou našel Jana Iru, který už měl před sebou snadný úkol, 0:1. Domácí Plačkov tak chvíli před koncem poločasu prohrával a proti fyzicky dobře vybavenému soupeři ho navíc čekal ještě náročnější poločas číslo 2.

Jednostranná bitva přinesla hostům další tři góly

Do druhého poločasu nastoupili v mnohem lepší náladě hosté, kteří si i poměrně brzy byli schopní vypracovat luxusní gólový náskok, ale popořadě. Na druhý gól utkání se po přestávce čekalo jen krátce. Jan Ira vybojoval po zákroku soupeřova brankaře rohový kop, který si neomylně našel hlavu nabíhajícího a nejvýše vyskakujícího Martina Strašíka, jenž prudkou hlavičkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Za deset minut přišla třetí branka a znovu do sítě domácích. Tady si možná Plačkov vybral schovívavost rozhodčího z prvního poločasu, který teď po neodpískaném faulu před vápnem Kamenice nad Lipou pustil do protiútoku právě hosty, kteří bezchybně využili naprosté nepřipravenosti domácí obrany a samostatný nájezd z půlky hřiště obhozením brankaře Novotného bezpečně zakončil Aleš Kos. Když za dalších pár minut zakončil po přesném centru ještě lépe hlavou Ondřej Joza, bylo v tu chvíli se zjevně slábnoucím Plačkovem skutečně zle. Další obrovskou šanci měla Kamenice nad Lipou díky odpískané penaltě po zákroku zezadu ve vápně Plačkova, jenže domácí brankař Novotný přízemní pokus Patrika Macháčka vystihnul a střelu odvrátil na roh. Brzy na to mohla Kamenice skórovat po další velké chybě plačkovské defenzivy, jenže i tady dokázal včas zasáhnout domácí gólman. Plačkov se naopak k nějakým vážnějším šancím dlouho ne a ne dostat. Těsně před koncem utkání ale dokázal své rychlosti i vytrvalosti využít domácí František Mottl, který s míčem frnknul zkoprnělé obraně hostů a situaci 1 na 1 zvládnul bravurně. Konečným výsledkem 1:4 tak skončil duel v Plačkově, který naopak směrem nahoru vystřelil hostující Slovan a na poslední místo posílá "Sokolíky", které další náročné bitvy ještě čekají.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Navzdory tomu, že k nám dorazil poslední celek tabulky, tak bylo jasné, že Kamenice nad Lipou nejsou žádní nazdárci, kteří rozdávají body na potkání. V prvním poločase jsme se ještě tak tak zvládali držet, jenže v tom druhém to byla, stejně jako v Jiřicích, hra jenom na jednu bránu. Po fyzické stránce nás Slovan úplně zadupal do země a zcela zaslouženě vyhrál. Tenhle tým má rozhodně kvality na to hrát po boku Jiřic, nebo Maratonu na čele Poutník ligy.

TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
Patrik Macháček (hráč TJ Slovan Kamenice nad Lipou B): Měli jsme problémy se sestavou, chybělo dost lidí. Přesto jsme soupeře řekl bych dlouhou dobu přehrávali. Dneska už jsme chtěli vyhrát, což se povedlo. Hráli jsme solidně gólů jsme mohli dát i víc. Příště hrajem se Žirkou (Žirovnice, pozn. redaktora). Nedaří se nám na ně moc, přesto doma budem chtít vyhrát.



Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - J. Svoboda [-] , R. Hájek [-] , Z. Štěpán [-] , J. Brázda [-] , T. Pech [-] , J. Kalivoda [-] , M. Němec [-] , R. Štěpán [-] , R. Tesař [-] , F. Mottl [-]

TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
D. Macháček [-] - P. Klusáček [-] , L. Novák [-] , M. Jirsa [-] , J. Strašík [-] - A. Kos [-] (76. P. Šiška [-] ) , P. Macháček [-] (76. V. Janů [-] ) , J. Houser [-] , J. Ira [-] - M. Strašík [-] , O. Joza [-]

ŽK: 65. R. Tesař .
Hráči zápasu: O. Joza , A. Kos .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - ZEMEK René (N), ŠTANGL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Lukáš Novotný

Expert: Jiří Popovič
Tip experta: výhra hostů

Plačkov se potýká s nedostatkem hráčů, kdy se na zápasy těžko schází. Kamenice má kvalitní mužstvo, ale nezachytili start sezóny. Proto budou chtít v tomto zápase získat 3 body. Výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů